Вход
София
Времето в София 11 o C

СИГНАЛ ДО ПИК: Огромен скандал - Ковид тормоз над малки деца в училище “Британика парк”

СИГНАЛ ДО ПИК: Огромен скандал - Ковид тормоз над малки деца в училище “Британика парк”

на 30.09.2020
19419
0
СИГНАЛ ДО ПИК: Огромен скандал - Ковид тормоз над малки деца в училище “Британика парк”
Автор: ПИК
30.09.2020
0
19419

Грандиозен скандал се вихри в частното езиково училище “Британика парк скул”, съобщиха за ПИК родители. Децата прекарват над 9-10 часа с маски на лицата, които не рядко падат и по земята. Така рискът от други инфекции става огромен. По нареждане на ръководството всички ученици са длъжни да носят маски дори в час. Това правило важи и за най-малките. Учениците от 1ви, 2ри и 3-ти клас също са задължени да носят предпазните средства. Освен това всеки е длъжен да носи комплект дезинфектанти и да чисти класната си стая с тях, както и ръцете си. 

Родители няколко пъти са повдигали въпроса пред ръководството, но от там категорично отказали да променят правилото.

“Тормозят децата ни и ги психират, че ще умрат от Ковид-19, ако не носят маски. Синът ми разви психоза и стои с маска дори вкъщи. Обривите от дезинфетантите стигнаха до лактите му. Това е пълно безумие и тотален тормоз. Няколко пъти информирах РЗИ и Министерството на образованието, но резултат няма. Смятам да подам жалба в прокуратурата, защото тя се оказва единствената адекватна институция”, заяви майка на първокласник пред ПИК.

Припомняме, че според специалисти носенето на маски от малки деца дълго време, е изключително вредно. В случая е необходима спешна реакция от институциите, които мълчат безучастно. Не става ясно какво прави министърът на образованието.

Диляна Божинова- директор на Британика Парл скул

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34638
архив

Мъж и жена седят пред камината. Жената плете, а мъжът чете вестник. Жената: – Скъпи, на челото ти е кацнала една муха! Мъжът: – Да не искаш да кажеш, че съм лайно? – Хмм, една жена може да греши, но една муха - никога...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x