СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ: Валят разкрития от шокирани пациенти на съдения за смъртта на дете д-р Павлов от Медицинския съвет

Животът днес

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ: Валят разкрития от шокирани пациенти на съдения за смъртта на дете д-р Павлов от Медицинския съвет

94837
на 26.03.2020
СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ: Валят разкрития от шокирани пациенти на съдения за смъртта на дете д-р Павлов от Медицинския съвет
Автор:   ПИК

Нови фрапиращи случаи на пострадали пациенти в клиниката "ЕО ДЕНТ" на члена на т.н. Медицински експертен съвет д-р Валентин Павлов разкриват потребители в сайта за обмяна на мнения "БГ Мама".

препоръчано

Припомняме, че зам.-председателят на Българския зъболекарски съюз и бивш депутат от "Глас народен" в Реформаторския блок Валентин Павлов има висящо дело за смъртта на 14-годишния Алекс.

Оказва се обаче, че това не е единственото нещастие, сполетяло пациентите на въпросното лечебно заведение. Както ПИК съобщи, второ момче е било на косъм от фатален край 2 години след смъртта на Алекс, настъпила след операция през 2016 г. заради реакцията на детето на упойка, срещу която частното лечебно заведение не разполага с антидод, чиято цена на опаковка е 1000 лева.

Очевидно неблагополучията с пациенти в тази клиника не са рядкост. Ето какво споделят пациентки от популярния сайт за обмяна на мнения "БГ Мама":

"Никога досега не съм коментирала нищо по никакви форуми и само заради тази тема за "ЕО Дент" реших да се регистрирам. Толкова съм разочарована от въпросната клиника, че не ми се и говореше вече за нея. Прочетох за случай, сходен на нашия, и това ме провокира да споделя горчивия ни опит.

Имах много сериозен проблем със зъбите и единствения изход според д-р Павлова беше да се постави специална конструкция, която щяла да реши изцяло проблема. Сумата беше почти 12000 лв. и колкото и да ми беше непосилна, успях да я събера от близки и познати. В началото д-р Павлова така ме "омайваше", че откровено й повярвах, че всичко ще бъде наред. Но уви!

Пропускам моментите с изваждането на нервите и изпилването на абсолютно всичките ми зъби. Още с първото поставяне, протезата ужасно ме притискаше, венците ми кървяха, в един момент посиняха, а тя през цялото време ме убеждаваше, че това е заради временния цимент и когато се сложи постоянен всичко ще си дойде на място.

След хиляди мъки и нечовешка болка от притискането, д-р Павлова най-после каза, че не могла да ги намества повече и ще постави протезата с постоянния цимент. И оттам започнаха още по-сериозните болки и мъки. Жестоко притискане, ужасни и наистина нетърпими болки и най-важното - абсолютно никакъв шанс да се храниш нормално, да не говорим за нещо по-твърдо от супа. Ходих буквално във всеки от приемните й дни, тя ги пилне за секунди и това се повтаряше в продължение на два месеца, да не говорим, че отношението й на мила и добра коренно се променни, докато един ден, след поредните ми оплаквания, че все още не мога да се храня от ужасяващата болка и притискане, д-р Павлова откровено ме изгони от кабинета си и каза, че не мога аз всеки път като се сетя, да ходя при нея.

Вие виждали ли сте някой, който с удоволствие да ходи на зъболекар? Аз не познавам такъв, но тя това изкара, че аз си ходя едва ли не за да се видя с нея, постоянно ме навикваше, че аз си въобразявам, че ме боли и че на всички други пациенти този вид протези им пасвали от първия път - явно на мен нещо не ми е наред. Смятам да спра дотук, защото само докато пиша тези редове, гневът ми отново се надига, тъй като само година след поставянето на тази конструкция, ТЯ СЕ ОТЛЕПИ и сега не знам какво да правя... Нито мога да си представя болката по свалянето й и евентуално поставянето на нова, нито пък откъде ще намеря такава сума отново, като още издължавам старата."

Друга участничка във форума пише:

"Тъй като стоматоложката, която посещаваме от години  беше в чужбина, а видяхме тъмно петно на зъбчето на 4,5 годишната ни дъщеря, решихме да не губим време и да я заведем на преглед в похвалената от наши познати детска стоматология на клиника ЕО ДЕНТ (филиалът с адрес: гр.София, р-н Изгрев, ул."Св. Пимен Зографски" 16). Записахме час и на уречената дата отидохме. Посрещнаха ни изключително вежливо, обстановката беше прекрасна, а детето предразположено. Горецитираната стоматоложка се държа изключително мило с дъщеря ми: настани я на стола, запозна я с уредите, с които ще работи (с достъпна и интересна за дете терминология – „пчеличка“, „бръмбърче“, „прахосмукачка за слюнка“ и пр.) и я накара да си отвори устата.

Когато това се случи, за по малко от 10 секунди и без да вкара вътре дори огледалцето, заключи: „Леле, ама ти сигурно ядеш много сладко – имаш цели четири кариеса!“. След това извади машинките, започна (изключително внимателно) да пили зъба и след около 7 минути имахме фотополимерна пломба. Междувременно ни обясни какви щастливци сме, тъй като идвали деца с по 20 кариеса и пулпити и какви ли не още проблеми.

След като направи пломбата, „ни“ подари грамота за смело дете, силиконови ръкавици за да прави зъбките на куклите, герданче с кутийка за събиране на зъбчета и пр. Разведе ни из детските кътове на клиниката. След което платихме 2,50 лв за прегледа и 27,40 лв. за зъба (вие имате безплатна пломба, ама тая е фотополимерна), обясниха ни, че по здравна каса ни се поемат и другите три интервенции (нали бяха констатирани общо 4 кариеса), записахме час за следващи пломби и по живо, по здраво се разделихме.

Междувременно (и вследствие на секундната констатация на кариеси без преглед) в главата ми се загнезди някакво съмнение. У дома погледнах всички зъбки внимателно, осветявайки с фенерче, и не видях нищо различно от въпросното петънце, заради което бяхме отишли (и което тъй или иначе не правихме). Не отидохме на уговорения втори час, тъй като детето се разболя и вдигна температура (обадихме се и го отложихме, а от клиниката ни пожелаха бързо оздравяване). След това пътувахме и когато се прибрахме отидохме при „семейната ни стоматоложка“ – дългогодишна наша приятелка, която междувременно се беше прибрала от чужбина. Изобщо не бях изненадан, когато ни каза, че детето няма никакви кариеси, а въпросното петно, е просто петно, което някога може да прерасне в кариес, но към настоящия момент нищо не оправдава „отварянето“ на здрав зъб и слагането на пломби.

Та, да си дойдем на думата, нямам материални претенции нито към ЕО ДЕНТ нато цяло, нито в частност към д-р Попова. Но съм дълбоко потресен, от факта,  че някой (при това медик!) може да трупа дивиденти от въображаеми кариеси на малко дете. Това е различно от това да влезнеш в болница за превръзка, а да ти напишат сложна операция, за да вземат някоя стотинка повече от касата. Тук става дума за здрави зъби на детенце, които ще бъдат човъркани, манипулирани и пломбирани, за да се вземат разходите за четирите полагащи се за годината интервенции. Срамота! И ако живеехме в едно по-друго общество и време, отдавна да съм „ремонтирал зъбите“ на въпросната докторка. Но живеем във времето на обществения договор (все пак)."

Сподели:
Бомба x
Три признака, че сте във връзка с грешния човек Три признака, че сте във връзка с грешния човек
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това