Вход
София
Времето в София -3 o C

СКАНДАЛНО В ПИК: В БНР съвсем изнагляха - държавното радио спира излъчването на брифингите от Министерския съвет със заповед (ДОКУМЕНТ)

СКАНДАЛНО В ПИК: В БНР съвсем изнагляха - държавното радио спира излъчването на брифингите от Министерския съвет със заповед (ДОКУМЕНТ)

на 16.05.2020
82324
0
СКАНДАЛНО В ПИК: В БНР съвсем изнагляха - държавното радио спира излъчването на брифингите от Министерския съвет със заповед (ДОКУМЕНТ)
Автор: ПИК
16.05.2020
0
82324

Българското национално радио, което е на бюджетна издръжка от данъците на българите, от вчера вече не излъчва пресконференциите, давани в Министерския съвет, на които премиерът Бойко Борисов и министрите разясняват важни за всички въпроси! 

Заповедта е издадена от изпълняващата функции по някаква си заповед в програма "Хоризонт" на БНР и видна протестърка Даниела Късовска, научи ПИК. Тя замества генералния директор Андон Балтаков, който незаконно е бил пуснат от Съвета за електронни медии да замине в отпуск за 1 месец в САЩ, макар да няма нужните 8 месеца трудов стаж на длъжността, както ПИК съобщи. 

Според заповедта на Късовска, издадена на 13 май, държавното радио ще излъчва от Министерския съвет единствено брифингите на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса от 8.00 часа.

Вчера, докато вицепремиерът Томислав Дончев, социалният министър Деница Сачева и министърът на икономиката Емил Караниколов обясняваха размера на помощите за семействата и фирмите и сроковете, в които могат да бъдат подадени документи, както и социалните мерки, предприети от правителството, "Хоризонт" излъчваше интервю с тамошната репортерка Виолета Ашикова.

Близката приятелка на Късовска - Ашикова, разказваше за щастливото си детство и затова колко сладко бебе е била и колко модерно девойче, защото имала дънково сукманче. За работещите в БНР Ашикова е парашутиства, насадена с връзки в БНР, където сега изпълнява и някакви си продуцентски функции, най-вероятно, за да захлебва по-големи хонорари.

Балтаков пък отново се опитал да пробута Късовска за шеф на "Хоризонт", но Управителният съвет на БНР повторно отхвърлил кандидатурата й. Това не пречи да една от предводителките на интригите в БНР, довели до свалянето на предишния генерален директор Светослав Костов, и поборничка за ресора на тамошната примадона Силвия Великова, на която лично премиерът Борисов върна съдебния ресор, да седи в кабинета на директора на "Хоризонт" и да командва цялата програма оттам.

Късовска е мотивирала решението си да прекрати излъчването на пресконференциите на премиера Борисов и министрите от кабинета му с мотива, че извънредното положение вече е изтекло. И очевидно не е разбрала, че в момента държавата е в състояние на извънредна епидемична обстановка, заради която са в сила редица мерки, които се оповестяват почти всеки ден и от здравния министър Кирил Ананиев.

Така държавното радио с парите на данъкоплатците от държавния бюджет, които за тази година бяха увеличени с 2, 75 милиона лева и достигнаха сумата 47,44 милиона лева за 2020 г. погазва обществените си функции и оставя без жизненоважна информация слушателите си, за сметка на рокличките и бебешките преживявания на репортерките си в новата рубрика, в която тамошните т.нар. журналисти сами се питат и сами си отговарят, докато гражданите търсят информация.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18483
архив

Вуте: - Абе, Нане, моеш ли да ми дадеш назаям каручката, оти моята се прехаби нешо? Нане: - Да кажем, че ме нема, те ме те, тука съм си. Да ти кажем, че каручката я нема, тея те, там си е. Затова, че ти отговорим уклончиво - Ти що си не е*еш майкята?

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x