Сирийските бежанци в Турция вече са над 2,5 млн.

ЧАС ПИК

Сирийските бежанци в Турция вече са над 2,5 млн.

3211
на 13.01.2016
Сирийските бежанци в Турция вече са над 2,5 млн.
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Броят на сирийските бежанци на територията на Турция вече е над 2,5 млн., с което населението на страната става над 80 млн. души, съобщиха от Главния директорат за ръководство на миграцията, цитирани от в. „Хюриет“.

препоръчано

Броят на бежанците от Сирия вече е 2 503 426, докато мигрантите от други държави наброяват 137 000 души, съобщи ръководителят на директората Атила Торош. „Докато през изминалите години беше транзитна държава, нашата страна сега е цел... Нашата страна е оазис за жертви, които се спасяват от потисничество. Даването на убежище е право“, каза той като допълни, че около 20% от сирийските бежанци или 279 000 души живеят в лагери.

Според неговите данни с притока на бежанци през изминалата година жителите на Турция вече са станали 80 336 000 души. Торош също така съобщи, че през 2015 година 3771 души са намерили смъртта си в Средиземно море при опита си да достигнат Европа. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си
ПИК TV x
Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: Центробежни сили се вихрят в ДПС. Ще има привременно правителство, защото партиите нямат пари за нови избори Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: Центробежни сили се вихрят в ДПС. Ще има "привременно" правителство, защото партиите нямат пари за нови избори
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК