Скандалният шеф на на БНР хвърли оставка, подплашен от делата за стажа му

Животът днес

Скандалният шеф на на БНР хвърли оставка, подплашен от делата за стажа му

63753
на 21.10.2020
Скандалният шеф на на БНР хвърли оставка, подплашен от делата за стажа му
Автор:   ПИК

Генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков е внесъл тази сутрин в Съвета за електронни медии писмо, с което уведомява председателя на надзорния орган Бетина Жотева, че би искал договорът, с който е поел управлението на БНР, да бъде прекратен предсрочно, считано от 1 ноември. За това съобщи самият той в ефира на радиото.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Припомняме, че, както ПИК разкри с документи, Андон Балтаков бе незаконно избран за директор на БНР след поредица от скандали. Имаше редица неуредици в документите му за изискуемия стаж, заради което неизбраните кандидати водят дела. Освен това медията ни разкри, че той е бил управител на фирма и след момента, в който е станал директор на БНР, което също е в разрез със закона.

Реално в момента текат делата срещу него и вероятно в хода им, така или иначе ще се разкрият нарушенията му, заради което той ще бъде принуден да напусне поста, но в момента Балтаков само изпреварва събитията.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК