Си Дзинпин каза на Медведев, че очаква истински мирни преговори с Украйна

Азия

Си Дзинпин каза на Медведев, че очаква истински мирни преговори с Украйна

10320
на 21.12.2022
Си Дзинпин каза на Медведев, че очаква истински мирни преговори с Украйна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Китай би искал да види преговори относно Украйна. Това е заявил китайският президент Си Дзинпин на бившия руски президент и експремиер Дмитрий Медведев, сега зам.-ръководител на Руския съвет за сигурност, предаде Bloomberg.

препоръчано

Медведев е на посещение в китайската столица Пекин. А Китайската държавна телевизия предаде, че Дзинпин е казал на руския си гост, че Китай активно работи за преговори и мир.

"Китай се надява, че страните може да останат рационални и да се въздържат, да проведат всеобхватни преговори и да решат общите притеснения за сигурност с политически методи", е казал Си Дзинпин. Той е добавил, че Китай е отворен за разширяване на сътрудничеството с Русия.

Припомняме, че Китай не се включи в декларацията на Г-20, с която се осъжда подпалената от Русия война в Украйна. Освен това, в контролираните от режима на Дзинпин китайски медии периодично се налага тезата, че за войната е виновно НАТО и разширението му.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК