СИГНАЛ ДО ПИК: Червеният кмет на Перник с баснословна заплата - вдигна си парите двойно на 6000 лева и ще взима повече от Борисов!

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

СИГНАЛ ДО ПИК: Червеният кмет на Перник с баснословна заплата - вдигна си парите двойно на 6000 лева и ще взима повече от Борисов!

103611
на 02.07.2020
СИГНАЛ ДО ПИК: Червеният кмет на Перник с баснословна заплата - вдигна си парите двойно на 6000 лева и ще взима повече от Борисов!
Автор:   ПИК

Докато правителството спасява държавата след тежката криза с коронавируса и пести всеки лев, а министри и депутати стояха без заплати, хората на Корнелия Нинова само се чудят да пръскат парите от бюджета. Това алармираха пред ПИК възмутени перничани след решение на кмета от БСП Станислав Владимиров и местните червени общинари.

препоръчано

Оказва се, че в разгара на икономическата криза верният на Нинова и Румен Радев градоначалник е решил да си увеличи заплатата и те не малко, а двойно и вече ще взима дори повече от премиера Бойко Борисов. Основната заплата на министър-председателят е 5500 лв., а на Владимиров вече е 6000 лв.!

Досегашната заплата на кмета на общината е била 2800 лева, като предишните градоначалници не са пипали възнагражденията си заради тежкото финансово състояние на общината, която има многомилионни задължения. За настоящата сесия обаче се вкарва докладна от кмета Владимиров, който иска да му се увеличи заплата на 4800 лева.

Червените общинари обаче преценяват, че и това му е малко и така в рамките на икономическата комисия представители на БСП предлагат промяна в решението за заплата - да стане 6000 лв. Оказва се, че лисицата си има и опашка, тъй като с повишението на кметската заплата, автоматично се повишава и тази на зам.-кметовете, които са само двама, уж да се спестят средства. Ръст обаче следва и за парите на шефовете в общинския съвет.

На въпросното заседание, където са гласувани хубавите заплати са присъствали 37 общински съветници, 34 души от БСП, ВМРО, БДЦ и АБВ, които са подкрепи Владимиров да получава 6 хиляди лева заплата. Едва 5-ма души от ГЕРБ са гласували против, а 4 от управляващата държавата партия са били извън сесията, но и да са били там гласът им нямало да бъде от значение, тъй като всички останали били "за". 

По-фрапиращото в случая е, че община Перник е с над 30 милиона лева задължения, а самият Владимиров моли месеци наред премиера Бойко Борисов да даде пари за нов ремонт на водопровода и какво ли още не, за да може перничани да не бедстват. Скандален е също и фактът, че работещите в общината масово взимат под 900 лева заплата, а уж заради коронавируса бюджетът не може да се изпълни от общинската администрация и реват, че пари няма. 

Припомняме, че в предишния общински съвет по предложение на ГЕРБ заплатите на общинарите бяха намалени от 1400 лева на 700, тъй като Перник наистина е затънал в дългове. Надеждата на предишното ръководство е била, че парите ще отидат за по-добра инфраструктура, а не за високи заплати на Владимиров и неговите заместници. 

Само за справка, премиерът Бойко Борисов получава по-малка заплата от тази на Станислав Владимиров. Основната заплата на министър-председателят е 5500 лева. Както е тръгнало, Владимиров явно гони възнаграждението на президента Румен Радев, който взима всеки месец около 12 хиляди лева и наскоро гостува на пернишкия кмет, с който демонстрира близки отношения.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК