СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ НА ПИК: ЕТО КАК СЕ ЗАХРАНВАТ БСП И ЗЕЛЕНИТЕ! Политици начело с Кирил Добрев и Драгомир Стойнев източвали бюджета и фонд "Козлодуй"

Политика

СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ НА ПИК: ЕТО КАК СЕ ЗАХРАНВАТ БСП И ЗЕЛЕНИТЕ! Политици начело с Кирил Добрев и Драгомир Стойнев източвали бюджета и фонд "Козлодуй"

150035
на 09.11.2018
СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ НА ПИК: ЕТО КАК СЕ ЗАХРАНВАТ БСП И ЗЕЛЕНИТЕ! Политици начело с Кирил Добрев и Драгомир Стойнев източвали бюджета и фонд Козлодуй
Автор:   Ива Николова

Кълбо от сини, червени и зелени политици, начело с Кирил Добрев и Драгомир Стойнев, източва Международния фонд "Козлодуй" за газифициране на Златица и Пирдоп.

препоръчано

В схемата са и БСП-кадри в лицето на бившата зам.-областна управителка на столицата и местна червена партийна лидерка София Торолова, кметицата на Златица Магдалена Иванова, „Зелените” на Андрей Ковачев и фирмата ПОВВИК, която дава зелена светлина за изсичането на стотици декари гори за прокарването на 60-километровия далекопровод. Покрай това жертва на стройната разноцветна схема пада и ремонтът на училището в Златица, заради което Магдалена Иванова е с мярка за неотклонение 10 000 лева.

Това сочат огромен брой документи, с които ПИК разполага.

Действието се разиграва в родния град на червения вожд и учител Вълко Червенков - Средногорие, който днес под формата на Пирдоп и Златица е от малкото останали червени бастиони. Кметът на Пирдоп Ангел Геров също е от БСП. А местната червена листа е дала на родината депутатите Драгомир Стойнев и Конелия Нинова, както и Атанас Костадинов, който пък беше зам.-министър на екологията по времето на Орешарски.

По това време шефката на местната организация на БСП София Торолева пък е зам.-областен управител на София, към който спада и регионът. Той е наричан „златен” заради рудниците и миннопреработвателните предприятия, рекордьори по БВП, които добиват и преработват злато, сребро и мед, но само за износ с минимални концесионни такси.

Именно тези концесионни договори имаше предвид и депутатът Волен Сидеров, когато обвини БСП, че са отказали да подкрепят внесените от партията му предложения за проверка на концесиите.

Според местните хора точно този регион дава до голяма степен финансовата мощ на БСП. От него обаче захлебват и предишната СДС, а сега – ДСБ покрай приватизацията на някогашните държавни предприятия МДК „Аурубис”, рудник „Елаците”, „Челопеч майнинг”, „Асарел медет”. Местните хора твърдят, че там на хранилката са и КРИБ и кръгът „Капитал” на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, както и бивши ДС-агенти, които сега се представят за енергийни консултанти - Иван Хиновски, Илиян Василев, Христо Казанджиев, както и представители на Института за пазарна икономика.

Най-сладко си похапва от медодобивния регион обаче партията „Зелените”, които по избори са политици, а в останалото време гражданска организация, която се бори за чиста природа и спира строежи на лифтове и магистрали, а освен това са и независими експерти от ДОВОС, разрешаващи изсичането на стотици декари гори за газопровода по тези места. Пряко обвързани с тази дейност на място отново са Борислав Сандов, Петко Ковачев, Андрей Ковачев и фирмата за екооценки ПОВВИК, която е монополист за ОВОС в системата на екологичното ведомство.

Тъкмо тази фирма се е наточила да прибере от контрола на проверката на „Натура’2000” около 4 милиона. По първите две позиции на обществената поръчка за общо около 16 милиона пък е фирмата, свързана с червения депутат Атанас Костадинов, в чиито офис зад сладкарница „Неро”, който уж е на брат му, често се събира шарена политическа компания. Там, на бул. „Витоша” до Южния парк тя може да бъде видяна почти всеки ден в компанията на най-актуални плеймейки, адреналинки и балеринки на шоумена с политически амбиции Слави Трифонов.

Според започнати именно Атанас Костадинов отглежда и гравитиращи към БСП младежки организации, които са сформирали политическата коалиция, представяща се за спонтанно събрани граждани „Системата ни убива”.

В златния регион пък фирми, близки до друг червен кадровик и сегашен зам.-председател на БСП – Кирил Добрев, са монополисти в доставките на горива за четирите рудо-металургични гиганта „Челопеч майнинг”, „Аурубис”, „Елаците”, „Асарел меден”, както и за фирмите, които се занимават с ремонтните им дейности.

Печалбите са баснословни, но недостатъчни, твърдят местните хора и са категорични, че това е причината да се измисли и схемата с газифицирането, с която рудниците уж да екологизиран производството си, срещу което пищят „Зелените”, да поевтинят себестойността на продукцията си, а какво ще се прави с разликата - предстои да се разбере.

Зелените започват протести срещу минните фирми, а общините, държавата и самите фирми поемат курс към газификация на региона по…искане на гражданите.

Проектите за газификацията се изготвят от фирма на тогавашния зам.-министър по екологията Атанас Костадинов и брат му Божидар, който пък е организационен секретар на партията на Меглена Кунева „България на гражданите”. Тази фирма има подставен собственик. Проектите се заплащат от Международния фонд „Колзодуй”, създаден за компенсация за затварянето на блоковете на ядрената централа. По това време той е под прякото разпореждане на тогавашния министър на икономиката Драгомир Стойнев и наместника му на партийна почва и депутат Кирил Добрев

ДКЕВР от Ангел Семерджиев е лицензирана специално създадена газоразпределителна фирма „Си Ен Джи Марица” ЕООД, която е избрана без обществена поръчка за оператор в общините Пирдоп и Златица с мотив „да осъществи битова газификация на населението” за сметка на общинските данъкоплатци от Златица и Пирдоп. А всъщност да изгради автоматична газорегулираща станция и газоразпределителна мрежа, която да стигне до „Аурубис, собственост на германски концерн с декларирана печалба1,5 милиарда евро годишно, но  без финансова възможност да си заплати за газифицирането.

Проектите за газоразпределителни мрежи на Златица и Пирдоп получават безпроблемно от зам.-министър Атанас Костадинов  екоразрешителни без оценка на въздействие, без консултации с местните общности, които и не подозират, че са поискали газификация, че ще им разкопаят града и че ще плащат газифицирането на металургичния гигант с общинския си бюджет.

Собственикът на „Си Ен Джи Марица” ЕООД – фирма „Синектик” ООД на забегналия банкер Цветан Василев, получава от КТБ 70 милиона лева кредит, който нито за момент не обслужва. Освен това се финансират и от Международния фонд „Козлодуй” с помощта на наблюдаващия депутат Кирил Добрев и от решаващия министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Правосъдният министър Христо Иванов организира закриване затвора в Пирдоп, за да предостави евтин държавен имот на автоматичната газорегулираща станция на „Си Ен Джи Марица”.

Покрай газоразпазпределителните мрежи на Златица и Пирдоп са раздадени доста пачки, но газ в Средногорието няма, тъй като оттам не минава националната газова мрежа.

Фирмата на Атанас Костадинов се задейства и изготвя проект за довеждащ газопровод Пазарджик-Пирдоп, дълъг 60 километра и преминаващ през 4 защитени зони в Средна гора и Стара планина с 120 взривявания на хълмове и планини и се възлага за осъществяване на държавното предприятие „Булгартрансгаз”.

Отново се задейства схемата за европейско финансиране чрез Международен фонд „Козлодуй”  както и бюджетно финансиране, пак без никакво финансово участие на получателя на услугата промишлена газификация – „Аурубис”. Този път финансирането е за сметка на всички български данъкоплатци, не само на общините.

Тъй като е почти невъзможно да се твърди, че липса на вреди за природата и за благоприятната среда на хората няма, друг зам.-министър на екология – Бойко Малинов, преминава на работа от МОСВ в „Булгатрансгаз”.

Бойко Малинов е дългогодишен помощник на бившата екоминистърка Евдокия Манева от ДСБ на Иван Костов. Оглавявал е компетентния орган Висш експертен екологичен съвет в екоминистерството, който е възлагал и одобрявал оценки за въздействие върху околната среда – последното разрешително на инвеститорите.

ОВОС е възложен на фирма монополист в оценките ПОВВИК, а ръководител е Андрей Ковачев, шеф на „Зелените”, председател на НПО „Зелени балкани”. Консорциумите на ПОВВИК – „Зелени балкани” имат усвояват 15 милиона финансов ресурс на тримесечие от МОСВ, ОПОС, ПУДООС, ИАОС и др. държавни и европейски финансови еколочини инструменти. След преброяване на делфините и червеногушата гъска, последните им удари за 2018 г. за няколко десетки милиона лева са преброяване на дивите зайци в Природен парк Рила, както и в Природен парк Пирин,  „Зелените” протестират, че ще пострадат няколко десетки дървета при изграждането на втора ски писта в Пирин, а подписват становища като експерти в ОВОС, че  няма проблем с изсичането на стотици декари гора по 60 километровото трасе на далекопровода за газифициране на „Аурубис”.

Срещу местните граждански сдружения, които протестираха пред съда и прокуратурата горната „газова” схема, копираща далаверите на „Топенерджи” и  „Овергаз”, заради които бе убит премиерът Луканов, бяха организирани клевети за екологичен рекет в медиите на подсъдимия олигарх със запорирано имущество Иво Прокопиев и присъдружните му сайтове „Капитал”, „Дневник”, „Медияпул” и „Клуб Зет”, предавания по  печално известните познайници и симуланти „Господарите на ефира” и съдебно преследване, тъй като са поискали да се заплати от инвеститорите граждански мониторинг на изграждането и експлоатацията на далекопроводите, както и фонд за компенсиране на пострадалата природа, инфраструктура и собственост.

Това змийско гнездо от политически и бизнес интереси може да представлява огромен интерес единствено за активизиралата се прокуратура, която да го разплете с надлежните последствия за всички герои в сюжета на синьо-червено-зелената мъгла. Впрочем, при смесването на тези  цветове неминуемо се получава кафяв.

ОЧАКВАЙТЕ В ПИК ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА РАЗСЛЕДВАНЕТО - ЗА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ЗА РЕМОНТА НА УЧИЛИЩЕТО В ЗЛАТИЦА.

Сподели:
Бомба x
7 неща, от които мъжът до вас се нуждае, за да имате щастлива връзка 7 неща, от които мъжът до вас се нуждае, за да имате щастлива връзка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 109
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това