СКАНДАЛНО В ПИК: Слави, Мая, ДПС и БСП блокират помощите от 50 лв. за над 2 милиона пенсионери

ТЕМА

СКАНДАЛНО В ПИК: Слави, Мая, ДПС и БСП блокират помощите от 50 лв. за над 2 милиона пенсионери

895668
на 28.04.2021
СКАНДАЛНО В ПИК: Слави, Мая, ДПС и БСП блокират помощите от 50 лв. за над 2 милиона пенсионери
Автор:   ПИК

Помощите от 50 лв. за над 2 милиона български пенсионери в кризата, както и други уязвими групи, са блокирани от новите партии в парламента. Така те ще останат без никаква подкрепа по време на пандемията.

препоръчано

Това става факт след гласуването на мораториум върху всички решения на държавните структури и кабинета в оставка, което бе прието с гласовете на партията на Слави Трифонов, "мутрите" на Мая Манолова, ДеБъ, БСП и ДПС.

На практика се случи най-страшното - държавата е парализирана.

Така реално благодарение на Слави Трифонов, който отказа категорично да приеме мандата и да реализира кабинет в рамките на този парламент, пенсионерите, които получаваха допълнително 50 лева всеки месец, след май остават без тях. 

Или с други думи близо 2 100 000 пенсионери няма вече да взимат всеки месец средствата в размер на 104 400 000 лева. Причината е, че тези пари не могат да бъдат отпуснати от Министерски съвет, който е под мораториум.

От началото на тази мярка на Бойко Борисов правителството е отпуснало над 1 млр. лв. в помощ на пенсионерите. Последните пари, които над 2 милиона възрастни ще получат, ще бъдат за май.

Не по-малка е вредата и за бизнеса. Днес сутринта на среща при Борисов туроператорите обявиха, че всички мерки на правителството, като 60/40, спират след април. Реално Борисов и министрите, дори и да имат доброто желание да помогнат, както са го правили до този момент, няма да имат тази възможност, защото имат наложена възбрана.

В същото време политическата криза се задълбочава. Трифонов връща мандата, след това Румен Радев трябва да реши на кой да връчи третия, а до тогава милиони ще се кръстят и ще се молят да оцелеят в условия на пандемия и икономическа криза.

По всичко личи, че всеки ще трябва да се оправя поединично, а Трифонов и Манолова с дрешките си за хиляди левове ще продължават да говорят от името на народа.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това