СКАНДАЛЪТ ЕСКАЛИРА: Вицепремиерът на Северна Македония нападна Борисов - нарече го "Олигарх №1 в България", Радев също го отнесе

Епицентър

СКАНДАЛЪТ ЕСКАЛИРА: Вицепремиерът на Северна Македония нападна Борисов - нарече го "Олигарх №1 в България", Радев също го отнесе

189222
преди 4 часа
СКАНДАЛЪТ ЕСКАЛИРА: Вицепремиерът на Северна Македония нападна Борисов - нарече го Олигарх №1 в България, Радев също го отнесе
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Вицепремиерът на Република Северна Македония Александър Николоски нападна поименно лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който поиска оставката му.

препоръчано

През седмицата Борисов призова за оставката на северномакедонския вицепремиер и транспортен министър заради негови изказвания по адрес на Румен Радев и България, свързани със скандала, разпален от Северна Македония за липсата на флага ѝ по време на неофициалната му среща с неговата колежка Гордана Силяновска-Давкова.

Силяновска беше в София заради представление на северномакедонската опера и се отби и на среща с Радев, след което Николоски коментиа, че домакините на президента Силяновска в София са "нецивилизовани" и "мизерни".

В интервю за ТВ Сител снощи, Александър Николоски  заяви, че изявлението му е било съгласувано с премиера на страната Християн Мицкоски, а "това, което Бойко Борисов направи, само показва какво всъщност искат те, а именно да диктуват политическите процеси" в Северна Македония.

"Да видим кой ми иска оставка? Олигарх номер едно в България, чиято партия се разпада. Бивш премиер, обвинен в корупция. Председател на политическа партия с ясни проруски позиции, която не признава (Северна) Македония", заяви Николоски, цитиран от БНР.

Николоски оцени изявлението си като честно и най-малкото, което е можел да каже за липсващото държавно знаме на Северна Македония в българското президентство по време на посещението на президента на югозападната ни съседка. Той добави, че ако Северна Македония беше пускала ноти за всичко обидно, изречено от политиците в България по отношение на Северна Македония, е трябвало само с това да се занимават.

"Хайде, да кажем, че се е случила грешка (с липсващото знаме). Случват се грешки. Какъв беше отговорът на Румен Радев? Започна да обижда всички нас. Можеше да се извини и например, като знак на добра воля, да помоли кмета на София на следващия ден, на главния булевард в София да се поставят български и македонски знамена, като знак на извинение и уважение. Какво направиха те? Започнаха да ни обиждат. На обиди се отговаря така, както аз отговорих”, заяви Николоски.

Според него "главният проблем е, че в България има група от двадесетина политици и историци, които нямат какво да предложат на хората и единствената тема, която им предлагат е (Северна) Македония, но понеже народът не е наивен, (в България) излизат да гласуват едва 30% и има седми поред избори. "Тази група от 20 политици и историци успя да развали приятелските отношения между двата народа, в резултат на което тези отношения са на рекордно ниско ниво", заяви Николоски. 

На въпрос има ли с кого правителството на Северна Македония да разговаря в България, Николоски заяви, че "в България неминуемо ще задухат нови ветрове”, а с кого да се разговаря - има.

"В България има премиер, на когото народът не му знае името. Какво иска той? Ако може и тези избори да са неуспешни, за да остане още малко на власт. Това си е негов проблем, но не може да злоупотребява с нас, не може да злоупотребява със Северна Македония, не може да прави проблеми, за да остане още някой и друг ден премиер. Блокират цяла държава, цял народ, заради вътрешнополитически въпроси", заяви Николоски.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК