Вход
София
Времето в София 18 o C

СКАНДАЛНА ТЕМА: Йордан Цонев скочи за продажбата на ЧЕЗ на "Еврохолд": Сделката се осъществява в тежка корупционна тишина! Лансират я медиите на "Капитал"

СКАНДАЛНА ТЕМА: Йордан Цонев скочи за продажбата на ЧЕЗ на "Еврохолд": Сделката се осъществява в тежка корупционна тишина! Лансират я медиите на "Капитал"

на 21.06.2019
72297
26
СКАНДАЛНА ТЕМА: Йордан Цонев скочи за продажбата на ЧЕЗ на "Еврохолд": Сделката се осъществява в тежка корупционна тишина! Лансират я медиите на "Капитал"
Автор: ПИК
21.06.2019
26
72297

Сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България на "Еврохолд" предизвика бурни реакиции сред политическите сили. След разкритието на ПИК, че босът на компанията Асен Христов е близък с остранения от ГЕРБ Цветан Цветанов, а в компанията са акционери тъмни фигури от ДС и прехода, ДПС първи реагигара с остър коментар. 

„Ние смятаме, че тази сделка се осъществява в тежка корупционна тишина. Продажбата на най-големия електроенергиен разпределител, от което зависи цената на тока за българските граждани и бизнеса, а също така и националната сигурност, не може да се осъществява по такъв начин", коментира Йордан Цонев, потърсен да коментар от "Телеграф". 

Той дори настоява сделката да бъде разследвана.

"Ние призоваваме управляващите от ГЕРБ и мъничкия им коалиционен партньор да задействат органите на държавата, които са компетентни да се произнесат по тази сделка. А именно – ДАНС и трите регулатора – КЕВР, КФН и Комисията за защита на конкуренцията.

Всичко по тази сделка трябва да бъде прозрачно и тя да се осъществи в интерес на българските граждани и националната ни сигурност. Затова ние настояваме правителството да дойде следващата седмица в парламента и да запознае народните представители с подробностите по сделката и становището на органите", коментира Цонев и допълва, че има и съмнително медийно лобиране по въпроса.

"Тази сделка много съмнително се лансира и от медиите от кръга „Капитал“ като ни я представят като вече свършен факт", подчертава Цонев.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(26)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
ЧЕЗ беше продадена на втората Гинка. От първи юли ще се увеличат цените на ток и вода. А при уж огромен излишък в бюджета, Министерството на финансите взема нов дълг от 400 млн. лв., които ще плащаме всички в следващите 20 години. Подменена беше за пореден път парламентарната република и правовата държава с еднолична авторитарна власт на един човек – Бойко Методиев Борисов. Ето как – без споразумение дори с коалиционните си партньори, с които управлява – Обединени патриоти, без обсъждане в парламентарната група на ГЕРБ, дойде в парламента и разпореди 1 лв. субсидия, гръмко и с фанфари, и днес го оттегли тихичко с оправдание – нямало доклад от комисията. По същия начин, от медии от Брюксел, разбрахме, че държавата ще вземе нов заем от 400 млн. лв., без обяснения за какво, за какъв срок, при какви условия, без обсъждане с обществото и Народното събрание, където му е мястото. Това е подмяната.
4
...тази сделка била осъществена в "тежка корупционна тишина"! Колко да е тежка и корупционна, повече от ТЕЦ-Варна, надали! Данчо пак "не разбрал", че това е сделка, която се осъществява в Чехия ,от чешка фирма, спрямо чешкото законодателство!
5
В тази държава каква друга среда да е ?
6
Борисов каза, че в България няма корупция! Може би там където има участие.
7
Защо нищо не се разследва за тец Варна,купена 70 пъти по евтино от Доган,а да се разследва международна сделка,Не успяха да се включат тук и техния първи инженер Доган
8
Защо ли всички се изказват точно днес за Цветанов - ден след като Борисов каза че Цветанов му липсва.Май голям страх тресе ДПС да не би отново Цветанов да стане семейство на Борисов.Колко по тихо беше когато се купуваше ТЕЦ Варна......
9
Ха ха ха, стига де, май на ДПСарските БСПдирасти, ТЕЦ Варна не им стига!!
10
А бе ти изобщо интересувал ли си се от политиката в България! Това решение е взето според тебе "еднолично", само където зад него стоят подписите на 2.5 милиона подписи на българските избиратели! Да се съберат патриотите ,БСП и техният сателит ДПС, и да си гласуват субсидията! Хайде да не забравяме, че ГЕРБ са само една трета от НС!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Мента, интелигентен човек си, инвестирай в студен резерв, то не може колкото хляб, толкова и салам.
13
Еми при закупуването на тец Варна много силно биеше тъпана бе Дачо, оглуша и затова сега ти е тихо.
14
ДПС - големия им коалиционен партньор.
15
другари журналисти/ понеже удобно няма коментари след пребната статия / ако ЦВ седеше зад сделката, нямашели света Кур нелка да ни проглуши ушите?
16
Морен Сокол пиииееееее....................................
17
Адолфино ма травистит недоклатен, защо червените корвети и БСПдирасти, си мрете да си присвоявате чужди никове, и да се именувате Румен ма. Гинка от Пазарджик не можа да купи ЧЕЗа, защото попита вашата крадлива и лъжлива Импексова курабия, как така на 27г. една корвета успя да отмъкне под носа на Мавъра милионите от Техноимпекс. Нормално беше Импексовата курабия да задейства всичките си паралелни сили от паралелната държава, да попречи на тая храбра жена Гинка от Пазарджик!!, Разбра ли бе травестит недоклатен, а не да плямпаш шменти капели под чужд НИК. ...................................................................................................................................... Затова ще продължавам да питам Импексовата Курабия, Румен Пъпката, Омбоцмана Мая Костенбродска и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦААЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна десетки милиона от Импекса, а аз не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Само защото не съм цоцаалистка или съм глупава ли, не можах да се вредя или защото не съм близала сладоледа на нечий премиер, или руски КГБ генерал!!
18
Абе чалмар ,,български"! Що не протестирахте, когато пашата ви Дуган купи варненската ВЕЦ и пристанището? Нима няма корупционна сделка покупка на цена десетки пъти по малка от действителната! Мълчахте тогава, като пукали! Рязания на пашата ли ви беше в устата че мълчахте, михлюзи мръсни и крадливи!
19
Аз съм гербер и съм нискоинтелигентен индивид, комунист по произход и разбирания и комсомолец по приказки и начин на изява. Дете съм на шофьор и чистачка, прислужници в ЦК на БКП, от малък съм научен на интересчийство и кражби, както и на фалшиво раболепие пред Господаря, който ми дава храна.Съвест и морал нямам, обичам да ритам слабия и да се подмазвам на силния. Склонен съм към търсене на "твърда ръка" и към ограничаване на свободата на другите. Генетично неспособен съм да полагам усилия и да се трудя честно, особено в конкурентна среда. Имам нулева фантазия, клиширани изрази, правя явни правописни и правоговорни дефекти при изразяване. С неугледен и отблъскващ външен вид и липсата на елементарен стил, възпитание и навици - Ние мъжките и женските индивиди от Герб наподобяваме на месари или на лъжливи кръчмари. Ние сме идеалните слуги на БКП/ БСП - Герб, такива, каквито са били нашите родители."
20
отговор на коментар
Катюшке случайно да си чувала че военно оборудване не се купува с излишъци и че се гласува в парламента.Излишъка може да се харчи с решение на МС.А ти как разбра от медии за заема - аз пък го чух от Горанов тук в България.А за субсидията - ти да не си от някоя партия че ревеш - аз не си давам данъците за субсидии.Да ти напомня как женското НДСВ със субсидия си купи недвижим имот в центъра на София.Заложи го в банка за кредит.Спряха да го обслужват и банката им взе имота.Тази врътка да ти прилича на грабеж от джоба на народа?
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
МОЛЯ ТЕ КАЖИ НА КОЙ ДА ГО ПРОДАДАТ,НА ТЕБ ,НА ДОГАН, НА ПЕЕВСКИ, НА КОЙ КАЖИ,КАЖИ СИ МАМЧЕ ЩЕ ТИ ОЛЕГНЕ
23
Защо по чешкото законодателство? Има ли изобщо българско?
24
Мента, гнусно същество си съизмеримо със сава, павел, прасчо, шадраваноглу, юналчо лютви, плъха, биволицата, орехов, р. овч и още много техноподобни! Но ти си и един от най-наглите ненаситни слуги на мафията. Трагично е да си председател на бюджетната комисия. Пропит си от алчност, безочие, безкруполност и безгранична простота байганьовска!
25
Гепачкара продължава с пълна пара!!! Цицерон събира дружина гепачи - бизнесмени, няма да остане безгласна буква. Там където има много пари има и власт. Това търси Цицерон, пари които дават власт. Скоро ще има ГЕП 2, начело с полуидЕота от помощното училище. Гнусняците от ДПС проплакаха, малко ще им бъдат парите, не че нямат, но лакомията им е ненаситна! Но лакомията на Бачо Буби е чудовищна!!! Не може друг да краде повече от него!!! Тук ще възникне конфликта и ще стартира Кой ще води Бащина дружина. Разпада на ГЕП е в ход, колкото и да се мъчи Бачо да показва власт и сила, те намаляват. Той си е виновен, за 10 години събра възможно най-тъпото и крадливото но и най-послушното. И България бързо и сигурно изчезва.
26
Дайте да го дадем на Делян. Той и мама му хем ресурс имат, хем и като бивш шеф на ДАНС няма защо и да го проверяват. След това ще го продаде на сокола за има-нема 50 бона, щот това си е частна сделка. Ментата и троловете ще си траят, защото ще им затворят устите. И....ще ни спрат тока, защото това заслужаваме.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 12487
архив

Жена влиза в сладкарски цех:
- Бих искала да поръчам торта със загорели блатове и малко крива от едната страна.
- Но защо крива?
- Съпругът ми има рожден ден. Нека мисли, че аз съм я правила.

няма нови новини
Днес: 149
hot
най-четени новини в момента
сега
3233
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Ударът на Спецпрокуратурата по "Балкантел" - за корупция! Фирмата печели масово обществени поръчки, искат документи от МО (ОБНОВЕНА)
x
БИСЕР НА ДЕНЯ: Лекар обясни кога идва лятото - когато сменим сиропите за кашлица с хапчета за разстройство
x