Скандални разкрития за схемите на БСП с потенциалния им бъдещ кмет на Перник - племенникът на бившия депутат от БСП Ненко Темелков

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Скандални разкрития за схемите на БСП с потенциалния им бъдещ кмет на Перник - племенникът на бившия депутат от БСП Ненко Темелков

52999
на 21.09.2018
Скандални разкрития за схемите на БСП с потенциалния им бъдещ кмет на Перник - племенникът на бившия депутат от БСП Ненко Темелков
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

От началото на годината в Перник прави силно впечатление масираната кампания на БСП срещу "Топлофикация Перник", коментират в сигнали до общината хора от града, както и работници, притеснени за раблотата си. С общи усилия, заедно с местната медия „zapernik.com“ се нищи ежедневно невярна информация по адрес на дружеството и се прави опит за всяване на смут сред местните хора. В опитите си да седне на кметския стол Станислав Владимиров, който се оказва, че е сериозен претендент за кметското кресло в Перник и доста преди изборите започва да си проправя пътя и използва всякакви подмолни тактики, с които да си набере симпатизанти. Той успешно продължава старата червена традиция да гради пиар от страховете на хората.

препоръчано

За никого в града не е тайна, че именно Владимиров и платените му протежета стоят зад протестите, които бяха организирани в града през март срещу топлоподаването. Оттогава той заедно със сайта „zapernik.com“, се старае да очерня дружеството.
Оказва се, че със собственика на медията Тишкин имат не само общи политически планове, но и общо минало. Публична тайна в Перник, е че преди време сайтът на медията беше сринат, но бе „спасен“ с финансовата подкрепа на БСП Перник, конкретно с „любезната“ помощ на Станислав Владимиров. Затова в момента Тишкин му е изключително задължен и верен и не пропуска да публикува нито една поръчкова статия от името на БСП.
"Не знаем дали е тъжно, но определено е жалко, че Владимиров е избрал да привлича подкрепа чрез негативни действия спрямо едно дружество, благодарение на което се осигурява голяма част от поминъка в града", недоволстват хората.
Последният опит да се нагнети излишно напрежение сред гражданите на миньорския град е с плана на Топлофикация да гори не само въглища, а и RDF, за което има депозирано инвестиционно намерение.

От "Топлофикация Перник" миналата седмица излязоха с официална позиция по зададени въпроси от БСП по повод плановете на Дружеството да се използва RDF като спомагателно гориво, в която те разясниха, че в момента се намират в изключително тежка ситуация, поради непрекъснато увеличаващите се цени на въглеродните емисии, които са задължени да купуват, за да продължи предприятието своята производствена дейност.

Емисиите се търгуват на борсов принцип и за последната година цената на тон се е увеличила над 3 пъти. Това оскъпява изключително много производството на топлоенергия и електроенергия и за да не се правят увеличения на цените към крайния потребител, от Ръководството планират внедряването на алтернативни горива, чрез които да се намали количеството въглеродни емисии, което трябва да бъде купувано. Поради тази причина една от идеите е да започнат освен въглища да се изгаря и RDF, което само по себе си има множество предимства, включително, че това гориво е по-екологично от основното – въглищата.
От Дружеството обясниха още тогава, че внедряването на биогорива и RDF в топлофикационните дружества е предвидено в „Националния план за инвестиции на Република България 2013-2020г.“ и се базира на директиви на Европейския парламент, чиято основна цел е да осигури реализирането на националните цели в областта на нисковъглеродната енергетика.
От Топлофикация Перник обявиха, че през идната седмица планират да организират открита пресконференция с представители на Ръководството и на институции с цел да бъдат разяснени предимствата на новото гориво както и да бъдат разсеяни всички съмнения относно влошаване качеството на въздуха в град Перник.
Председателят на Общински съвет Перник инж. Иво Савов е поел ангажимент пред местният законодателен орган да покани на следващата сесия ръководството на Дружеството за изясняване на въпросите и готовността на „Топлофикация Перник“ АД за предстоящия отоплителен сезон.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК