Синът на Масларова докарал до самоубийство мъжа на журналистката Диана Найденова

Крими

Синът на Масларова докарал до самоубийство мъжа на журналистката Диана Найденова

435075
на 21.05.2020
Синът на Масларова докарал до самоубийство мъжа на журналистката Диана Найденова
Автор:   ПИК

В дебели афери е оплетено битието на доведения син на Емилия Масларова - Иво Масларов, години преди да поръча убийството на Станка Марангозова, разузна ПИК. 

препоръчано

Срещу него има две обвинения от прокуратурата за рекет на бизнесмени и през февруари тази година Комисия "Антимафия" на Сотир Цацаров внесе в Окръжен съд - Пазарджик се внася искова молба на стойност 1 997 196.87 лв. срещу него. В цената на иска са включени два недвижими имота, както и парични средства.

Поводът е, че в периода 2009 г. – 2014 г. той е принудил две лица чрез заплаха да му прехвърлят имоти и да му заплатят пари, с което им е причинил значителни вреди. Предявяването на иска е пряк резултат от повдигнатите от прокуратурата обвинения за изнудване срещу Иво Масларов.

Случаят става публично известен преди време именно по повод заплахи и изнудване срещу убитата в последствие Станка Марангозова, за което ексклузивно ПИК преди минути съобщи, че поръчител е именно Масларов. Както медията ни писа, тя се бе оплакала, че е изнудвана от доведения син на Емилия Масларова.

От години в ъндърграунда се носят легенди за подвизите на Иво Масларов. Той е доведен син на Емилия Масларова от брака й с покойния вече Антон Масларов, но е отгледан от дете от бившата социална министърка. Неговият дядо Иван Масларов е съден първо с Никола Вапцаров, а след това – с Трайчо Костов. При такава фамилна история не е чудно, че той върти огромен бизнес, като ударно трупа през годините елитни, но евтини имоти в идеалния център на София. Сделките му са скандални, на цени 4-5 пъти по-ниски от реалните.

През 2007 г. купува апартамент от 94 квадрата и 625 кв.м. земя в квартал „Хаджи Димитър” само за 50 468 лв. Две седмици по-късно за около 55 000 лева купува и още един парцел от 737 кв.м. Само година по-късно взема и един декар в хубавото софийско село Лозен, като за него плаща по 15 евро за квадрат. В края на 2008 г. Иво купува и апартамент от 104 кв.м. на бул. „Дондуков”, като квадратния метър му излиза по около 480 евро, при реална цена на имотите там в онези години по близо 2000 евро.

Собственик на два от имотите, купени от Иво Масларов, е строителният бос Борис Йорданов. Няколко месеца след сделките той се самоубива заради огромни дългове и застой в строителния бизнес. Смята се, че е бил притискан от Иво Масларов. Последната му жена е журналистка Диана Найденова, която има от него дете, и след самобубийството на Йорданов то остава без баща.

Със солидни имоти Масларов се сдобива и след смъртта на ъндърграунд боса Филип Найденов-Фатик. Негови бивши авери твърдят, че Фатик Баба закупил терените чрез далавера от Софиянски с надежда да строи СПА център комплекс. След смъртта му, обаче до изгодните терени се докопал доведеният син на Масларова.

Справка на ПИК сочи, че към момента Иво Масларов е управител на три фирми и собственик на две, сред които и заложна къща. 

Сподели:
Бомба x
Астролог предупреждава: Бъдете готови за неочаквани неща Астролог предупреждава: Бъдете готови за неочаквани неща
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нидал Алгафари разкрива заверата на Румен Радев и Иво Прокопиев с новата партия - защо още няма нито един регистриран кандидат-президент (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Нидал Алгафари разкрива заверата на Румен Радев и Иво Прокопиев с новата партия - защо още няма нито един регистриран кандидат-президент (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 162
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това