СИГНАЛ ДО ПИК: София е под вода след мощния порой - коли затънаха в улици-реки, покривът на супермаркет е отвян (СНИМКИ/ВИДЕО)

Инциденти

СИГНАЛ ДО ПИК: София е под вода след мощния порой - коли затънаха в улици-реки, покривът на супермаркет е отвян (СНИМКИ/ВИДЕО)

108889
на 06.07.2020
СИГНАЛ ДО ПИК: София е под вода след мощния порой - коли затънаха в улици-реки, покривът на супермаркет е отвян (СНИМКИ/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Стотици са сигналите за разрушения и щети след пороя в центъра на София. Паднал е и покрив на голям супермаркет, но за щастие няма пострадали, разкри читател на ПИК. 

препоръчано

Десетки коли пък са закъсали в наводнени улици и булеварди, тъй като шахтите не са успели да поемат огромното количество валежи, както и разтопената градушка, която падна в някои райони. 

На видео, изпратено от друг столичанин, пък се вижда как улица буквално се е превърнала в река и автомобилите са заседнали. Наводнения е имало и в метрото и подлезите към него, но транспортът не е спирал. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че всички екипи на пожарната и аварийното звено на общината работят по сигнали за наводнени обекти и завирявания от силната буря над София. До 23 ч са получени над 100 сигнала.

"Временно е спряно движението по бул. “Евлогий и Христо Георгиеви” в района на Военна академия заради излизане на Перловска река от коритото й. На отделни метростанции по време на бурята влезе вода през входовете, която в момента се почиства. Движението на метрото не е спирало. По време на бурята бяха променени маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10. В момента е променен маршрута на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“.

Транспортният тунел на НДК е изчистен.

Временно с прекъснато електричество са части от “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ работят по отрасняване на авариите.

Най-много са сигнали за наводнени мазета и завирени улици от “Красно село”, “Триадица” и “Витоша”, съобщава Фандъкова. 

Както първо медията ни съобщи, в централните и юнжи райони на София между 20 и 22 часа тази вечер над столицата вилня страхотна буря с гръмотевици, силни валежи и дори градушка. Десетки страховити кадри от адската виелица споделят и столичани във фейсбук. 

От разпространените кадри става ясно, че има закъсали автомобили и автобуси след бурята. Съобщава се и за счупени стъкла на коли от градушката.

Видео от бул. "Христо Ботев" публикува във фейсбук и журналистът Асен Григоров: 

Сподели:
Бомба x
Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това