Вход
София
Времето в София 9 o C

СКАНДАЛЕН НАТИСК: Лекарите от ТЕЛК спират работа, ако майките опънат палатки пред здравното министерство

СКАНДАЛЕН НАТИСК: Лекарите от ТЕЛК спират работа, ако майките опънат палатки пред здравното министерство

на 07.12.2018
34031
16
СКАНДАЛЕН НАТИСК: Лекарите от ТЕЛК спират работа, ако майките опънат палатки пред здравното министерство
Автор: ПИК
07.12.2018
16
34031

Лекарите от столичните ТЕЛК комисии заплашиха, че ще спрат работа, ако протестиращите майки разпънат палатката си пред здравното министерство през януари, като така отново оказват скандален натиск. Председателят на Сдружението на лекарите от ТЕЛК в София д-р Боряна Холевич заяви, че отказват да работят под натиск и не са съгласни с въвеждането на оценка на функционалността на хората с увреждания, която да бъде извършвана от комисиите. Майките от инициативата "Системата ни убива" обаче няма да преосмислят решението си да разположат палатковия си лагер в центъра на София, пише "Дарик".

Исканата от протестиращите майки оценка на функционалността или на това какво човек може да прави ще отнеме права на голяма част от хората с увреждания за сметка на една малка част от тях, твърди д-р Боряна Холевич, лекар в столична ТЕЛК комисия. Тя не е съгласна лекарите да правят такава оценка.

 

"Медицинската експертиза трябва да определя и степента на увреждането и противопоказаните условия на труд, тоест тези, които биха навредили допълнително на лицето. Считаме че всички социални придобивки се отпускат за компенсация на това, което човек не може, а не на това, което човек може", обясни Холевич.

Сподели:
Напиши коментар »
(16)
1
НАГЛИТЕ МАЙКИ!
2
Не си спомням да съм гласувал за някакви " майки" на изборите!
3
Браво, крайно време е някой да постави тия алчни идиотки, на мястото им заедно с Мая Общата. За здравите и нормалните деца пари няма, но за тия дебилки се наляха стотици милиони, и пак с претенции до небето.
4
Тези ония кресливите ли бяха?
5
Тези ония кресливите ли бяха?
6
ураааааа,
7
Какви са тия палатки на булеварда , ако си докарам КОНЯ и го вържа за пилона пред министерството и му сложа бала сено /не гладна стачка/ ЩЕ МИ РАЗРЕШИ ли някой? ИСКАНЕТО ми е , липса на места за паркиране . А докато тече мероприятието да се подсигури полицай на коня!
8
ПРИДРУЖАВАХ БАЩА СИ В ТЕЛК- БУРГАС. ТОЙ ГЛУХ НА 90% и други болести, като за 80 годишен. Естествено той влиза в кабинетите а аз го изчаквам на вън в коридора. В последния кабинет по коридора в ляво мед. лица две жени го оглеждат от горе до долу и едната казва. БРЕЕ.... той много модерен, защото нали на преглед няма да отидеш мръсен и дрипав. На излизане една ромка ми казва. Пари дадохте ли? , Защото ние дадохме 300 лева и се оправихме, но вие щом не сте забравете. След около месец се оказа , че ромката излезе права. Приключихме с тази история и си направих изводите . Отивате ли на ТЕЛК, винаги мръсни , опърпани и вонящи. Защото по вида посрещат по шума на парите изпращат.
9
Ама тия ”лекари” работят ли? Май само пари събират. Всички го знаят ама в държавата на Винету човешката съдба е на последно място. Грабеж като за последно.
10
Много е права д-р Холевич, Тези Майки и Мая Манолова се превърнаха в проправителствена организация!!! Кой им дава право с не компетентното и професионално инатене да налагат закони и то в ощръб на хора с увреждане което не им позволява защото не могат поради болест да си търсят правата и тези Майки използват това!!!
11
Цялото общество допуснахме тези "майки" да разиграват столицата половин година. Докато ние си пишем, те действат. Издействаха си солидна ежемесечна издръжка без да се трудят, че отделно и за социални работници. Вера Иванова съобщи, че след празниците подновяват протестите с ТЕЛК комисиите. Дано докторите не им позволят да ги превръщат в марионетки. Защото са си въобразили, че обществото им е длъжно. Свекървата ми почина от левкемия след 5 г. иболедуване половина. Съпругът ми също е с левкемия. Така се е случило, но не съм и помисляла, че някой ми е длъжен. И многото възрастни и деца. Те по-маловажни ли са от вашите деца? Някоя от майките ходила ли е в Дървеница. Там е пълно с болни. Деца чакат за трансплантации. Някои не успяват. Пак питам, тези деца по-маловажни ли са от вашите? А вие най-нагло протестирате за лесни, без да работите пари. Ако това не е наглост, не зная кое е! Но съм убедена, че и за миг не са се замислили, че нашите деца ще работят за да издържат техните до дълбока старост. Разбирам, че работата им е само претекст. Истината е, че намерение да работят нямат. Доказаха го шест м-ца, а ние бяхме свидетели. Има деца с деформации, които и с пари не се оправят. За тези деца трябва дом/здрав но заведение с рехабилитации, което да посещават през деня така, както нашите посещават детска градина, а майките да работят, както всеки отговорен гражданин. Затова искат закони, за да работим ние и да ги издържаме пожизнено. А те с какво допринасят за бюджета от който целта е само да получават. Но трябва да има закон и тези "тъй наречени майки" да бъдат задължени да работят. Нямам думи за наглостта им. Вероятно греховете ви са много и ще ги изкупуваме цял живот. Прочетете статията на бившият съпруг на Вера Иванова. С каква болка и мъка описва как е постъпила тази нагла жена. Синът и е бил започнал дори да прохожда, докато тя не си е намерила любовник. И вече 6 г.не позволява бащата да вижда децата си и пуска жалби след жалби против него. Продължавай Вере по този път, далече няма да стигнеш. Сама си установила, че греховете се изплащат. Жалко за дечицата, дори не съзнават как се използват страданията им. Ех майки, с какво са виновни дечицата, че да изплащат вашите грешки. Нямам думи с които да изразя що за майки си мислите, че сте? Непълноценни и мързеливи жени, но възрастта си оказва влияние. Един ден, когато се обърнете назад, няма да има с какво да се похвалите, че сте създали. А както видях, нито една не е първа младост. Времето не прощава...
12
ВЪЗМУТЕНА СЪМ ОТ НАГЛОТО държане на майките с инвалидните деца ?Как изнудиха правителството МИЛИОНИ пари -за по-охолния им айляк живот със щракащи пръсти по цял ден от нашите средства, които превиваме гръб , за ДА ги подсигурим за техните привилегии всекидневни ...??? КАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МАЙКИ - всяка сутрин да си водят децата в специализирани инвалидни градини, вечер да си ги вземат , или пък на седмични... И МАЙКИТЕ СА ЖИВИ И ЗДРАВИ - ДА ХОДЯТ ДА РАБОТЯТ ...!!! СЪВСЕМ НИЩО НЕ СА ДОПРИНЕСЛИ ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА, а с дебелоочие само ИСКАТ...!!! ПОЗОРНО , ЗАЩО ИМ ПОДАДОХА ТОЛКОВА ПАРИ...???
13
ВЪОБЩЕ ДА НЯМА ДОКТОРИ КОЙТО НЕ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ТЕЛКА А ДА ИМА ДОКТОРИ КОЙТО ЛЕКУВАТ БОЛНИЯ И ОПЕРАТОРА КОЙТО Е ОПЕРИРАЛ И Т.Н. ЗАЩОТО СЪПРУГЪТ МИ БЕШЕ ПОЧТИ УМРЯЛ ОТ ЕДНА КОВАРНА БОЛЕСТ КОЯТО Е МНОГО РЯДКА И ДО КАТО ОТИДЕМ НА ТЕЛК СТАНАХА МНОГО ОПЕРАЦИЙ КАТО ПОСЛЕДНАТА БЕШЕ ОТ ХЕРНИЙ КОЙТО СА ДВЕ НАВЕДНЪЖ А ПРЕДНИТЕ ОПЕРАЦИЙ НЯМА КОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ТЪНКИ ЧАРВА -НО ГО ИЗКАРАХА ЧЕ Е ГОДЕН ЗА РАБОТА ВПРЕДВИТ ЧЕ РАБОТИ МНОГО ТЕЖКА РАБОТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ХИРУРГА ТОЙ Е ЖИВ И МАЛКО ЗДРАВ.А ПЪК ЗА СЕСТРА МИ КОЯТО ИМА КАРЦИНОМ ТЕРЕШИХА ЧЕ СЛЕД КАТО НАВЪРШИ ПЕТ ГОДИНИ ВЕЧЕ Е ИЗЛЕКУВАНА И И НАМАЛИХА МНОГО ПРОЦЕНТИТЕ.ПРОСТО НАШИТЕ РУСЕНСКИ ЛЕКАРИ-ТЕЛК-ОТКРИХА ЛЕК ЗА РАКА-БРАВО НА ТЯХ
14
отговор на коментар
Дебил си ти, дебили да станат цялото ти поколение за вечни времена !!!
15
В едно интервю Вера Иванова заявява: "Ще се борим за огледален ТЕЛК, в който ще се вади остатъчната работоспособност". Това означава някакъв вид комисия, която да казва какво може да работи човек с увреждане. Проблемът е, че хората с или без увреждания са твърде различни. Един човек с увреждане може да е гениален математик или да има ангелски глас, да има повече от едно висше образование и да може много повече от човек без увреждане, а друг със същото увреждане може да е без образование и дарби и да не може абсолютно нищо. Ролята на родителя е да открие заложбите на детето и да положи усилия те да се развият. Същото се отнася и за хората без увреждания. Няма специалист, който да каже какво може един човек . Това може да каже самият човек и близките му, а работата на държавата е да осигури условия човекът с увреждане да развие потенциала си. Ето защо смятам че ТЕЛК или друг вид комисия би трябвало да посочва само противопоказаните условия на труд, тези които биха навредили допълнително на здравето на човека с увреждане. Всичко друго , при осигуряване на съответни условия и достъпна среда, човекът с увреждане би могъл да работи според образованието, дарбите, възможностите и желанията си. Борбата на хората с увреждания би трябвало да се насочи именно към осигуряване на условия да развият потенциала си.
16
Тези, които искат оценка на функционалност дават ли си сметка, че например раково болен , който сега получава след петата година от заболяването 50 % , при оценка на функционалност ще остане без никаква подкрепа? И това не се отнася само за раково болните. Добре е, когато се искат реформи, да се мисли за всички хора с увреждания.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 17238
архив

- Скъпи, нали очите ми са сини като небето?
- Ъхъ…
- И устните ми са алени като рози?
- Ъхъ…
- А тялото ми е като на богиня, родена от морските вълни?!
- Ъхъ…
- Их бе, мечоооо, знайш ли колко те обичам, като ми говориш такива нежни… поетични неща?

няма нови новини
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
сега
1204
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ВМРО закрива предизборната си кампания в Елин Пелин - Джамбазки: Знаем как се пази българският патриотизъм и родолюбие, за нас България е верую (ОБНОВЕНА)
x
ЦЕНЗУРА ИЛИ... Роботи филтрират коментарите в интернет
x