ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Симона Загорова започна своя рубрика в "Тази неделя" по БТВ, а първият й гост миналия уикенд бе собствената й майка Глория.
В рубриката си младат апевица ще показва различни рецепти с нейни гости, популярни хора, които ще разказват малко повече за своето ежедневие, за своите традиции в семейството.
Всяка седмица, в понеделник и вторник, попфолк певицата Глория консумира единствено чай, мед и плодове, разкри пред зрителите тя в рубриката на дъщеря си.
"Тя е човекът, който си изпипва всичко до най-малкия детайл - салфетката, вилицата, всичко", издава Симона за майка си.
Глория споделя, че приготвя малко неща в кухнята, но винаги ги прави с много любов. Здравословните палачинки са един от любимите й десерти. Вместо брашно използва овесени ядки. "Поддържаме се във форма именно с тези заместители в рецептите", разкри Симона.
За рецептата Глория залива овесените трици с био мляко, за да набъбнат леко. Добавя едно яйце и сода бикарбонат, за да стане истинска смес за палачинки.
"От тези палачинки може да си хапвам колкото поискам, особено сега, след новогодишните празници, те действат като метла на организма, извеждат всички токсини", отбелязва певицата.
Ето и точната рецепта.
Следновогодишна детокс палачинка със сладко
Овесени трици
Вода
Био оризово мляко
1 яйце
Щипка сода бикарбонат
Пържат се в зехтин.
Десерт, който може да хапва по всяко време на годината, е и круши с канела. Гарнира ги с домашен шоколад от био какао и мед, който сама си приготвя.
Рецепта "Десерт със зимни круши"
Обелени и почистени от семките круши
Врат в подсладена вода с пръчка канела
Гарнират се с течен домашен шоколад
Бабата на Глория е човекът, който я научава на тънкостите в кухнята, издава тайната на кулинарното си майсторство изпълнителката, пише "Лейдизоун".