Вход
София
Времето в София 29 o C

СКАНДАЛНА ОМЕРТА В МЕДИИТЕ! Кой поръча пълното затъмнение над Валери Симеонов и има ли Домусчиев собственост в сайтове и вестници

СКАНДАЛНА ОМЕРТА В МЕДИИТЕ! Кой поръча пълното затъмнение над Валери Симеонов и има ли Домусчиев собственост в сайтове и вестници

на 10.11.2017
110450
32
СКАНДАЛНА ОМЕРТА В МЕДИИТЕ! Кой поръча пълното затъмнение над Валери Симеонов и има ли Домусчиев собственост в сайтове и вестници
10.11.2017
32
110450

Омертата в медиите лъсна с пълна сила покрай важната новина, че държавата е спечелила дело във Върховния касационен съд по казуса с Български морски флот и няма да бъде позволено на собствениците братя Домусчиеви да си спестят плащането на 50 млн. лв. неустойки в родната хазна. В нормална държава това би било чудесна новина, която да се отрази похвално във всички медии. Това обаче не се случи в България, а големият въпрос не е защо, а отново - кой? 

Кой е наложил омертата на мълчание по казуса в повече от половината български медии, включително двете големи телевизии, кой е забранил споменаването на името Кирил Домусчиев по темата, кой е издал нареждане вицепремиерът Валери Симеонов да не бъде отразяван? И то не само по темата с 50 млн. лв., за които държава се пребори, след като той сезира правителството и съда и поведе битка за спасяването им в полза на народния бюджет, а и по много други казуси.  

Новината за решението на съда бе обявена единствено от вицепремиера Валери Симеонов, но не чрез съобщение на Министерски съвет, както е редно да се случи, но докъдето той вероятно няма достъп, защото ползва за целта не правителствената информационна служба, а фейсбук страницата си. След това в интервю за ПИК, за което го потърсихме разказа и подробности по казуса (ВИЖТЕ В "ОЩЕ ПО ТЕМАТА"). Изненадващо обаче това не се случи в друга медия, а в твърде малко сайтове новината изобщо бе публикувана.

Още по-фрапиращо бе отношението на медиите в омертата към вицепремиера Симеонов в парламента днес. Из куоларите обикновено там се лутат повече от 30 журналисти, готови да попият всеки скандал, да поискат коментар от всеки политик за всичко, но не и от Валери Симеонов. При вида на патриота днес сред журналистите настана гробно мълчание, обръщане на гърбове и буквално криене. Сякаш всички вкупом са се наговорили никой да не го спира и да не пита нищо, за да не би той да реши да си каже за БМФ и спечеленото от държавата дело срещу Домусчиеви. А може би "сякаш" е излишно. За сметка на това същите тези медии  публикуваха на секундата всички писма на Домусчиев, в които отричаше да дължи неустойки и опровергаваше обвиненията, които сега съдът призна. 

Е, има достатъчно основания, за да се зададе въпросът с какво точно влияе Домусчиев в тези медии, има ли собственост в тях, кой въобще е собственик на медиите в България и чии интереси бранят - не по документи обаче, където всичко се прикрива зад разни временни удостоверения и други адвокатски хватки?

Каква е тази омерта в медиите и какво ги спира да питат вицепремиер по тема от обществен интерес - как едни 50 млн. лв. държавни пари, наши пари, от една съмнителна приватизация бяха спасени?

Време е да се отговори на въпроса дали Кирил Домусчиев притежава медии, кои са негови, кои му служат и защо... Крайно време е да станат ясни собствениците на медиите у нас като цяло -  кой дава парите и така да видим кой кого и как поръчва. 

Както е известно сред журналистите, "по дописките ще ги познаете", а в този случай те сами се разкриха. От вчера до днес едни от най-големите борци за свободата в медиите и радетели на свободното слово не обелиха и дума по казуса. После питайте как така сме на едно от последните места по свобода на словото и не се сърдете като ви наричат поръчкови. Кажете кой ви плаща!

Сподели:
Напиши коментар »
(32)
1
В Блиц и Стандарт ома собственост със сигурност.
2
http://uniconbg.com/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%85-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%BC%D1%84-4796.html
3
Домусчиев е тежък мафиот, зад който е ББ
4
"Блиц" е на Домуса и Пеевски. Казах
5
Добре поставен въпрос! В България свободата на словото е стигнала до сЛободия, чрез която собствениците и техните спонсори диктуват политиката. Почти не останаха обективни медии, които да не подменят дневния ред. Браво на ПИК!
6
В Пик излизат точни статии. Домусчиев крие акции в Близзз
7
Това го кажи на Винкела! Часовникът му брои минутите в Правителството! Ще е първа тоалетна хартия на ББ и Цв.Цв.! Както винаги! А, то да се натяга! Сигурно му кроят калпака!
8
Симеонов ми расте в очите. Мафията ще го похарчи
9
Вие ли не знаете, че правителството, Пеевски те медии,големите телевизии (и БНТ), канал 3,Диема спорт, БФс го обслужват.
10
Симеонов ми расте в очите. Мафията ще го похарчи
11
Поздрави от Нафлио!!!!!!
12
...НЕ МЕ МИСЛЕТЕ...ПРЕСИРАТ МЕ,ЗА ДА МЕ ИЗТРЪСКАТ...НАКРАЯ,ПАК ЩЕ СЪМ В БЯЛ КОСТЮМ,НА БЯЛ КОН,КАТО...БИСЕРОВ,ДА КАЖЕМ... КИРЕТО
13
Борба с корупцията - азащо Цацаров не погне веднага подкупните членове на Арбитражния съд към БТПП?!
14
Ей Дебили , сега ще ви направя една сметка . 95 -% от богатствата на България са в ръцете на червените олигарси - 95- % от медиите ТОЖЕ ( също )
15
Алоооо пик какво се правите на ощипани вие ли незнаете кой е приятеля на Домусчиев същия на който вие лижене кочана на тиквата.
16
ЗА НАЧАЛО НА СЪДЕБНАТА РЕФОРМА В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБЯВЕН МОМЕНТЪТ, КОГАТО СЕ ЗАКРИЯТ АРБИТРАЖНИТЕ СЪДИЛИЩА И КАНТОРИТЕ НА ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ. ТЕ СА РОЖБИ И ФУНДАМЕНТИТЕ НА РАЗБОЙНИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА. ПРАВ Е РАДОЙ: "НЯМА КРАДЦИ, НЯМА АПАШИ - ВСИЧКИ СА НАШИ"
17
АЛО ЧИНГИЗ ХАН СИМЕОНОВ ЕФЕНДИ. КАТО ВЪШКА СИ ПРЕД ТОЗИ ГЕЛОСАНИЯ. С ОРТАКА НА НАЧАЛНИКА ТИ ЛИ СЕ БОРИШ БЕ ГЛУПАК ТИ ЩЕ СИ ТАМ ОЩЕ МНОГО МАЛКО И ПОСЛЕ КАКВО ТЕ ЧАКА ЩЕ ТИ ВЗЕМЕ И ТЕЛЕВИЗИЯТА И ВСИЧКО. С ТИЯ НИКОЙ НЕ Е МОГЪЛ ДА СЕ СПРАВИ ТА ТИ ЛИ БЕ ВЪШКАР. НАЛИ ЩЕ РЕВИЗИРАТЕ ПРИВАТКЗАЦИЯТА. ХАЙДЕ ДА ВИ ВИДИМЕ. ПАК ХАЛОСТНА СТРЕЛБА
18
Браво на Валерката! Той е перде и хич не му пука от гелосани примадони и подобни!
19
ИНАЧЕ ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ И ТЕЛЕВИЗИИ ЗА СВОБОДА НА СЛОВОТО - ИЗМАМА И ЛЪЖА
20
Домусчиев колкото и да е богат не може да сложи затъмнение във всички медии и най вече в държавните Да наложи медийно затъмнение във всички медии особено на държавните и още повече върху изявление на един вицепремиер може само един който стои над този вицепремиер Познайте от първия път кой е той и защо го прави Аз не мога понеже съм дебил
21
Пиковци напълно сте прави.Медийте крият много неща от народа.Примери много,но това което чух по една телевизия го няма никъде.Б.Б. спестил на Кайманските острови и на други места 3,5 милиарда предимно от строеж на пътища.
22
веднага ти разбрах тънкия намек, светна ми веднага за президента имаш предвид. бих казал,че и аз съм от онези 20% недебили от народа, а ти. Знаеш ли тия държавни медии кой ги управлява,дето са на държавната сицка, но за съжаление държавната субсидия я ползват само да си облекчат жаждата, големите пари за хонорари идват от рекламодателите им. Шефът на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България как се казва? Ами в тая организация кой членува, ами случайно те могат ли да си сменят медията за реклами, ами биха ли изпълнили препоръките на шефа на тази организация...И последната брънка- кой би отговорил Бойко ако имаше власт би ли държал да кажем оня изтърсак волгин в радиото.
23
Частните медии - как да е. Но БНТ и БНР са ДЛЪЖНИ да ни информират по темите от обществен интерес. Длъжни, длъжни, но КОЙ им е наредил да мълчат ! Наредил е и на Министерския съвет да мълчи. КОЙ може да им нарежда ?!
24
Като ти чета коментара май си от 80 -те процента
25
Защо ми се струва , че ГЕШ е голям ДЕБИЛ
26
ДОМУЗА Е БЕСЕН ЧЕ РАДЕВ Е ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ А НЕ КРАДЕЦ КАТО НЕГО И ПРИЯТЕЛЧЕТО МУ !
27
АМИ СЪЩИЯТ ДЕТО ЗАБРАНИ ДА СЕ СПОМЕНАВА ХРИСТО БИСЕРОВ. И 7-ТЕ АПАРТАМЕНТА.
28
Дай на крадлив циганин власт и му гледай сеира.
29
Искаше извинение от медиите и го получи.
30
Кой поръча , та КОй поръча.....не е ли ясно ? Кой открива трибуната на стадиона ? Кой му реже лентичките на фабрики и цехове ? На върха на айсберга са едни , а под него са ОРТАЦИ , финансови приятели , както казва Антон Тодоров - ШАЙКА !!! Само един човек КОЛИ и БЕСИ в България. Това е ясно за всеки. За него песни се пеят , книги се пишат , мавзолеи се строят. А вие си мислете каквото искате. Живеем в най-демократичния КУЛТ към личността. Честито !
31
Борисов разбрал, че Домусчиев иска да финасира нова партия и го УДРЯ . Чететне Фр.огнюз
32
в пик изтриват коментари насочени срещу сащ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Жена се връща ядосана вкъщи, носейки голям куфар. Още от вратата подхваща мъжа си:
- Край, омръзна ми! Напускам те! Ето, и куфар си взех да си събера багажа - отивам си обратно при мама!
- Късно е, тя преди малко дойде тук. Напуснала баща ти...

няма нови новини
Днес: 128
hot
най-четени новини в момента
сега
1815
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
Класация! Ето кой е най-сигурният град в света
x