Сирийските бежанци няма да могат да взимат семействата си в Германия

ЧАС ПИК

Сирийските бежанци няма да могат да взимат семействата си в Германия

5606
на 07.11.2015
Сирийските бежанци няма да могат да взимат семействата си в Германия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бъдещите сирийски бежанци в Германия няма да имат право да взимат при себе си семействата си, съобщава ДПА. За в бъдеще мигрантите от Сирия няма да имат право и да довеждат семействата си в Германия, заяви немският вътрешен министър Томас де Мезие.

препоръчано

Освен това помощите, които бежанците получават, ще бъдат ограничени във времето. "В такива ситуации другите страни гарантират пребиваване в страната за ограничен срок. В бъдеще ще постъпваме така със сирийските бежанци, като им кажем: "Получавате защита, но така наречената субсидиарна защита. Което означава, че помощта ще бъде ограничена във времето и няма да е възможно в страната да дойдат и роднините на съответния бежанец", заяви Де Мезие в Албания, където е на посещение. По данни на Frankfurter Allgemeine Zeitung особен статус ще получат бежанци, на които им е било отказано немско гражданство, но които не могат да се върнат в родината си, защото там животът им ще бъде в опасност. Тези мигранти ще получат "ограничен бежански статус", т.е. разрешение за пребиваване в страната за 1 г., което може да бъде продължено в бъдеще. Бежанците, получаващи субсидиарна защита, няма да имат право да доведат и роднините си в течение на 2 г. от момента на влизането им в страната, предоставила им убежище.

Към днешна дата броят на бежанците, получили субсидиарна защита, е малък - едва 1300 души от началото на годината. "Цифрата не е голяма. Ще се увеличи, ако статусът обхване и сирийците", отбелязва министър Де Мезие. Очаква се до края на 2015 г. в Германия да бъдат регистрирани около 800 000 бежанци. По последни данни на евроагенцията "Фронтекс" за първите 9 месеца на годината на територията на ЕС са пристигнали над 710 000 мигранти. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК