Симеон Сакскобургготски: Отношенията между България и Русия имат особен характер

Политика

Симеон Сакскобургготски: Отношенията между България и Русия имат особен характер

5775
на 22.05.2013
Симеон Сакскобургготски: Отношенията между България и Русия имат особен характер
Автор:   ПИК

Бившият български премиер Симеон Сакскобурготски в интервю за руската агенция ИТАР-ТАСС, разпространено в понеделник, подчерта тесните исторически и културни връзки между Русия и България. По неговите думи такива отношения са истинско богатство. 
„Виждам, че отношенията ни постепенно се нормализират. За всичко трябва време. Наблюдаваме колко руски туристи идват в България, колко българи пътуват към Русия. Най-важното е да запазим прагматичността и да определим областите на деловите контакти. В рамките на сътрудничеството с Русия съществуват много възможности, които България би могла да реализира и да развие търговско-икономическото партньорство. В това отношение винаги се опирам на историята, тя дава необходимите уроци”, заяви Сакскобурготски. 
Монархът подчерта значимостта на проекта ЕС за цяла Европа, като отбеляза и преференциалните отношения на България с Русия. 
Коментирайки причините за решението за размразяване на проекта АЕЦ „Белене” в рамките на своето управление, бившият премиер заяви: „През 2002г. посетих Белене и видях колко много средства вече бяха вложени в този проект. Всички съоръжения на площадката бяха в отлично състояние и стигнах до извода, че би било рационално той да се продължи. Още повече, ако гледаме 20-30- години напред, когато ще ни е нужна повече енергия. След като той е започнат с влагане на такива средства, логично би било да се завърши.”

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ПРАЗНИК: Зъболекарите празнуват - честваме техния покровител свети Антипа ПРАЗНИК: Зъболекарите празнуват - честваме техния покровител свети Антипа
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това