Сирил Рамафоса: Президентите на всички държави от БРИКС ще бъдат на срещата в Южна Африка

Африка

Сирил Рамафоса: Президентите на всички държави от БРИКС ще бъдат на срещата в Южна Африка

11291
на 15.07.2023
Сирил Рамафоса: Президентите на всички държави от БРИКС ще бъдат на срещата в Южна Африка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Предстоящата среща на върха на БРИКС в Южна Африка ще се проведе в присъствен формат и в нея ще вземат участие президентите на всичките пет страни членки на организацията, каза президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса, предаде БТА. Срещата ще се проведе в Йоханесбург от 22 до 24 август.

препоръчано

"Имаше слухове, че срещата на върха ще се проведе онлайн – няма да е така", цитира думите му южноафриканската радиостанция "Айуитнес нюз". "Всичко ще бъде лице в лице, очи в очи. Ще присъстват няколко държавни глави. Важното е, че на форума ще присъстват ръководителите на петте страни членки на БРИКС".

Рамафоса направи това изявление по време на заседание на Бизнес съвета на БРИКС в Сандтън, Йоханесбург, на фона на спекулациите дали руският президент Владимир Путин ще присъства или не на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка, посочва радиостанцията. След като Международният наказателен съд (МНС) издаде заповед за ареста му, се появиха спекулации, че срещата може да бъде виртуална. Очаква се на срещата на върха да присъстват най-малко 22 държавни глави.

На 11 юли говорителят на руския лидер Дмитрий Песков заяви, че Кремъл все още не е взел решение дали Путин ще присъства лично на срещата на върха на БРИКС, или ще участва в друг формат. 

На 17 март Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Путин и руския омбудсман по правата на детето Мария Лвова-Белова по обвинения в "незаконна депортация" на украински деца.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК