Вход
София
Времето в София 20 o C

СКАНДАЛНО! Съдиите Калпакчиев и сие с предварително реден мач за освобождаването на убиеца на Андрей Монов! Би Ти Ви издъни заверата

СКАНДАЛНО! Съдиите Калпакчиев и сие с предварително реден мач за освобождаването на убиеца на Андрей Монов! Би Ти Ви издъни заверата

на 21.09.2019
62160
28
СКАНДАЛНО! Съдиите Калпакчиев и сие с предварително реден мач за освобождаването на убиеца на Андрей Монов! Би Ти Ви издъни заверата
Автор: ПИК
21.09.2019
28
62160

Съдийският състав, начело с Калин Калпакчиев, който освободи предсрочно убиеца на Андрей Монов - Джок Полфрийман, изглежда са взели решението си дни преди да го обявят, а моментът, в който то става известно на широката общественост и я взривява, не е избран случайно.

Това установи проверка на ПИК, след като присъдружната на позорната борба срещу българската съдебна система БТВ издаде четата снощи.

Във вечерната си емисия БТВ съобщава, че в България вече се намира телевизионен екип от Австралия, който ще проследи освобождаването на Полфрийман, откаран от затвора в лагер за временно настаняване до издаването на лични документи.

Простата сметка сочи, че ако съдебният състав начело с видния борец срещу съдебната система Калин Калпакчиев е заседавал между 12.00 и 13.00 вчера - 19 септември, по делото за предсрочното освобождаване на убиеца на Андрей Монов, а решението излиза към 15.30 часа, когато стана известно, австралийският телевизионен екип е успял да прелети огромната територия за 3-4 часа, макар за това да е необходимо почти цяло денонощие и прекачване по различни летища.

Възможен е вариант, в който в България да е изплатен австралийски телевизионен екип, който се намира в близка до нас европейска държава.

Но истината изглежда е далеч по-различна.

Заседанието на състава на Калпакчиев е проведено на 16 септември, а произнасянето на решението е отложено за 19 септември. Тъй като е ясно, че предсрочното освобождаване на Полфрийман ще взриви яростта на обществото, от протестърския съдебен състав решават да изчакат отсъствието на шефката на Софийския апелативен съд Даниела Дончева и нейната заместничка и да хвърлят бомбата в края на работния петък, по стар тоталитарен обичай, и преди трите празнични дни.

Шум, разбира се, ще се вдигне, но нали всяко чудо е за три дни и след тях всичко ще бъде забравено.

Така българската общественост научава, че съставът на Калпакчиев с докладчик друга видна протестърка срещу съдебната власт - Велислава Иванова, прави врътката с отложеното решение с надеждата случаят да отшуми без последствия за тях и без разследване на Етичната комисия на ВСС какво е мотивирало предсрочното освобождаване на този убиец.

Такова разследване очевидно трябва да бъде направено и в Централния софийски затвор, тъй като оттам идва положителната характеристика за Полфрийман, че се е поправил, въпреки 3-те тома регистрирани негови груби нарушения в затвора, включително и опит за бягство, без която съдът не може да вземе такова решение. Едва ли е случаен и фактът, че след като напусна територията на затвора убиецът благодари на шефа му пред камерите и микрофоните. За какво му благодари?!

При всички случаи австралийският телевизионен екип е можел да се озове в България, само ако е знаел предварително за решението на съда, тъй като до този момент Полфрийман е искал многократно предсрочно освобождаване, на телевизионери от Австралия не са идвали тук. Явно в случая те са били предупредени отдавна за решението на Калпакчиев и компания и се озовават точно навреме.

ГОРЕЩА ТЕМА! Александър Сиди: Освобождаването на Джок Полфрийман е нелогично и чудовищно

ГОРЕЩА ТЕМА! Александър Сиди: Освобождаването на Джок Полфрийман е нелогично и чудовищно

"Освобождаването на Джок Полфрийман е нелогично и...

на 20.09.2019

Фактът, че единствени БТВ знаят за тяхната поява, също е показателен. Информацията и към двете групи журналисти явно тече още от 16 септември, когато се е състояло заседанието на съда.

Какво се крие зад цялата тази завера би трябвало да изяснят контролните органи в държавата.

Според информация на ПИК през 2012-2014 г. България е била подложена на страшен натиск от австралийска страна. Бащата на Полфрийман е много близък приятел на най-богатия човек в Австралия, разказаха пред ПИК дипломати.

По време на всички двустранни срещи австралийската страна е поставяла под зависимост бъдещите отношения между двете държави от съдбата на Джок Полфрийман и неговото екстрадиране, за да излежава присъдата си в родината си, или освобождаване.

Дипломатите са категорични, че влиятелните връзки и парите на баща му и приятелите му незабавно са щели да освободят убиеца, ако се завърне в Австралия. Това е и мотивът на нашата прокуратура да не го екстрадира заради огромния обществен интерес и изостреното внимание към този случай.

Сега големият въпрос, на който и съдебният състав начело с Калпакчиев, и БТВ трябва публично да отговорят, е: КОГАТО СА ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕТО ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА УБИЕЦА НА АНДРЕЙ МОНОВ И СЪОТВЕТНО КОГА СА НАУЧИЛИ ЗА НЕГО, КАКТО И ЗА ПРИСТИГАНЕТО НА АВСТРАЛИЙСКИЯ ТЕЛЕВИЗИОНЕН ЕКИП В БЪЛГАРИЯ?

Когато научим отговора на този въпрос, ще се разплетат и всички мотиви за развоя на събитията около предсрочно освободения убиец на Андрей Монов.

Сега поне става ясно защо българските граждани нямат никакво доверие в българския съд. Не е зле някоя социологическа агенция да се престраши да направи експресно проучване за доверието в българския съд след решението на Калпакчиев и компания. Тогава "ще разбере вратът тежи ли неговият задник", както би казал Жак Превер. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(28)
1
"Ние ги хващаме те ги пускат" Точно и ясно е казано преди много години от Бойко Борисов. Както винаги прав и с думи прости и ясни , за да го разберат всички.
2
От кога стадото и поръчковата журналистика разбират от съдебни дела? Не е ли това в прерогативите на съдебната власт? Или кьораво и сакато разбира от всичко? От политика, от присъди, от образование, от какво ли не! Иначе не могат да сътворят грамотно пет изречения, ама това е друга тема!
3
От кога стадото и поръчковата журналистика разбират от съдебни дела? Не е ли това в прерогативите на съдебната власт? Или кьораво и сакато разбира от всичко? От политика, от присъди, от образование, от какво ли не! Иначе не могат да сътворят грамотно пет изречения, ама това е друга тема!
4
Що, да не е някоя мн висока наука, която влиза в разрез със здравия смисъл, та ни е забранено да разбираме? Математиката на боговете, както пееше Висоцки?
5
Ей, опасни сте, пак хапите Бтв, че научили нещо преди вас не значи че те са взели решение да пуснат убиеца. Ами вие като постоянно претендентдирате да знаете всичко първи, всяко второ заглавие е ексклузивно или първо в Пик, вашите източници не са ли ви господарите? Много гнусна медия сте!
6
Сега не точно по темата, но се чудя май хората ще се окажат прави който казват че българите са особен индивид. Без да се обижда някой, вчера чувствам че агитката на ЦСКА София - Литекс, викали срещу Лудогорец. Всички в Лудогорец били забележете мангали. Но гледат Неймар, Бразилия на световното. Дори българка им беше президент. Защо бе се питам е тоя манталитет на разделение. Е все пак Лудогорец макар и с "мангали" смачка ЦСКА Москва с 5 на 1 нито един български отбор не го е правил. В Евро турнирите. После за тоя австралиец, учудих се че има хора който го защитават. После се сетих че съм в България. Само тук може да има такова нещо. Ако във Франция германец убие хладнокръвно французин се съмнявам да има някой който да го защитава. Затова българи променете се спрете да се делите защото до 10 години България ще я няма. И се гордейте когато български отбор бие друг във Европа с 5 на 1.
7
лилав мръснико дано цялата ти рода и ти пукнете в адски мъки
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Как е подписала акта дъщерята на г-н Магдалинчев /член на ВСС/
10
отговор на коментар
Няма как с толкова много правописни грешки да даваш акъл.Да не си от ФакултетО?
11
АВСТРАЛИИЦИТЕ СЪБРАХА НУЖНИТЕ ПАРИ И ГОТОВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Май няКОЙ друг нагажда съдебната система за себе си!
14
Британското посолство, което представлява австралийското в БГ още от деня на ареста “преговаря” с българскитв власти за освобождаването на убиеца. Предполагам вчера консулският отдел е празнувал, а вицеконсулката Манева ще я наградят подобаващо
15
От снощи и особено от тая сутрин виждам,че цялата политическа каста са непричом към освобождаването на убиеца Джок Полфриймън.....,да ме прощават за русизма но в случая е точно намясто думата. Всички са несъгласни,възмутени,отграничени,кой с нюанси,кой без нюанси.......В един момент започнах да се чудя,как при толкоз чисти като сълза морални позиции убиецът все пак е ...на свобода? Добре,че в една от телевизиите мернах Ренета Инджова,та жената да обясни.То... в цялата система от полевите криминалисти,следствието ,прокуратурата,та до съдиите може да са манипулират фактите и да се смачква обективната истина. Накрая все пак ...съдиите виновни.Виновни са яя..,ама Инджова обясни защо могат да имат възможност да са виновни - всеки закон е направен така,чеее..да има вратичка за заобикаляне. Дори и един морален съдия може да бъде натиснат да мине през вратичката,а какво да говорим за неморалните съдии,те направо преминават през вратичките без да ги подсещат и натискат. Та...,политичаската каста да има поздрави от Арменския поп и моралните и сълзи не ме трогват и впечатлявят. Възмутени били???Ами такива закони са гласували...с вратички,а сега само съдиите виновни. Неее...байновци - всички вкупом непотребни сте станали.
16
Днес шайката на Лозата Панов в лицето на Калин Калпаков, пусна предсрочно убиец на българин, както навремето Мая Костинбродска измисли закон, за предсрочното освобождаване на изнасилвача и търговеца на наркотици Ванко 1, но както винаги дебилите мълчите, като комуняци на разспит, но за едно убито куче ореваха орталъка. Ега ти скапания импексов народ, наистина ще излезе, че е 80% от дебили, както каза съветника на Румен Пъпката! Впрочем дали Кауна ще се изока по въпроса, или той ака само по посока на Герба, защото не му даде да открадне едни милиони за покупката на най тъпия самолет, който му посочиха мурзилките!!
17
Целият съдебен състав трябва да си подаде оставката. Но какво ще работят? Те не са свикнали да се трудят на свободния пазар на труда. Това е тяхна работа, но задължително трябва да си подадат оставките, те са позор за понятието съд, справедливост, чест, морал, достойнство.
18
Сега да питат пак Полфрийман смята ли още, че българската съдебна система е най-корумпираната в света. Българската либерална десница ликува, че един убиец предсрочно е освободен. Не спират да повтарят, чий син бил и какъв бил бащата. Нали не е тяхно дете, разпалено разясняват какво позволявал законът, 12 години били напълно в реда на нещата, достатъчно по цял свят за едно убийство. Чета и се питам дали биха били така прагматични и демократични, ако убитото дете утре е тяхното... Наскоро от бсп подкрепиха принципно несправедливата атака към кандидата за кмет на десницата, но за тази несправедливост не получиха реципрочно отношение, напротив, злорадство и доволно потриване на ръце, нека им на тея комунисти. Припомнят други случаи на спорно правосъдие, но не видях принципна позиция, която да каже, че една несправедливост не може да оправдае друга.
19
Над съдебната система ,прокуратура и главен прокурор няма никакъв контрол ,какво е това да имат БЕЗГРАНИЧЕН ИМУНИТЕТ и избирателите и партиите да са безсилни пред безобразията беззаконни решения,големи рушвети и недосегаемост в съдебната система.Това трябва да се промени затова рейтинга на доверие в съдебната система е само 19% и 81% не я одобряват и са против нея.Има фрапиращи случай на беззаконие и помилване на обвиняеми и всичко е СВЪРШЕН ФАКТ и няма последици и сме пренудени да търпим беззаконието.
20
ДО 2 и 3 !!! Не е гаранция , в кой момент ти и семейството ти може да останете " кьорави и сакати ". Съобразявай се с Господ ,когато пишеш такива неща!!!!!
21
Цитирахте (макар и неточно) стиха "Вратът ми ще узнае, тежи ли моят задник", но сбъркахте автора! А той е Франсоа Вийон, не е Жак Превер!!
22
на мезета,всички съдии-в чинии!
23
Дано господ ти прати един такъв австралийски глааворез в къщата варварско мекотело ,че да пишеш гнусните си изпражнения при червеите!
24
Щом неможем да правим прилични закони,да ги преписваме направо от доказаните правови държави и да ги изпълняваме като тях-безкомпромисно,а колкото до съдиите,ДАНС да им провери офшорните сметки с колко са набъбнали,нали имат списъците и после съд за тях,за да не им се случи линч.Все пак справедливостта най-после трябва да възтържествува.
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
ПИК, сигурно ще ви е трудно да обясните кое му бе нецензурното. Вероятно не искате да се разбере поводът за убийството на Монов. Хора, прочетете съобщенията от онова време. Има доста подробности по това убийство. Може и да промените мисленето си.
27
26-тия, може пък ти да опиташ да прочетеш защо убиеца е убил, всъщност? Интересно е, че 'чак сега' гарваните от БХК и католицизма и разни други чужденци успяха да си извадят гарванчето. А нашите прасета - на мезета.
28
Вас да изтрият
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 10735
архив

Седят две блондинки е едно кафене. На едната звъни телефона, но тя не отговаря. Другата:
- Отговори, де!
- Не звънят на мен.
- А на кой? Нали това е твоя телефон?
- Но аз не съм казвала на никой, че съм тук!

няма нови новини
Днес: 218
hot
най-четени новини в момента
сега
2851
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Шефът на автоклъстъра разкри шансовете на България да стане партньор на "Фолксваген" след кризата в Сирия (ОБНОВЕНА)
x
ЖИВОТ ОТВЪД: В египетски саркофаг намериха карта за задгробния свят
x