СИГНАЛ ДО ПИК: Христо Иванов издигна за депутат от "Демократична България" мъж с четири присъди за кражби и присвояване (СНИМКИ)

ТОП НОВИНАТА

СИГНАЛ ДО ПИК: Христо Иванов издигна за депутат от "Демократична България" мъж с четири присъди за кражби и присвояване (СНИМКИ)

232647
на 11.06.2021
СИГНАЛ ДО ПИК: Христо Иванов издигна за депутат от Демократична България мъж с четири присъди за кражби и присвояване (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Третият в листата на „Демократична България“ в Хасково Станимир Стоянов е с четири присъди за кражби. Това алармират хора от града, потресени, че такъв човек може изобщо да бъде издиган за народен представител.

препоръчано

Същият е упълномощен от Христо Иванов да представлява коалицията в Хасковски регион и лично се явявал на преговори за състав на избирателните комисии.

По думите им 32-годишният Стоянов има повече от интересна история. Той се срещнал с органите на реда още на 14 години. От 2003 г. е регистриран първият опит на кандидата за депутат да заобиколи закона. Тогава живеещият в Търговище Станимир е съден за „неверни съобщения“. От същата година е и деянието му, което попада под ударите на чл. 194 от Наказателния кодекс, а именно: „Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва за кражба с лишаване от свобода до осем години“.

Тогава обаче Станимир Стоянов е малолетен и ефективните наказания му се разминават.

Но не стихват опитите му да „присвоява чужди вещи“. Шест години по-късно, вече 20 годишен, през 2009-та Станимир Стоянов посяга на чуждо МПС и е съден за „кражба с използване на МПС“ /чл. 195 от НК - кражба с използване на МПС/. От същата 2009 г. е и криминалистичната му регистрация. А през следващата 2010 г. сегашният претендент за депутатско място в листата на Христо Иванов получава ефективна присъда - пробация за присвояване - чл. 205 във връзка с чл. 201 от Наказателния кодекс. Според близки до Станимир Стоянов той избира да „изчисти“ крими-досието си.

Напуска Търговище и се заселва 170 км на юг в Хасково. Тук се представя за „компютърен специалист с опит и баща на три деца“. Съседите му обаче го определят като конфликтен и безпардонен. Всички в квартала го избягват. Забелязват, че необщителният Станимир се активира много яростно по време на летните протести през 2020 г. Логично покрай криминалното му минало му най-силно иска оставки в прокуратурата. Така, като изявен протестър, скоро попада и в листите на партията на Христо Иванов за изборите през април.

Проверка на ПИК показва, че в сайта на „Да, България“ той е представен като „програмист с над 10-годишен опит“. В социалните мрежи пък се изтъква, че човекът с доста богато полицейско досие и съдебно минало води децата си на протестите, но под снимките с тях хората се възмущават, че ги ползва като щит. Това предизвиква възмущението на хасковлии, които дълго време се питат къде са социалните служби, за да защитят няколкомесечното бебе, което бащата води по протести в разгара на пандемията от коронавирус.

На площадите в Хасково, София и на магистрала „Марица“ Станимир Стоянов е редовно със съпругата си, бебето им и с още едно дете на около 7 години. За да докаже, че е преследван от властите, защото протестира срещу Иван Гешев, Стоянов вдига скандал в социалната служба в Хасково, покрай който също се разразяваекшън. Той обаче манипулира, че му били спрени детските, а всъщност причината е, че детето муне ходина училище. Друга манипулация на изпечения протестър от Хасково е твърдението му, че получил по пощата анонимно писмо със заплахи.

Всъщност тази манипулация е поредният опит преди изборите през април Станимир Стоянов да влезе в новинарските емисии. Тогава от лидерът на ДеБъ в Хасково Тодор Топалов каза, че партията застава зад Стоянов и очаква полицията и прокуратурата да си свършат работата.

Сега е ред хората Христо Иванов и хората му в Хасково да кажат продължават ли да стоят зад Станимир Стоянов - кандидат за депутат, с четири присъди за кражби и крими регистрация.

В сигнала до ПИК хасковлии ги изброяват специално за "юриста" Христо Иванов - ЗМ по чл. 326 от НК - неверни съобщения Търговище 2003г. ЗМ по чл. 194 от НК - Търговище 2003г. ЗМ по чл. 195 от НК - кражба с използване на МПС Търговище 2009г. ЗМ по чл. 194 от НК - кражба Търговище 2009г. Крими регистрация 2009г. за кражба Ефективна присъда - пробация 2010г. за присвояване чл. 205 вр. чл.201 от НК.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията (ВИДЕО) ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията (ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК