СИГНАЛ ДО ПИК: Минеков разпределя "на тъмно" 10 000 000 лева държавни пари в конкурс без класиране

Епицентър

СИГНАЛ ДО ПИК: Минеков разпределя "на тъмно" 10 000 000 лева държавни пари в конкурс без класиране

59615
на 02.09.2022
СИГНАЛ ДО ПИК: Минеков разпределя на тъмно 10 000 000 лева държавни пари в конкурс без класиране
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Служебният министър на културата Веселин Минеков разпределя "на тъмно" 10 000 000 лева държавни пари, чрез Национален фонд "Култура", в конкурс, но без класиране, научи ПИК от сигурни източници.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Фондът e организация на бюджетна издръжка към министъра на културата. 

"Резултатите" от последния конкурс, в който се разпределят 10 000 000 лева публични средства по програма за възстановяване и развитие на частни културни институции показват, че не е извършено класиране според обявените в условията на конкурса повече от 50 критерия, като всеки от тях носи определен брой точки.

Класирането явно се състои единствено на база на персоналните предпочитания на замесените лица т.е. - за този има, за този няма.

В конкурса се състезават с проектни идеи повече от 500 организации. От фондът отказват да предоставят на участниците към днешна дата решението на управителния съвет, което определя окончателно проектите подредени в низходящ ред според дадената им оценка т.е класирането.

Това е изискване посочено ясно в чл. 10 на Наредба № Н-5 от 27 юни 2007 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за предоставяне на средства по Национален фонд "Култура".

Никой участник не е наясно нито колко точки е получил, нито къде са намира в класирането спрямо другите. Разпращат се само съобщения по електорнните пощи "статусът на проекта Ви беше променен на неодобрен/одобрен за финансиране", плюс някакво текстово обяснение, от сорта "от 10-те милиона лева за вас точно не стигнаха пари".

"Оценката на проектите е формулирана ТЕКСТОВО, а не ЦИФРОВО", обяснявали от Фонда. Само, че условията на конкурса казват ясно, че оценката е единствено цифрова, т.е. брой получени точки по методиката за оценка, документ съдържащ множество критерии и неразделна част от условието на конкурса.

Това гарантира обективност на резултата. Поне до някъде...

В момента излиза, че всичко е разпределено субективно, без критерии и в разрез както с наредбата, така и с условията на конкурса.

Конкурсът, стартирал при предишния министър Атанас Атанасов - Аз съм Наско, и след забавяне на резултатите с повече от 2 месеца, е финализиран при сегашният министър на културата - Велислав Минеков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК