Силвия Хубенова от ГЕРБ се срещна с протестиращи от селата Лясково, Яврово и Добралък

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Силвия Хубенова от ГЕРБ се срещна с протестиращи от селата Лясково, Яврово и Добралък

4621
на 07.07.2015
Силвия Хубенова от ГЕРБ се срещна с протестиращи от селата Лясково, Яврово и Добралък
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

 Народният представител от ПП ГЕРБ-Пловдив област Силвия Хубенова се срещна с протестиращи от селата Лясково, Яврово и Добралък, които блокираха пътя Асеновград-Смолян, призовавайки държавата да укрепи свлачището под Асеновата крепост миналата седмица, съобщиха от пресцентъра на партията.

препоръчано

На срещата присъстваха и общински съветници от Асеновград, както и заинтересовани граждани. Срещата, инициирана от Силвия Хубенова, идва в отговор на упрека на протестиращите, че държавата нищо не е направила по техния проблем до този момент. По време на протеста хората настояваха за спешни мерки от страна на държавата за укрепване на свлачището и дадоха срок до края на месец юли пътят да бъде отворен. Свлечените земни маси под Асеновата крепост към трите родопски села блокираха пътя и те останаха откъснати от света.

Повече от месец в района е обявено бедствено положение, а движението през опасния участък е забранено. Организирани са обходни маршрути, но те са само за високопроходими автомобили. В отговор на притесненията на засегнатите Силвия Хубенова уточни, че проблемът все още не е получил окончателно разрешение, но се работи по него. На 26 юни Междуведомствената комисия е изпратила специалисти да огледат проблемния район. От петък – трети юли, вече има нейно становище за необходимостта от отпускането на средства.

Очаква се Министерски съвет да вземе предвид становището на Комисията и да разреши да бъдат отпуснати поисканите 2 милиона и 100 хиляди лева. Тези средства ще стигнат обаче само за временното решаване на проблема, уточни Хубенова. По думите й, с проблема се е заела и Агенция “Пътна инфраструктура“(АПИ), която отговаря за цялата отсечка Асеновград – Смолян. АПИ подготвя проектна документация, в която свлачищата и срутищата в тази отсечка да бъдат включени в програмата за спешни мерки. Възложено е и изготвянето на технически проект и включването на пътя Асеновград – Смолян в ЛОТ 14.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК