Симеон Дянков бие алармата - черни облаци тегнат над туризма, ако не ускорим темповете на ваксинация

Епицентър

Симеон Дянков бие алармата - черни облаци тегнат над туризма, ако не ускорим темповете на ваксинация

19685
на 23.02.2021
Симеон Дянков бие алармата - черни облаци тегнат над туризма, ако не ускорим темповете на ваксинация
Автор:   ПИК

Най-голямата тревога вече повече от година в САЩ е коронавирусът. Вирусът продължава да вилнее въпреки ваксините, които се развиват добре от гледна точка на разпространява. Това заяви пред БНТ бившият финансов министър Симеон Дянков. Той припомни, че президентът Байдън е обявил 5-дневен траур заради над 500-те хиляди жертви в страната.

препоръчано

Ниското желание за ваксинация ще доведе до по-бавно излизане от тази изолация, до дълги и мъчителни месеци за нашия бизнес, като се започне от туризми и се мине през транспорта и други сектори", предупреди той.

"Колкото по-бързо България успее да влезе в добри темпове на ваксинация, толкова по-бързо ще се развие българската икономика и ще излезем от тази криза", каза още бившият финансов министър. По думите му в момента в САЩ се правят по 1,4-1,5 млн. ваксинации дневно.

Според Дянков правителството и медицинският щаб си вършат добре работата. Той предупреди, че е възможно да се загуби и този туристически сезон, който започва още през пролетта, ако не се развият по-бързо ваксинациите у нас.

"Не трябва да губим дни или седмици във ваксинацията, за да можем да си вземем обратно туристическия и транспортния бизнес", отсече икономистът.

"Не трябва да забравяме какви са данните у нас - безработицата се вдигна у нас, а това нямаше да стане, ако правителството навреме си беше свършило работата. У нас се закъсня с мерките за бизнеса", категоричен е Симеон Дянков. По думите му е трябвало да се отвори още кесията за малкия и средния бизнес.

"Следващото правителство ще трябва да актуализира бюджета на страната. Пари трябва да се дават сега, а не да се чака", увери експертът.

Според него в следващите 2-3 години ще се наложи вдигане на данък ДДС.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 250
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това