Сигнал за тормоз и закани срещу журналист от Габрово

Крими

Сигнал за тормоз и закани срещу журналист от Габрово

8271
преди 5 часа
Сигнал за тормоз и закани срещу журналист от Габрово
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Регионален журналист от Габрово твърди, че е подложена на системен тормоз от МВР и хора, чиито имена присъстват в неформални списъци по подозрение, че са купувачи на гласове. Надя Колева е получила заплашителни съобщения, че ще бъде „унищожена”.  

препоръчано

Тя има собствен регионален сайт, в който е препечатала списък с потенциални купувачи на гласове с техните прякори.

„Това, което публикувах преди два дни, беше скрийншот на списък, който видях в друга медия. От там извадих информацията само за Габрово”, разказа Колева пред Нова тв.

По думите ѝ тя била заплашена преди въпросната публикация.

„Случи се между подаването на една жалба срещу мен и кандидат-депутата, който първоначално изнесе информацията за тези списъци. След тази жалба - по два канала до мен достигна посланието „Ще те унищожа”. Не можах да подам и сигнал в полицията, защото това не е директна заплаха към мен”, подчерта журналистът.

Колева заяви, че „заплаха е дошла от човек, който присъства в списъците”. „Мога да кажа, че човекът, който пусна жалбата срещу мен, е с прякор Памперса. След жалбата дойде и тази заплаха”, обясни тя.

Журналистът дори била привикана в полицията, за да дава обяснения защо е публикувала два "прякора от списъка, оповестен от кандидат-депутата". "Един от хората се разпознал с прякора си и ме извикаха да дам обяснения защо съм му публикувала прякора. Това за мен беше много странно, защото нямаше име, а само прякор", подчерта Колева.

И допълни, че кандидатът за депутат, публикувал списъците с прякорите - не е бил викан да дава обяснения.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако...
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК