СИГНАЛ ДО ПИК: Раковоболни и бременни спирани от полицията пред "Софиямед" - РЗИ скандално не отваря болницата, въпреки края на дезинфекцията! Властите спрели и химиотерапиите в онкологичното отделение

Здраве

СИГНАЛ ДО ПИК: Раковоболни и бременни спирани от полицията пред "Софиямед" - РЗИ скандално не отваря болницата, въпреки края на дезинфекцията! Властите спрели и химиотерапиите в онкологичното отделение

50254
на 19.03.2020
СИГНАЛ ДО ПИК: Раковоболни и бременни спирани от полицията пред Софиямед - РЗИ скандално не отваря болницата, въпреки края на дезинфекцията! Властите спрели и химиотерапиите в онкологичното отделение
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Огромен скандал назрява покрай действията на РЗИ-София в болница "Софиямед", сигнализираха пациенти до ПИК. Въпреки края на срока за дезинфекция, който беше 48 часа и изпълнението на всички предписания от страна на лечебното заведение, властите все още не допускат пациенти и не връщат нормалния ритъм на работа, от който зависят хиляди столичани.

препоръчано

Оказва се, че полиция стои пред болницата и спира хората, въпреки че те представят документи, според които имат право да влязат тъй като са на лечение. Освен това срокът за дезинфекция е изтекъл и работата следва да бъде възстановена, за което имали пълна готовност и от клиниката, но по неясни причини властите отказвали. 

"Обадих се вчера и казаха, че можем да дойдем след изтичане на срока от 48 часа, който е необходим за дезинфекция, след като тук е открит случай на коронавирус. Затова днес дойдохме, очаквайки, че всичко ще е наред. Трябваше да си направя химиотерапия, която няма как да бъде отложена, но ме върнаха! Тези хора си играят с живота ни и това е нечовешко! Лекарката ми се опита да им обясни, че имам химиотерапия, но и това не помогна. Вътре лекарите и сестрите също са заложници, което е незаконно, защото са минали повече от 48 часа! Нямат право да не ни пускат, щом е протекла вече дезинфекцията", оплаква се пациент в сигнал до ПИК. 

По думите му отпред имало множество хора като него, които имали животоспасяващи процедури в болницата, но не ги пускали. Чакали дори и бременни жени, които трябва да бъдат приети за раждане, но и на тях без никакви ясни мотиви, полицията отказвала достъп. 

Припомняме, че в "Софиямед" бе приет за лечение с откри коронавирус Кирил Домусчиев, който е единственият заразен пациент там. Той обаче още тогава е изолиран в отделна стая, като е затворено под карантина и цялото отделение. Така че на практика не би трябвало да има каквито и да било мотиви да се спира работата на цялата болница.

Всички останали лечебни заведения, освен "Софиямед", където има заразени с коронавирус, работят нормално след дезинфекция. Каква е причината за по-специалното отношение на РЗИ към тази клиника, само може да се гадае. Факт е обаче, че в редица медии тя е подложена скандално на линч, само защото е приела Домусчиев, сякаш той няма правата на всеки друг пациент. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК