Вход
София
Времето в София 4 o C

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ: Новият шеф на БНР развъртя метлата - сменя присъдружна на Силвия Великова протестърка с Поля Станчева, агентът на ДС Мартин Минков още лапал пачки от радиото

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ: Новият шеф на БНР развъртя метлата - сменя присъдружна на Силвия Великова протестърка с Поля Станчева, агентът на ДС Мартин Минков още лапал пачки от радиото

на 02.06.2020
53485
0
СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ: Новият шеф на БНР развъртя метлата - сменя присъдружна на Силвия Великова протестърка с Поля Станчева, агентът на ДС Мартин Минков още лапал пачки от радиото
Автор: ПИК
02.06.2020
0
53485

Скандалите в БНР не секват вече година и са пламнали с нова сила с отпадане на извънредното положение. 

Пенсионираният програмен директор на БНР и агент на 6-о Управление на ДС Мартин Минков продължава да захлебва тлъсти суми от държавното радио. Макар да се прости с поста си поради силно напреднала възраст, той е останал като консултант, който да обучава бившата генерална директорка на медията в течение на два мандата Поля Станчева за програмен директор!

Това научи ПИК от отлично информирани източници от знаковата сграда на "Драган Цанков".

Ситуацията е абсолютно парадоксална не само защото Минков компенсаторно е прибрал 6 заплати при пенсионирането си и продължава да получава хонорари. Но и защото длъжността "програмен директор" в БНР беше създадена именно заради Поля Станчева, след като преди близо 25 години тогавашният шеф на парламента Йордан Соколов я изгони от шефския пост в пресцентъра му поради пълна непригодност. По-късно Поля Станева обиколи няколко партии и изчезна, а наскоро изненадващо се завърна в държавното радио на поста програмен директор, както ПИК съобщи

Длъжността е синекурна и не е натоварена с никакви дейности. На този пост дълго се подвизава и Мартин Минков с агентурен псевдоним от политическата милиция "Максим". Той е яростен привърженик на кликата около протестърските и соросоидни кръгове в държавното радио начело със Силвия Великова и Даниела Късовска, с което се обяснява и досегашното присъствие на пенсионера там.

Както ПИК съобщи, Даниела Късовска отдавна точи зъби да стане шеф на "Хоризонт", след като инсинуираните от протестърската компания бунтове отстраниха Светослав Костов от поста "генерален директор". Тя дори се е настанила в кабинета, отреден за човека на тази длъжност и командва оттам радиото.

Управителният съвет на БНР обаче на два пъти отхвърли кандидатурата й за шеф на "Хоризонт". Явно това е причината новият генерален директор на БНР Андон Балтаков, който се завърна от САЩ и веднага наруши карантината си, като се появи на "Драган Цанков" 4, да се преориентира от Късовска към Поля Станчева. Именно нея напоследък уговарял да поеме ръководството на знаковата програма.

В същото време обаче делата срещу незаконното избиране на Балтаков предстоят идния месец заради неправомерното му допускане до конкурса, липсата на необходимия трудов стаж, както и притежанието на негова фирма преди и след въдворяването му на поста. Процедурата по избора на Балтаков обжалват 3-ма души. Така че не е ясно докога самият той ще пребивава в БНР.

Документално проблематична е и Поля Станчева, тъй като дипломата, с която тя е заела поста на генерален директор на БНР, на който се подвизаваше 2 мандата, е под огромен въпрос. Дори след това да се е сдобила с някакви други дипломи, те също подлежат на проверка.

Тъй или иначе, вече 5 месеца след избирането на Андон Балтаков за шеф на БНР, той на два пъти успя да излезе в продължителни и незаконни отпуски с разрешението на СЕМ, пътувайки до САЩ, и до ден днешен не може да регулира ръководните длъжности в държавното радио.

 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34070
архив

На въпроса от логическия тест: – Кое от изброените е излишно: морков, лук, бентли, картоф? Седмокласничките масово отговорили: морков, лук, картоф!

 

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СДС крои бъдещето на дясната коалиция с Буруджиева, Антоанета Христова, Огнян Минчев и Антоний Гълъбов (ОБНОВЕНА)
x
НЕОБИКНОВЕН ДЕН: Празнува най-мъдрото име - днес има и строги забрани, ето какви са те
x