СИГНАЛ ДО ПИК! Как заверата ДПС взе 17 човешки живота край Своге

Региони

СИГНАЛ ДО ПИК! Как заверата ДПС взе 17 човешки живота край Своге

104451
на 28.08.2018
СИГНАЛ ДО ПИК! Как заверата ДПС взе 17 човешки живота край Своге
Автор:   ПИК

Нови шокиращи разкрития изплуват за скандалния ремонт на пътя край Своге, където през уикенда загинаха 17 души, а 6 са с опасност за живота след автобусна катастрофа. В сигнал до редакцията на агенция ПИК читател, представил се за чиновник в Своге, твърди, че въпросният Цветан Цветанов, който ръководи фирмата "Мегаинвест-холд", която е подизпълнител на "Трейс", е близък приятел до кмета на община Своге и бивш областен управител Емил Иванов от ДПС.

препоръчано

Припомняме, че по-рано днес следователи и прокурори влязоха в офисите на Цветанов в Дупница и иззеха цялата документация за ремонта на пътя край Своге. Самият Цветанов стана известен в медийното пространство през 2013 година като водач на листата на ДПС в Област Монтана за депутат и то на първо място.

Кметът на Своге Емил Иванов е бивш депутат от ДПС. Той също е водач на листата на партията за Софийска област и през 2013 година влиза в парламента. Скоро след това е избран за втори път за областен управител.

Емил Иванов влиза в парламента и през 2009 година. От 2005 до 2009 година, когато управлява Тройната коалиция, е областен управител на Софийска област, а от 1999 до 2005 година е кмет на община Своге. През 2015 година отново е избран за градоначалник.

В сигнала до ПИК се твърди, че Емил Иванов и Цветан Цветанов поддържат изключително близки отношения. Източникът ни, пожелал да остане анонимен, допълва, че Иванов и Цветанов, както и зам.-кметът на Своге - Валентин Михайлов-Пиката, почти всяка вечер играят карти, като разиграват големи суми пари. 

Източникът ни допълва още, че през последните 3 години, в които Емил Иванов е кмет на Своге, той не подписва почти никакви документи. Обществените поръчки и останалите документи, които се издават от общината, се разписват от зам.-кметът Валентин Михайлов.

В сигнала се посочва, че е твърде вероятно познанството на Емил Иванов с Цветан Цветанов да е изиграло съществена роля за възлагането на ремонта на пътя край Своге на фирмата "Мегаинвест-холд", както и още куп ремонтни дейности в района. "Тази ДПС афера може да бъде разковничето в трагедията край Своге", твърди читателяти ни.Запознати с поръчката разказват, че въпросната фирма е ремонтирала пътя от края на град Своге до село Елисейна. Трасето до Своге, включително и мястото, където загинаха 17 души, е ремонтирано от фирма "Трейс".

Друга важна подробност е, че асфалтовата база, където се е произвеждала настилката за рехабилитацията, е собственост на "Мегаинвест-холд", която се оглавява от Цветан Цветанов. В Своге се говори, че Цветанов закупил парцела, където издигнал базата, от бащата на Емил Иванов-Кирил.

В сигнала се посочва, че е възможно връзката между двамата да няма общо с обществената поръчка за пътя, но според нашия източник съвпаденията и зависимостите са прекалено много.

За Емил Иванов се твърди още, че е бивш служител на групировката ВИС 2. В средата на 1990 г. той е осъден на 2.5 години условно за нанасяне на средна телесна повреда на тогавашния шеф на Дома на културните дейци в Своге Георги Атанасов.

Другото петно в миналото на Емил Иванов е работата му като застрахователен агент на силовата застрахователна компания ВИС 2 в средата на 90-те години.

Факт е, че след катастрофата пред медиите говориха всички свързани лица с града и ремонта на пътя, като изключение прави единствено кметът Емил Иванов. Неговото отсъствие от публичното пространство, когато се разискват важни въпроси за безопасността на трасето край Своге, допълнително засилва слуховете, че бившият областен управител има пръст в обществената поръчка за ремонта на пътя.

Припомняме, че проверка на агенция ПИК от по-рано днес показва, че фирмата "Мегаинвест-холд", управлявана от Цветан Цветанов, има спечелени три обществени поръчки и публични фондове на стойност 5,455 млн. лв.

Цветанов участва и в други фирми като "Лактис" ЕООД заедно с Лазарин Кирилов Димитров. Тя е за преработка на селскостопанска продукция, сделки и операции, лизингова дейност, международен и вътрешен превоз, недвижими имоти, както и охранителна дейност и инкасо.

Друга интересна фирма с участието на Цветанов е "БВ Трейдинг" ООД, която пък е лизензирана в сферата на овощарството, производството и търговия с промишлени селскостопански и битови стоки, строителство.

"Пътно поддържане" ЕООД също е с едноличен собственик Цветан Славейков Цветанов, кято стартира своята дейност през 2010 година.Фирмата извършва текущ ремонт и поддържане на пътища, пътни принадлежности, пътни съоръжения, градски и общински комуникации и инфраструктурите около тях, зимно поддържане на пътища, проектантска, инженерингова и търговска дейност в страната и чужбина, всички видове услуги със строителна и друга техника и всички други дейности.

Черешката на тортата обаче е дейността на фирмата с клон Дупница, която е спечелила 137 обществени поръчки и има капитал от 37 607 900,51 лв.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Тичането за здраве в града може да бъде опасно Тичането за здраве в града може да бъде опасно
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК