Вход
София
Времето в София 25 o C

СИГНАЛ ДО ПИК! Как заверата ДПС взе 17 човешки живота край Своге

СИГНАЛ ДО ПИК! Как заверата ДПС взе 17 човешки живота край Своге

на 28.08.2018
85565
23
СИГНАЛ ДО ПИК! Как заверата ДПС взе 17 човешки живота край Своге
Автор: ПИК
28.08.2018
23
85565

Нови шокиращи разкрития изплуват за скандалния ремонт на пътя край Своге, където през уикенда загинаха 17 души, а 6 са с опасност за живота след автобусна катастрофа. В сигнал до редакцията на агенция ПИК читател, представил се за чиновник в Своге, твърди, че въпросният Цветан Цветанов, който ръководи фирмата "Мегаинвест-холд", която е подизпълнител на "Трейс", е близък приятел до кмета на община Своге и бивш областен управител Емил Иванов от ДПС.

Припомняме, че по-рано днес следователи и прокурори влязоха в офисите на Цветанов в Дупница и иззеха цялата документация за ремонта на пътя край Своге. Самият Цветанов стана известен в медийното пространство през 2013 година като водач на листата на ДПС в Област Монтана за депутат и то на първо място.

Кметът на Своге Емил Иванов е бивш депутат от ДПС. Той също е водач на листата на партията за Софийска област и през 2013 година влиза в парламента. Скоро след това е избран за втори път за областен управител.

Емил Иванов влиза в парламента и през 2009 година. От 2005 до 2009 година, когато управлява Тройната коалиция, е областен управител на Софийска област, а от 1999 до 2005 година е кмет на община Своге. През 2015 година отново е избран за градоначалник.

В сигнала до ПИК се твърди, че Емил Иванов и Цветан Цветанов поддържат изключително близки отношения. Източникът ни, пожелал да остане анонимен, допълва, че Иванов и Цветанов, както и зам.-кметът на Своге - Валентин Михайлов-Пиката, почти всяка вечер играят карти, като разиграват големи суми пари. 

Източникът ни допълва още, че през последните 3 години, в които Емил Иванов е кмет на Своге, той не подписва почти никакви документи. Обществените поръчки и останалите документи, които се издават от общината, се разписват от зам.-кметът Валентин Михайлов.

В сигнала се посочва, че е твърде вероятно познанството на Емил Иванов с Цветан Цветанов да е изиграло съществена роля за възлагането на ремонта на пътя край Своге на фирмата "Мегаинвест-холд", както и още куп ремонтни дейности в района. "Тази ДПС афера може да бъде разковничето в трагедията край Своге", твърди читателяти ни.Запознати с поръчката разказват, че въпросната фирма е ремонтирала пътя от края на град Своге до село Елисейна. Трасето до Своге, включително и мястото, където загинаха 17 души, е ремонтирано от фирма "Трейс".

Друга важна подробност е, че асфалтовата база, където се е произвеждала настилката за рехабилитацията, е собственост на "Мегаинвест-холд", която се оглавява от Цветан Цветанов. В Своге се говори, че Цветанов закупил парцела, където издигнал базата, от бащата на Емил Иванов-Кирил.

В сигнала се посочва, че е възможно връзката между двамата да няма общо с обществената поръчка за пътя, но според нашия източник съвпаденията и зависимостите са прекалено много.

За Емил Иванов се твърди още, че е бивш служител на групировката ВИС 2. В средата на 1990 г. той е осъден на 2.5 години условно за нанасяне на средна телесна повреда на тогавашния шеф на Дома на културните дейци в Своге Георги Атанасов.

Другото петно в миналото на Емил Иванов е работата му като застрахователен агент на силовата застрахователна компания ВИС 2 в средата на 90-те години.

Факт е, че след катастрофата пред медиите говориха всички свързани лица с града и ремонта на пътя, като изключение прави единствено кметът Емил Иванов. Неговото отсъствие от публичното пространство, когато се разискват важни въпроси за безопасността на трасето край Своге, допълнително засилва слуховете, че бившият областен управител има пръст в обществената поръчка за ремонта на пътя.

Припомняме, че проверка на агенция ПИК от по-рано днес показва, че фирмата "Мегаинвест-холд", управлявана от Цветан Цветанов, има спечелени три обществени поръчки и публични фондове на стойност 5,455 млн. лв.

Цветанов участва и в други фирми като "Лактис" ЕООД заедно с Лазарин Кирилов Димитров. Тя е за преработка на селскостопанска продукция, сделки и операции, лизингова дейност, международен и вътрешен превоз, недвижими имоти, както и охранителна дейност и инкасо.

Друга интересна фирма с участието на Цветанов е "БВ Трейдинг" ООД, която пък е лизензирана в сферата на овощарството, производството и търговия с промишлени селскостопански и битови стоки, строителство.

"Пътно поддържане" ЕООД също е с едноличен собственик Цветан Славейков Цветанов, кято стартира своята дейност през 2010 година.Фирмата извършва текущ ремонт и поддържане на пътища, пътни принадлежности, пътни съоръжения, градски и общински комуникации и инфраструктурите около тях, зимно поддържане на пътища, проектантска, инженерингова и търговска дейност в страната и чужбина, всички видове услуги със строителна и друга техника и всички други дейности.

Черешката на тортата обаче е дейността на фирмата с клон Дупница, която е спечелила 137 обществени поръчки и има капитал от 37 607 900,51 лв.

Сподели:
Напиши коментар »
(23)
1
.................ХОР НА БАБИТЕ У РАЯ ЗА ЖИВИТЕ У АДА !.....МАНТИНЕЛО МАНТИНЕЛО ШО НИ ГУ МУШНА ТЕКА ДРУГАРЗКИ ?.....УТУВАРА ХОР НА ГЕРБАЖИИТЕ УТ АДА !.......ШО НИ ТРЕИСИ ТУРИ ТУКА А ВИ ПРАТИМЕ У РАЯ !......СОЛО НА МАНТИНЕЛАТА !.....МЕНЕ КОМИСАР ДОНЧЕФ МА ТУРИ ЗА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО !......ВИЕ ТУКА.....НИЕ ТАМ !...... ТУКА АСФАЛТ ПИЦИКАТО .....АЛЕГРО НОН ТРОПО БАНКЯ ТАКТ !........И......НАКРАЯ БАЦО БАС БАРИТОН.....НАЧИ ББ !......ПЕЕ ПРОФУНДО ......МЕНЕ И ГЕРБ .....ГЕРБ И МЕНЕ НЕ БАРАИТЕ !......И ТВА СЕ ПУФТАРА !.....
2
Сетихте се , бе ПИК , евала ! Но заверата е ДПС- ГЕРБ и най е видима във фалита на КТБ , но законът Магнитски скоро ще я освети . А пропо , от кой град в Искърското дефиле е пиарката на Боко ?
3
Да се отнемат животите на всички партии и да има само управление от президент!
4
Ама ти направо си пълен дебил , мислиш , че си много интересен ли или какво? доста безмислен пост не мислиш ли?
5
Мдаа ,тези БСП-ДПС целувки на "Орлов мост" ни струват все по скъпо и по скъпо !
6
..........АРЕ СТИГА !.....ИМА ЕДИН ПРОСС ВАПРОСС.....КОИ УБИ 17 БАБИ !......ДРУГОТО Е ЛИТЕРАТУРА И РАЗНИ КОМАНДИ НА НЕРАЗБИРАЕМ ЯЗЬИК !......А ТВА ПРОКУРАТУРА И ЖЕНДЕРМАРИЯ СЛЕД ДВА И ПОВИЧЕ ДНИ Е ЧЕИКИЯ !.....
7
Пак грандиозен гаф, проверката на Прокуратурата показва, че тази фирма няма нищо общо със строежа, поддръжката и ремонта на въпросната отсечка.
8
Ми ако разбрахте тоя Емил е бивш колега на Бойко тоя от ВИС а оня от СИК какво ни премяна те повече и сега ни убеден че случайно тоя Цветан е взел поръчката без да отчете нищо на бея Защо мислите че тука всички са глупаци. ЩЕ се за мете всичко до следващия случай
9
Колко жалко че на обикновения човек му остана единствено да се моли на господ да въздаде все пак някаква справедливост и да накаже тези гадове. Явно на този свят няма сила, която да ги озапти
10
Как всички медии си правят оглушки, че мантинелите се поръчват и поддържат от Община Своге. Вероятно и друга поддръжка, но мантинелите със сигурност. Още вечерта след катастрофата КАТ съобщи, че инцидентът не нито преди, нито след Своге, а в урбанизирана територия - участък в чертите на града между двете табели за начало и край на Своге. За мантинелите на територията на населените места се грижат общините. И сега ли се сетихте, че кмет на Своге е този кратунко от снимката, че той при правителството на Орешарски беше звезда.
11
ако нинова обещае че повече няма да има ПТП и загинали да я изберем, ама като се обърне някой автобус независимо къде, оставка и съд и в затвора
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
ДПС и ГЕРБ са се сватили... Горчиво! Волен им е кум... ИииУхууу
14
БСП И ДПС ТРИ ПЪТИ СА В КОАЛИЦИЯ , ДАЖЕ ДПС ИМ РЕДИ ПРАВИТЕЛСТВАТА! ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ИМ БЕШЕ ШЕФ НА ДАНС ЗА 2 ДЕНА! ДРУЖБАТА ИМ Е ДВАЙСЕТ И ПЕТ ГОДИШНА И Е НЕРАЗРУШИМА! СКОРО ЗАЕДНО СИ ИЗБРАХА ФАТМАКА ЗА ПРЕЗИДЕНТ. РАЗМЕНЯТ СИ ДЕПУТАТИ - БАТ САЛИ ПЪРВО ОТ БСП , ПОСЛЕ ОТ ДПС, ОРЕШАРСКИ, МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ С ОЧИЛЦАТА, ПРИ ОРЕШКО И ДР.
15
Тези слагачи от PIK не се ли оляха и този път в безумията си, след като се опитват да пришиват "с бели конци" и ДПС към безобразията на бандата на Огнебореца ...през последните 10 години !
16
Не дрънкайте глупости !!!!Държавата се управлява от СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО , БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ !!!!!Ако в нея имаше ред , уважение на закона , това няма как да се случи !!!!Защо Борисов допуска подобни схеми !!!!Това не е само там !!!ЗАЩО ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е МРЕЖА ОТ ЗАВИСИМОСТИ!!!!
17
Идиотщините на ПИК..Може би,така се говори,един другар каза но не не си каза името.
18
Гледайте сега бат Бойко как ще дойде на бял кон и ще им се скара , ще ги напляска , ще ги скастри и готово ! Досега си мълчеше , но явно , защото мисли внимателно какво да направи. Обликът му пак ще е чист , светъл , блестящ и неопетнен. Парите ще са разделени и усвоени , съвестта ще е приспана и....пак ще я карат по старому. Да живее.....
19
НАРОДЪТ --- ХОРА ! КЪДЕТО Е СТЪПИЛ КРАКЪТ НА ДПС И БСП ---- ТРЕВА НЕ НИКНЕ .
20
Значи в Банкя най-много трева има. И там където има суджуци и асфалт , нали ?
21
Моля се един ден да излезе истината как един доносник на ДС и един крадец на коли и рекетьор ръководят нещастна България !!!!!!!!!
22
ИЗМЕТ В ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ...
23
едно време имаше мистър 10% ,сега 30% за начало и надолу по веригата ..... накрая защо нищо не става ? ами "с пръдня боя не става" е казал народа
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 9717
архив

Мъдрият Центурион съветва: когато се прибираш вечер от як запой с приятели, погледни на горе към небето. Aко видиш, че слънцето е вече отдавна изгряло, то да знаеш брато... мнооого си закъснял с прибирането!

няма нови новини
Днес: 244
hot
най-четени новини в момента
сега
2993
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на "Миграция" с първи разкрития: Пускат всеки момент убиеца Полфрийман, ще се разхожда из София на свобода без паспорт - гледайте НА ЖИВО
x
Каква е твоята любовна орис според зодията
x