Вход
София
Времето в София 14 o C

СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ: Корнелия Нинова с луксозна сграда и в столицата на Зимбабве (ВИДЕО)

СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ: Корнелия Нинова с луксозна сграда и в столицата на Зимбабве (ВИДЕО)

на 16.05.2019
112787
51
СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ: Корнелия Нинова с луксозна сграда и в столицата на Зимбабве (ВИДЕО)
Автор: ПИК
16.05.2019
51
112787

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е придобила имот в Хараре – столицата на африканската държава Зимбабве. Сделката е част от приватизационната сага на държавното дружество „Техноимпекс“. 

Това разкрива Европа ТВ пореден репортаж, след като наскоро показа как Нинова е придобила и лукс имот в София след купуването на държавното дружество.

Вчера ПИК показа документи по сделката, от които става ясно, че през 1999 г. срещу платени 70 000$. Преди покупката тя е изпълнителен директор на държавното дружество. Платената сума е едва 10% от заложената пълна цена, тъй като в приватизационния договор е заложено, че останалите 90% се плащат чрез компенсаторни записи.

Сред активите на придобитото дружество е имот с обща площ от 1915 кв. м.  център на София, както и имот с разгъната площ от 2 477 кв. м. в африканската държава Зимбабве. 

Притежанието на имот в Зимбабве не е необичайно за дружество като „Техноимпекс“. То е създадено през 1966 г. и предметът му на дейност е оказване на съдействие на други страни чрез предоставяне на специалисти в различни области, както и приемане на чужди граждани на обучение в Народна република България. Всъщност дружеството се е занимавало с пращане на работа на инженери и други специалисти в държави като Мароко, Тунис, Сирия, Ангола и Зимбабве. 

През 1986 г. дружеството, което по-късно ще бъде придобито на ниска цена от Корнелия Нинова, се сдобива и с имот в елитния район Евъндейл на зимбабвийската столица Хараре. Цената на придобиване е 400 000 долара или близо шест пъти по-голяма от сумата, която Корнелия Нинова е платила за придобиването на цялото предприятие. 

Интересно е, че в балансовата стойност на имота е посочена сумата от 1 597 008 лв. Тъй като става въпрос за времената преди деноминацията на валутата излиза, че стойността на имота е 1 597 лв., докато както е видно, за него са платени 400 000 долара. Този ярък контраст е повод за скандал между тогавашният депутат от БСП Татяна Дончева и младият предприемач в лицето на Корнелия Нинова. На 16 май 2000 г. в рамките на 38-то Народно събрание Дончева заявява:

„От самото начало на приватизацията, която вие наричате „реформа“, текат данни, че се извършва оценка по неизвестно какви критерии. Помните ли „Техноимпекс“, където един блок с 18 апартамента беше оценен за 1800 марки? Той е купен няколко години преди това за 240 000 долара!“. 

След приватизацията Нинова контролира 33% работническо-мениджърското дружество “Техноимпекс 98″, но към 2005 г. този процент вече е нарастнал до 48%. Взаимоотношенията на лидера на БСП Корнелия Нинова с „Техноимпекс“ обаче приключват още през 2005 г., когато тя поема поста заместник-министър на икономиката. В този момент ведомството е оглавявано от Румен Овчаров. По това време Нинова продава и акциите си в „Техноимпекс“. Няколко години по-късно близо 90% от акционерния капитал на „Техноимпекс“ вече е собственост на „Холдинг Нов век“ АД, който е част от „Химимпорт“. 

Интересен факт е, че имотът в зимбабвийската столица Хараре продължава да е собственост на „Техноимпекс“, макар и вече не под опеката на Корнелия Нинова. За него явно отговаря лице на име Борислав Бойнов, който според Линкдин профила му работи като инженер в „Техноимпекс“. Бойнов не е чужд на приватизацията. През 1997 г. той е разследван като управител на чешко-българската фирма “Егрета” ООД заради приватизацията на Завод за високоговорители “Гроздан Николов”. Обвинението срещу него е за измама на огромен брой пенсионери, чиито бонови книжки задигнал срещу 100 лв. бройката, съобщава благоевградския вестник „Струма“. Към днешна дата Бойнов редовно публикува обяви за отдаване под наем на част от имота в Зимбабве. Така например апартамент с една спалня се отдава под наем за 400 английски паунда. 

Телевизия Европа ще продължи да показва разкрития във връзка с приватизацията на дружеството „Техноимпекс“ от страна на Корнелия Нинова. Въпреки това, запитана в телевизионно предаване откъде е имала 70 000$ през 1999 г., когато е на 28 години, тя отговаря “Ама няма платени такива пари! Откъде ша взема аз теа пари да платя “Техноимпекс“, макар документите да сочат друго. 

Сподели:
Напиши коментар »
(51)
1
Ха ха ха А В ЗАНЗИБАР НЯМА ЛИ ИЛИ В ТАНГАНАЙКА...махаха...
2
какво чудно има ,че ги е използвала?Само тя ли е? И стига вече сте ни преразказвали сънищата на антон тодоров-хайде да видимвите "разкрития".Нямам нищо против да се започне с корнелия нинова.
3
Отговори бе Курнела. И твоя Мунчо да каже сега кво правим.Кой къде ще ходи? Предлагам ти Сливен...хубав град но не за теб..
4
отговор на коментар
Комуняците гепите всичко и навсякъде,а като ви гепят се оправдавате като мургавелите-ама те всички крадат.
5
Всички дрънканци свършват със служебното правителство и започва великото преселение на електоратите+клетва за вярност пред Президенството...ха ха ха ...нещастници..
6
то пък едно Зимбабве, нал тъй, другари
7
В Зимбабве шом ви се вижда че е голям удар да имаш имот там..
8
Комунистическите крадливи разбойници заслужават отнемане в полза на държавата парите и имотите им!!! Наглите лъжливи боклуци е време да си получат заслуженото!
9
Дали можем да си представим какво е придобил др. костов?!?!?!
10
отговор на коментар
Намери ми такъв имот в Зимбабве за 1600 лева и веднага го купувам.Лошото е,че тази цена важи само за червени и лиляви комуняци.
11
Вън от съмнение е, че притежава и 50 на сто от Газпром,
12
Техноимпекс“ ЕАД е създадено през 1966 г. с предмет на дейност „оказване на научно, културно и техническо съдействие на други страни чрез предоставяне на специалисти в областта на науката, образованието, здравеопазването, промишлеността, строителството, селското стопанство, културата и др. и приемане на чужди граждани на производствено-техническо обучение в НРБ“ - тя се води държавна фирма 1 група - фирми на Държавна сигурност (ДС) или т.нар. „неявни фирми“, свързани с дейността на Първо главно управление на ДС (разузнаването), изпълняващи задачи по осигуряването (кражби) на ограничени от Запада ембаргови технологии, и дружества за извършването на „скрит транзит” (държавна контрабанда) под контрола на структури на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването). С тези фирми - чрез „Техноимпекс“, „Икомев“„Тератон“ и др. е поставено началото на политика, която не само нарушава международните норми, но издига ДС над законите с цел да се осигури чадър върху елита на комунистическия режим и да се контролира незаконната дейност за милиони долари. След промените контрабандата, извършвана до 1990 г. от ДС в полза на партията, става мощен генератор на корупция и нова престъпност, захранва черни партийни каси и е източник на бързо и незаконно забогатяване. С част от милионите от този основен стълб в сивата икономика, характерен за всички години след 1989 г., се купуват политически индулгенции, корумпират се институции като МВР, митниците и различни звена от съдебната власт. А освен стотиците милиони долари приход на година чрез контрабанда на горепосочените стоки, цигари, оръжие “Техноимпекс” е имало недвижима собственост в Сирия, Либия, Тунис, Алжир, Мароко, Ангола, Мозамбик, Зимбабве, Нигерия, Куба, Танзания, Етиопия, Гана, Кувейт, а има постоянни представителства в Либия, Тунис, Зимбабве и Алжир. Само в Зимбабве, дружеството е имало недвижима собственост, оценена на над 1,5 млн. долара. P.S. Законът за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към ДС и разузнавателните служби на БНА, приет през декември 2006 г. от правителството на СТАНИШЕВ и БСП, забранява огласяването на щатни и нещатни сътрудници на ДС по какъвто и да било начин освен чрез комисията, създадена със закона. Нерегламентираното огласяване на сътрудници се санкционира от Наказателния кодекс с глоба от 50 000 лева и лишаване от свобода до три години.
13
.....за да си е по-близо до родата.
14
Oт напредъка на Мафиотите и Крадците от ГЕРБ, Над 33 хиляди са eмигрирали от България САМО през 2018 година !
15
А С КАКВИ ПАРИ ГОЛЯМАТА ЛЪЖА-КАКА КУРИ СИ КУПИ ОСТРОВ В КАЛИФОРНИЯ ЗА 3,4 МИЛИОНА ДОЛАРА,С КЪЩА И ГОЛЕМИНА НА ОСТРОВА ОТ 16 ДЕКАРА?!
16
На всички комунисти и техните привърженици - майките им са кучки помиярки
17
До изборите ПИК ще открие имоти на Нинова и на обратната страна на Луната. Ще приложи и оригинални документи, разбира се.
18
Нинова въобще не ви брои за живи, господа псевдожурналя от Пик. Когато и стане тъжно, влиза във форума ви да се посмее.А иначе продължавате да се напъвате, а на 26 се на. ирате.
19
ТЕХНОИМПЕКС БЕШЕ СВЪРТАЛИЩЕ НА ЧЕНГЕТА ОТ ДС-КРАДЛИВИ И КОРУМПИРАНИ.
20
Страхитно са т.н. Дежурналв от Повърня и Клюки. Обиколиха света да търсят къде е инвестирано краденото от всеки който им казва истината. Открили в Зимбабве но е Индия не са. Там Кака има 5 Индийски слона, в които е инвестирала тлъста сума. Всеки месец лето до там за да ги къпе с четка в реката. Не сте открили десетте камили в Намибия. И там ходи да ги наглежда. Не открихте ли краварник с 200 крави в родното и село? Тях пасе нощно време тайно, а призори го дои, бие масло и прави сирене които продава на пазара. Нищо не сте открили, шебечета!
21
Питам импексовата Курабия, Румен Пъпката Омбоцмана и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦАГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна два Импекса а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Питам дали паразита Везира Енчев, има и един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанеха начело в БСПдирадската си партия. Свършиха ли читавите в Импексовата партия, че допряха до тоя мерзавец кокто и до, дебила Иво и крадливата кучка Йо. Ако Мавъра беше направил лустрация, а не да раздава Импекси на фльорците си, сега щяхме да сме Швейцария на балканите, и нямаше да хрантутим ДС разбойници, доносници и бивши партийни секретари и закапечета, като тия мерзавци, доносничели и с кого са изневерявали жените им!!
22
Пик вие сте идиоти, сами се опровергавате. Имота уж на нинова, тя си продала акциите, имота все още се води на техниимпекс. Как може да е неин. Ако нинова е фактически собственик на техноимпекс и управлява с подставени лица , докажете го. Другото е ясно , изпълнявате поръчки.
23
Тази червена лидерка си е олигарх отвсякъде. Колкото и да се пънат троловете да я зашитават, а зомбитата да и вярват умните и мислещите виждат , четат , чуват и зная каква защитничка на социално слабите е.
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
само съдът може да раздава присъди медиите не са съд могат само да помагат
26
Къщата в Зимбабве и трябва на Курни Импексова,защото като я погне Прокуратурата и ПККОМПИ да се спаси с окрадените милиони от възмездито на съда.
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
ДО 19 - НЕ САМО ТЕХНОИМПЕКС БЕШЕ СВЪРТАЛИЩЕ НА ДС АГЕНТИ И ДОНОСНИЦИ, НО СЕГА И БСП, А ВЕЧЕ И ПРЕЗИДЕНСТВОТО. А НА ПОЗИТАНО 20 ДОРИ ОХРАНАТА Е ОТ ТАКИВА. НЯМА ДА СЕ ИЗНЕНАДАМ АКО И ЧИСТАЧКИТЕ СА ОТ ДС.
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
А дали ще публикувате документите за оная хасиента в Испания?!
31
ние дебилите пак ще гласуваме за нея
32
Време му е. От както стана ясно, че Нинова ще бъде премиер преди края на т.г. Heдялко превъртя. Завалията. В страната все още има 14 действащи здравни заведения къде лекуват такива като него. Най близките до София и в София са: Суходол, Курило и 4-ти км. ПД "Свети Наум". Нека да го приберат. Това е грижа на Общината. За съпругата му ще се грижим ние, които ще гласуваме за БСП. Нека най после и тя да разбере на какво чуждите жени казват - eбaнe.
33
фейк новина на селския кенеф ПИК!!!
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Знаех си аз, че има нещо по-така в Лидерката, ма все си мислех, че е занзибарско, а то зимбабвийско.
36
Мисля, че Тонката, пардон РУДОЛФ не си пие ХАПЧЕТАТА. Тонка, кажи нещо за АПАРТАМЕНТЧЕТО, плати ли го, или още плащаш ЛИХВИ. Лекар съм, мисля че си тежак случай, и няма лек. Единствено във ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА, КАКТО КАЗА ВИНЕТУ, пардон БАЦЕ.
37
в Зимбабве, хахахахааа! В най-бедната страна, с никаква икономика, с деца с изпъкнали кореми от глад, със шестнайсет хиляди и нещо население в Южна Африка, без излаз на море, между две реки, пълни с крокодили, тиня и разни гадини, разнасящи болести! Хахахахаа! Хората построиха къщи в Америка, по гръцките острови, в Испания и къде ли не в екзотични места, Корнелия в Зимбабве. Дали ви вярват и феновете ви, смешници!
38
отговор на коментар
А твоята е шафрантия, най-обикновена, долна шафрантия! Ама ти си я знаеш!
39
И децата в детските градини и отделенията, вече се смеят на ПИКлювците ти Недо делчо!
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
41
kradlivo pleme sa tova sozialistite--po kradlivi ot ziganite
42
Ха, ха, ха, ама не само там има имение Нинова ами и в Нубия и то е в съседство с това на един виден син демократ от близкото минало, Васко се казва и сигурно си го спомняте с добрите му познания по география! Ало, платенопоръчковите,наведени "умничета-интелектуалчета"от сайтчето-кенефче ПИК,дайте този сигнал на крадливото, тръбно недоразумение от "ТВ Европа",нали той е някакъв фактор там, та да вземе да изпрати някой да изпраска едно разгромно репортажче от Нубия! Чакаме!
43
Това са им пещерите бе!!!!! СЕЗАМ ОТВОРИ СЕ!!!!
44
Журналята се грижат за доброто настроение на четящите... След 26.05 кво праим? Оставете некоя тема и за тогава,вече свикнахме да ни оправяте настроението.
45
кори ще вечеря май в сливенския ..там има шивашки цех ...ще стане главен меРИНДЖЕЙ ...хахаахх...май ще изпревари ИВАНЧЕВА И лакома БИЛЯНА ...хахахах...Кеееееффффф...до небето..КЕФ !.
46
ИМПЕКСА е действал на други континенти и даже се е занимавал с трафик на оръжие и дрога ...ИМПЕКСОВА нали отговаряше и за икономиката ..като зам . ДАЛАВЕРАДЖИЯ ...ОХААА....ТОЗ ПЪТ и го ....НА ..би ..ха на БАНДИТКАТА ..!
47
Vsichki v BSP sa se oyali ne zakonno s imoti, koli, pari... Da ne se pravyat na borzi sreshtu korupziyata!
48
Мойта дъртата иска да я водя на екскурзия. Кури пусни ме няколко дни в имота в Зимбабве, ще гласувам за теб. Моля те! Пари нямам.
49
Аз ще ти кажа след 26 май ко прайм ти отиваш в кенефа да се веселиш фъшкио гнусна!
50
Чудя с откъде ги измислихте тези стотици милиони долари + още хиляди милиони от цял свят /печалби!/, след като години наред се внушава, че през соц-а не е имало нищо освен пенбяните гащи на селските баби!
51
ЩЕ ВОДИ МЛАДИЯ СИ ЛЮБОВНИК - ГОТИНИЯ АВТОМОБИЛЕН СЪСТЕЗАТЕЛ ! ХУБАВА ДВОЙКА СА ! ТАМАН ШЕ ПРЕПУСКА ИЗ АФРИКА НЯКОЯ НОВА КОЛА , ПОДАРЕНА ОТ КАКА - ЗА ЗАСЛУГИ ...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 14021
архив

Не само в жената, но и у мъжа трябва да има загадка. А не веднага да питате – "Женен ли си, не си ли?!"

няма нови новини
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
сега
1542
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Пикантни разкрития за ВИП-разделите на годината - антидепресанти, секс и лесни пари разбили връзките на Божинов, Андреа и Софи Маринова - само в "Жълтите новини"
x
Заснеха праисторически акули на 400 метра дълбочина
x