СКАНДАЛНО: Финансистът на ДеБъ и шеф на бюджетна комисия иска държавата да тегли нови дългове

АВТОРСКИ НОВИНИ

СКАНДАЛНО: Финансистът на ДеБъ и шеф на бюджетна комисия иска държавата да тегли нови дългове

82189
на 30.04.2021
СКАНДАЛНО: Финансистът на ДеБъ и шеф на бюджетна комисия иска държавата да тегли нови дългове
Автор:   ПИК

Ситуацията сега е дефицитна, но страната има пространство да посрещне това не с вдигане на данъци, а с приемане на дълг и когато настъпят добри икономически времена, той ще бъде покрит. Това каза пред "България он еър" депутатът от "ДеБъ" и председател на бюджетната комисия в НС Георги Ганев.

препоръчано

Ниското ниво на публичния дълг, съотнесено към размера на брутния вътрешен продукт (БВП) е една от най-силните страни на българската икономика и както се вижда ДеБъ и новото мнозинство са решили да посегнат на това трудно постигнато за десетилетия конкуретно предимство на страната ни. 

"Засега никой не е предложил промяна в данъците, с изключение на редовните предложения на БСП да се въвежда прогресивен данък. Но той не мисля, че ще има каквото и да било отражение общо върху приходната страна на бюджета, няма да влязат повече пари. Даже моето личното ми опасение е, че ще влязат много по-малко пари по това перо - при тази промяна в подоходния данък на физическите лица", добави Ганев. 

Според народният представител от ДеБъ добрите икономически времена на България били 2005-2008 г., годините на най-корумпираното управление в България, т.н. "първа тройна коалиция" на Станишев, Сакскобурготски и Доган. Това е наистина скандално изказване на човек, когото неизменно титулуват "десен", "либертарианец" и т.н. Точно тези години бяха разгулът на най-свирепите корупционни практики. Георги Ганев продължи с нови скандални откровения, заявявайки, че в периода на тройната коалиция са се случили "сериозни, истински реформи, автентични"!!?? 

Аз от една страна съм отвътре като народен представител, от друга страна съм новобранец в този бизнес, за пръв път ми е, сподели Георги Ганев. Той каза още, че картината, която се очертава е, че разходите вървят много по-високо от миналата година, но и приходите вървят малко по-високо от очакваното. Даже към април може би бюджетът ще е малко на плюс", констатира Ганев, с което дефакто призна отличната финансова и бюджетна политика на кабинета Борисов. 

"Като гледам решенията на МС от последната седмица - намират се пари, явно има някакви резерви и за здравните мерки и доплащания. Чувам, че ще има пари и за продължаване за двата месеца - май и юни - на средствата за пенсионери и за другите мерки, 60/40".  

"Изборите не са чак толкова скъпо нещо. Споменаха се едни цифри, да вземем за пример най-лесната - 100 млн. лева. Няма проблем", каза депутатът от ДеБъ все едно става дума за 100 или 1000 лева.  

"Към момента изглежда сякаш финансовото министерство е успяло да намери резерви до средата на годината и предполагам след това ще се гласува нова рамка на бюджета, за да има и за по-нататък, но трябва той да се преразгледа", комунтира още Ганев.

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това