Вход
София
Времето в София 23 o C

СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ НА ПИК: ЕТО КАК СЕ ЗАХРАНВАТ БСП И ЗЕЛЕНИТЕ! Политици начело с Кирил Добрев и Драгомир Стойнев източвали бюджета и фонд "Козлодуй"

СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ НА ПИК: ЕТО КАК СЕ ЗАХРАНВАТ БСП И ЗЕЛЕНИТЕ! Политици начело с Кирил Добрев и Драгомир Стойнев източвали бюджета и фонд "Козлодуй"

на 09.11.2018
139366
28
СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ НА ПИК: ЕТО КАК СЕ ЗАХРАНВАТ БСП И ЗЕЛЕНИТЕ! Политици начело с Кирил Добрев и Драгомир Стойнев източвали бюджета и фонд "Козлодуй"
09.11.2018
28
139366

Кълбо от сини, червени и зелени политици, начело с Кирил Добрев и Драгомир Стойнев, източва Международния фонд "Козлодуй" за газифициране на Златица и Пирдоп.

САМО В ПИК: Корнелия плаши с оставка заради SMS-ите на Кирил Добрев и Деница Златева до Борисов

САМО В ПИК: Корнелия плаши с оставка заради SMS-ите на Кирил Добрев и Деница Златева до Борисов

Корнелия Нинова е заплашила, че ще подаде оставка на...

на 06.10.2018

В схемата са и БСП-кадри в лицето на бившата зам.-областна управителка на столицата и местна червена партийна лидерка София Торолова, кметицата на Златица Магдалена Иванова, „Зелените” на Андрей Ковачев и фирмата ПОВВИК, която дава зелена светлина за изсичането на стотици декари гори за прокарването на 60-километровия далекопровод. Покрай това жертва на стройната разноцветна схема пада и ремонтът на училището в Златица, заради което Магдалена Иванова е с мярка за неотклонение 10 000 лева.

Това сочат огромен брой документи, с които ПИК разполага.

Действието се разиграва в родния град на червения вожд и учител Вълко Червенков - Средногорие, който днес под формата на Пирдоп и Златица е от малкото останали червени бастиони. Кметът на Пирдоп Ангел Геров също е от БСП. А местната червена листа е дала на родината депутатите Драгомир Стойнев и Конелия Нинова, както и Атанас Костадинов, който пък беше зам.-министър на екологията по времето на Орешарски.

По това време шефката на местната организация на БСП София Торолева пък е зам.-областен управител на София, към който спада и регионът. Той е наричан „златен” заради рудниците и миннопреработвателните предприятия, рекордьори по БВП, които добиват и преработват злато, сребро и мед, но само за износ с минимални концесионни такси.

Именно тези концесионни договори имаше предвид и депутатът Волен Сидеров, когато обвини БСП, че са отказали да подкрепят внесените от партията му предложения за проверка на концесиите.

Според местните хора точно този регион дава до голяма степен финансовата мощ на БСП. От него обаче захлебват и предишната СДС, а сега – ДСБ покрай приватизацията на някогашните държавни предприятия МДК „Аурубис”, рудник „Елаците”, „Челопеч майнинг”, „Асарел медет”. Местните хора твърдят, че там на хранилката са и КРИБ и кръгът „Капитал” на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, както и бивши ДС-агенти, които сега се представят за енергийни консултанти - Иван Хиновски, Илиян Василев, Христо Казанджиев, както и представители на Института за пазарна икономика.

Най-сладко си похапва от медодобивния регион обаче партията „Зелените”, които по избори са политици, а в останалото време гражданска организация, която се бори за чиста природа и спира строежи на лифтове и магистрали, а освен това са и независими експерти от ДОВОС, разрешаващи изсичането на стотици декари гори за газопровода по тези места. Пряко обвързани с тази дейност на място отново са Борислав Сандов, Петко Ковачев, Андрей Ковачев и фирмата за екооценки ПОВВИК, която е монополист за ОВОС в системата на екологичното ведомство.

Тъкмо тази фирма се е наточила да прибере от контрола на проверката на „Натура’2000” около 4 милиона. По първите две позиции на обществената поръчка за общо около 16 милиона пък е фирмата, свързана с червения депутат Атанас Костадинов, в чиито офис зад сладкарница „Неро”, който уж е на брат му, често се събира шарена политическа компания. Там, на бул. „Витоша” до Южния парк тя може да бъде видяна почти всеки ден в компанията на най-актуални плеймейки, адреналинки и балеринки на шоумена с политически амбиции Слави Трифонов.

Според започнати именно Атанас Костадинов отглежда и гравитиращи към БСП младежки организации, които са сформирали политическата коалиция, представяща се за спонтанно събрани граждани „Системата ни убива”.

В златния регион пък фирми, близки до друг червен кадровик и сегашен зам.-председател на БСП – Кирил Добрев, са монополисти в доставките на горива за четирите рудо-металургични гиганта „Челопеч майнинг”, „Аурубис”, „Елаците”, „Асарел меден”, както и за фирмите, които се занимават с ремонтните им дейности.

Печалбите са баснословни, но недостатъчни, твърдят местните хора и са категорични, че това е причината да се измисли и схемата с газифицирането, с която рудниците уж да екологизиран производството си, срещу което пищят „Зелените”, да поевтинят себестойността на продукцията си, а какво ще се прави с разликата - предстои да се разбере.

Зелените започват протести срещу минните фирми, а общините, държавата и самите фирми поемат курс към газификация на региона по…искане на гражданите.

Проектите за газификацията се изготвят от фирма на тогавашния зам.-министър по екологията Атанас Костадинов и брат му Божидар, който пък е организационен секретар на партията на Меглена Кунева „България на гражданите”. Тази фирма има подставен собственик. Проектите се заплащат от Международния фонд „Колзодуй”, създаден за компенсация за затварянето на блоковете на ядрената централа. По това време той е под прякото разпореждане на тогавашния министър на икономиката Драгомир Стойнев и наместника му на партийна почва и депутат Кирил Добрев

ДКЕВР от Ангел Семерджиев е лицензирана специално създадена газоразпределителна фирма „Си Ен Джи Марица” ЕООД, която е избрана без обществена поръчка за оператор в общините Пирдоп и Златица с мотив „да осъществи битова газификация на населението” за сметка на общинските данъкоплатци от Златица и Пирдоп. А всъщност да изгради автоматична газорегулираща станция и газоразпределителна мрежа, която да стигне до „Аурубис, собственост на германски концерн с декларирана печалба1,5 милиарда евро годишно, но  без финансова възможност да си заплати за газифицирането.

Проектите за газоразпределителни мрежи на Златица и Пирдоп получават безпроблемно от зам.-министър Атанас Костадинов  екоразрешителни без оценка на въздействие, без консултации с местните общности, които и не подозират, че са поискали газификация, че ще им разкопаят града и че ще плащат газифицирането на металургичния гигант с общинския си бюджет.

Собственикът на „Си Ен Джи Марица” ЕООД – фирма „Синектик” ООД на забегналия банкер Цветан Василев, получава от КТБ 70 милиона лева кредит, който нито за момент не обслужва. Освен това се финансират и от Международния фонд „Козлодуй” с помощта на наблюдаващия депутат Кирил Добрев и от решаващия министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Правосъдният министър Христо Иванов организира закриване затвора в Пирдоп, за да предостави евтин държавен имот на автоматичната газорегулираща станция на „Си Ен Джи Марица”.

Покрай газоразпазпределителните мрежи на Златица и Пирдоп са раздадени доста пачки, но газ в Средногорието няма, тъй като оттам не минава националната газова мрежа.

Фирмата на Атанас Костадинов се задейства и изготвя проект за довеждащ газопровод Пазарджик-Пирдоп, дълъг 60 километра и преминаващ през 4 защитени зони в Средна гора и Стара планина с 120 взривявания на хълмове и планини и се възлага за осъществяване на държавното предприятие „Булгартрансгаз”.

Отново се задейства схемата за европейско финансиране чрез Международен фонд „Козлодуй”  както и бюджетно финансиране, пак без никакво финансово участие на получателя на услугата промишлена газификация – „Аурубис”. Този път финансирането е за сметка на всички български данъкоплатци, не само на общините.

Тъй като е почти невъзможно да се твърди, че липса на вреди за природата и за благоприятната среда на хората няма, друг зам.-министър на екология – Бойко Малинов, преминава на работа от МОСВ в „Булгатрансгаз”.

Бойко Малинов е дългогодишен помощник на бившата екоминистърка Евдокия Манева от ДСБ на Иван Костов. Оглавявал е компетентния орган Висш експертен екологичен съвет в екоминистерството, който е възлагал и одобрявал оценки за въздействие върху околната среда – последното разрешително на инвеститорите.

ОВОС е възложен на фирма монополист в оценките ПОВВИК, а ръководител е Андрей Ковачев, шеф на „Зелените”, председател на НПО „Зелени балкани”. Консорциумите на ПОВВИК – „Зелени балкани” имат усвояват 15 милиона финансов ресурс на тримесечие от МОСВ, ОПОС, ПУДООС, ИАОС и др. държавни и европейски финансови еколочини инструменти. След преброяване на делфините и червеногушата гъска, последните им удари за 2018 г. за няколко десетки милиона лева са преброяване на дивите зайци в Природен парк Рила, както и в Природен парк Пирин,  „Зелените” протестират, че ще пострадат няколко десетки дървета при изграждането на втора ски писта в Пирин, а подписват становища като експерти в ОВОС, че  няма проблем с изсичането на стотици декари гора по 60 километровото трасе на далекопровода за газифициране на „Аурубис”.

Срещу местните граждански сдружения, които протестираха пред съда и прокуратурата горната „газова” схема, копираща далаверите на „Топенерджи” и  „Овергаз”, заради които бе убит премиерът Луканов, бяха организирани клевети за екологичен рекет в медиите на подсъдимия олигарх със запорирано имущество Иво Прокопиев и присъдружните му сайтове „Капитал”, „Дневник”, „Медияпул” и „Клуб Зет”, предавания по  печално известните познайници и симуланти „Господарите на ефира” и съдебно преследване, тъй като са поискали да се заплати от инвеститорите граждански мониторинг на изграждането и експлоатацията на далекопроводите, както и фонд за компенсиране на пострадалата природа, инфраструктура и собственост.

Това змийско гнездо от политически и бизнес интереси може да представлява огромен интерес единствено за активизиралата се прокуратура, която да го разплете с надлежните последствия за всички герои в сюжета на синьо-червено-зелената мъгла. Впрочем, при смесването на тези  цветове неминуемо се получава кафяв.

ОЧАКВАЙТЕ В ПИК ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА РАЗСЛЕДВАНЕТО - ЗА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ЗА РЕМОНТА НА УЧИЛИЩЕТО В ЗЛАТИЦА.

Сподели:
Напиши коментар »
(28)
1
Ако Цацарон беше хан Крум, и съдеше според неговите закони, от БСПеерадската мафиотска група, водена от Импексовата барсала, на всеки червен дебил щяха да отсекат ръцете до раменете за кражби, а на 90% и езиците за лъжи начело с Импексовата миризлива, крадлива и лъжлива курабия, а за дебелоочие, 98.9% щяха да са с избодени очи. Шербета Жабок ако беше генерал при него, щеше да е скопен и с отрязани ръце, че е разхищавал и харчел пари, за да плющи една селска пачавра, която назначил на две държавни издръжки от държавната хазна. Ако беше Крум сега Жив, инвалидните пенсии, щяха да са 1 000 000 повече, защо всички мангали и комуняги сини и червени щяха да са без ръце, езици и очи..
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
1952 г- 1962 г. 1997 година жалкия ни лев е обезценяван с ДЕВЕТ!!!!!!!!!!!! НУЛИ!!! СЕГА ДА СМЕ ПРЕД АВСТРИЯ!!! А тия искат отново властта!!! МАРШ КЪДЕТО ВИ Е МЯСТОТО!!!
4
Баба Ивче от сутринта е имала диария и къде да я стовари ако не тук, във фекалния център пик. Като Ивчето е станал детектив, да събере тази информация и да я предостави на Цацата. Така или иначе, в безсилието си Съджуците завеждат дела, да заведат такива на цялата група от БСП. Особено на Нинова, може и на президента. Там ако мя а за какво, да се спретне импийчмънт. Да не остане нито един да опонира на Шайката, да си крадат спокойно и разпределят плячката. Защо не закачат хора от ДПС? Там всичко е чисто и честно? Там не се пипа, там е Щиши с когото заедно се краде и изнася. Чудно ми е едно, как Недосмукалко го е събрал кой от кой по-голям лай::омет, смръдльо до смръдльо, неприличащи на хора, и им дава трибуна? И с тази псевдожурналистика ли ще крепи власта, която изтича между алчните пръсти им. Основно и главно по тяхна вина.
5
Спомням си ,как Иван Хиновски в едно интервю каза, че лично той е бил консултант при сделките с Мариците,и как след одобрението на договора " изведнъж' цената скочила..." десетократно"! И това той го определи като..." най- голямата тайна в държавата"! После лично Р.Овч. защити сделката, и тъй наречения " особен залог", при който ,гарант за заема за Мариците са...нашите сметки за ток"! Докато не им се потърси сметка на всичките Тия, България няма да тръгне напред! Поздравления за статията ..
6
Алоооу, я ми посочете поне един политик,който е влезнал в политиката, за да не краде, бе платени и лупани ГЕЙберасти.
7
Не бе хора, сега ти Другари не са като ония Другари, те са от новите Другари, дето не крадат.
8
Така ли ви учат червените Хрантулници , че щом е в политиката, значи е там да краде? И през ум не ви минава през изгладените мозъци,че може и някаква работа да се свърши!
9
До 6. Разбира се, че може нещо да се свърши, и ГЕЙберастите го вършат - КРАДАТ и с ГЪ30ВЕТЕ СИ. Спас ГЪРНЕТО, който хвалеше БКП стана СДСар, а сега е ГЕЙбераст !!! Е, не се ли върши работа? ТИКВАТА, ПЪПЕША, СТРУГАРКАТА бивши ЛАПАЧИ от БКП, сега я клонираха, и направиха партия на ГЕЙберастите, за да крадат отново и отново.Нашите деца понеже са "некадърни" изучиха в Лондон, а на Цецо крадецо ЧАВЕТО, ЗАЩО И ТО учи в Лондон ?!!!!!!!!!!!!!! Защото ТАТЕ КРАДЕ и налива кинти, нали.Малоумните им ЧАВЕТА ЖИВЕЯТ САМО ПО ЧУЖБИНА, а те ПРАВЯТ ЖИВОТА В булгаристан "Рай".ДееееВа и БОКЛУЦИТЕ ви деееВа.
10
Опа, и тук ли се и..сра?
11
"системата ги убива" вече 28 години, добре че телезрителите в Офшория са останали само на една мозъчна клетка след поредната сапунка между рекламите и байБрадъра
12
отговор на коментар
Само червената пачавра майка влезе в политиката тъпа и си остана тъпа -- за едни хартийки -рубли е готова да върти на всеки свирки , докато колегите и - гаулайтери. станаха мулти-милионери .
13
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
14
Вижда се, че са започнали изборите в някои райони ...
15
отговор на коментар
Политическо разкритие като от клюкарски вестник за 50 ст. ... Позор за родната журналистика!
16
Настъпаха ли ви по мазола.Всичко може безпристрастно да се провери.И ако искате да вървите напред,трбва да разровите,преди да затворите страницата.НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ОТ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ.АЗ ВИНАГИ ГИ ПЕЧЕЛЕХ.
17
Леви и ултра леви-зелени афери. Незабавно разследване от прокуратурата на всички, а на зелените родоотстъпници да им се отнемат българските паспорти и силен насочващ шут към задните части на бащицата им сорос
18
Понеже се правиш на голям последовател на Мичурин, ще ме разбереш. За такива мутанти като любимата ви фаши-комунистически хибриди, един китайски експерт беше въвел понятиего ИЗЧАДИЯ ОТ ЗМИЯ И КОСТЕНУРКА" От тия общи приказки дето ги каканижеш са от една банкрутирала фекална централа, наречена за благозвучие ПОЗАСРАНО 20. Погледнете се какви изчадия сте бе бай х.ьо. Кой от съпартийците ти не е доказан крадец, кой не е доказан некадърник. Тия дрънкулки за палати в Барцелона, острови в Гърция и други имоти на майната ви съществуват само в празночерепите ви и храна за червени канарчета Жалки нещастастници. Настъпаната змия най-хапе - прав е народът. ! Само, че вие само съскате и отровата ви свършва. GO TO HELL ! АЛИЛУЯ !
19
Атанас Костадинов седи зад консорциум "Енвимон", който сегашната изпълнителна агенция по околна среда обяви за преброител на тревички,пчелички и птички само срещу 13 милиона лева.ГЕРБ дава на БСП в съдружие със "Зелените".Въпросът е ако БСП е на власт ще даде ли на ГЕРБ в съдружие със "Зелените"? Отговорът е поръчката би трябвало да бъде спечелена от експерти,а не от политици.
20
В предната статия на ПИК по темата за усвояване на 16 милиона лева за оценка състояние на видове ,местообитания и птици беше казано,че НПО е информирало премиера Борисов за съмнения за нагласена поръчка.В медийното пространство Борисов все още не се е произнесъл по случая.Защо с такива поръчки се хранят БСП партийни лидери и зелени олигарси???
21
пик, като твърдите че имате документи и снимки, защо не публикувате някакво доказателство на клеветническите си твърдения. какво общо имат партийните лидери на бсп с общинската политика на пирдоп и златица, ръководителите на бсп дори не знаят къде се намират тези селища. защо лъжете, че зелените имат общи дейности с БСП, те никога не са били заедно в някоя дейност или в обща политика, а са политически врагове.
22
Само за затвора са.
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
Защо ли и трябваше на "авторката" да завърши российския институт за поети "Максим Горки", че да пише пасквили?
26
отговор на коментар
е как да не знаят къде са пирдоп и златица партийните лидери на бсп като те диктуват какви да ги вършат техните кметове в пирдоп и златица и чрез тях си прокарват икономическите интереси... нинова ли не знае къде са пирдоп и златица - ама нали беше водачка на листа от този район???
27
отговор на коментар
то да беше само това... този същия май добре се е намърдал по разни институти за леви убеждения... там наред с наперени партийни функционерки нищят тролските си набези... я го проверете института за социална интеграция какви ги върши и какви ги отглежда...
28
ВРЕМЕ Е ЗА ПРОКУРОР - ЧЕРВЕНИТЕ ДОБИЧЕТА НАМЕРИЛИ НА ХЛЯБА МЕКОТО И ОТ СКЪПИЯ ХАЙВЕР И МААТ МААТ. ДА ИМ ПРИСЕДНЕ ДАНО.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 15144
архив

Чък Норис го е родила леля му, защото майка му не е могла.

няма нови новини
Днес: 213
hot
най-четени новини в момента
сега
3055
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Огнен ад в София - черни кълба дим се издигат над столицата (СНИМКИ)
x
Астролог: Денят е посветен на любовта
x