Сингапур разработва дихателни тестове за COVID-19

Азия

Сингапур разработва дихателни тестове за COVID-19

1697
на 20.04.2021
Сингапур разработва дихателни тестове за COVID-19
Автор:   ПИК

Сингапур планира да въведе масово тестване за COVID-19 посредством т. нар. дихателни тестове, пише „Стрейт таймс“. Те ще улеснят както международните пътувания, така и провеждането на масови събития.

препоръчано

По данни на изданието местната компания „Силвър фактъри текнолоджи“ работи с Националния център за инфекциозни болести, летище „Чанги“ и охранителната компания „Сертис“ за разработването на подобни апарати.

„Силвър фактъри“ вече показа прототип на дихателен тест –„Трейси Екс“, който е почти толкова точен, колкото е ПСР тестът, но се му необходими едва 2 минути, за да даде резултат. По усреднени данни в 95% от случаите „Трейси Екс“ тестът е точен, а е и много по-евтин от ПСР – цената му е около 20 долара.

Тестовете на системата вече са започнали, като досега са тествани 400 доброволци. „Дихателните тестове са по-малко инвазивни, по-икономични и много по-бързи. Ако се докаже освен това, че те ефективни и точни, това ще даде тласък на отварянето на икономиката и пътуванията“, казва Алберт Лим, вицепрезидент на летище „Чанги“, цитиран от „Монитор“.

„Силвър фактъри“, основана през януари като подразделение на Технологичния университет „Нанян“, възнамерява да произвежда по най-малко 200 000 апарата масечно от юни, като е възможно да увеличи производството да 2 милиона на месец.

 

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това