СИГНАЛ ДО ПИК: Сив кардинал ръководи Русе през кмета на БСП Пенчо Милков (СНИМКИ)

Региони

СИГНАЛ ДО ПИК: Сив кардинал ръководи Русе през кмета на БСП Пенчо Милков (СНИМКИ)

117909
на 08.06.2020
СИГНАЛ ДО ПИК: Сив кардинал ръководи Русе през кмета на БСП Пенчо Милков (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Заигравките с евтиния пиар на популизма и ниското навеждане при целуването на ръката със „златното пръстче” е на път трайно и категорично да подмени вота на русенци на последните местни избори. В това са категорични общинари от Руси, изпратили сигнал да ПИК.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

По думите им официално кметът на Русе Пенчо Милков е креатура на БСП, но червената столетница може само на книга да се радва, че е спечелила града с най-аристократични традиции. За всички русенци, имащи отношение към общинските дела, вече е ясно към кого трябва да се обърнат, ако искат нещата да им се случат, казват подателите на сигнала, които запазват анонимност, уплашени от разправа с тях.

Сивият кардинал на Русе, който изглежда има неоспорима власт над кмета, се оказва едва 33-годишният председател на Общинския съвет и водач на листата на ВМРО Иво Пазарджиев, разкриват местните общинари.


Този факт изключително много дразни старата червена номенклатура, която не може да си намери място от яд, че ВМРО кадрува в общината. Именно заради това в сумрачна стая срещу кабинета на кмета отскоро била назначена една от “червените бабички“ пенсионерката Милена Хинкова, която трябвало да докладва на „генералите“ кой и за какво пристиска новия млад кмет, доскорошна гордост на лидерката Корнелия Нинова.

"Ясно е, че политика се прави с разумни компромиси и търсене на баланс, но когато нещата започнат да излизат извън контрол, явно политическите умения на единия от играчите куца за сметка на другия. Законодателната власт, чийто балансьор в Русе се явява групата на ВМРО в лицето на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, така се е сраснала с изпълнителната, че изглежда сякаш властта е предадена на един човек и това не е кметът на Русе. Меко казано, странно изглежда създадената напоследък практика оперативките на общинската администрация да не започват без присъствието на председателя на Общинския съвет Пазарджиев. Това е все едно заседание на Министерски съвет да не се провежда без присъствието на председателя на Народното събрание", разкриват общинари.


Прекрасна илюстрация на това навеждане за „златния пръст” е състоялата се на 6 май, така наречена, церемония за връчването на престижната награда „Почетен гражданин на Русе”.

"Буквално в последния момент, очевидно, беше променен предварителния замисъл отличието да бъде връчено при подобаваща тържественост на 24 май или в друго време, позволяващо обществена масовост. За това настояваха и общинските съветници от групата на ГЕРБ в Русе. Връчването на такава награда заслужаваше запомняща се церемония, но, за съжаление, и тук надделя нечия амбиция. Очевидно под чуждо давление кметът Пенчо Милков прие призът да бъде даден на самата дата 6 май, когато е празникът на Русе, макар че извънредната ситуация изискваше далеч по-разумен подход.

Не само наградената Ива Чавдарова, но и представителите на медиите бяха изненадани със спешното привикване в камерната зала на Областна управа-Русе, тъй като предварително беше известна идеята на общинската администрация за разумно отлагане на връчването. Поради тази хаотична „спешност” нито отличените и техните близки, нито журналистите успяха да се насладят на някаква тържественост. Нелепо бе избрано, както времето, така и мястото за връчване на престижното отличие", става ясно още от сигнала до ПИК.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК