СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ: Стотици военни и генерали застрашени от коронавирус след тузарски купон без маски в петък с Румен Радев и заразения ген. Петров! 4 дни никой не им казва истината

Политика

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ: Стотици военни и генерали застрашени от коронавирус след тузарски купон без маски в петък с Румен Радев и заразения ген. Петров! 4 дни никой не им казва истината

269515
на 21.10.2020
СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ: Стотици военни и генерали застрашени от коронавирус след тузарски купон без маски в петък с Румен Радев и заразения ген. Петров! 4 дни никой не им казва истината
Автор:   ПИК

Скандалът с укрития от Румен Радев контакт с болен от коронавирус и изгонването му от Естония разкри на светло доста притеснителни факти около поведението на президента и хората около него в условията на пандемия. Оказва се, че от администрацията на Радев, а и самият той, са излъгали неведнъж вчера, а няколко пъти. 

препоръчано

Първо от "Дондуков" 2 казаха пред ПИК, след като медията ни първа публикува новината за екшъна в Естония, че изобщо не знаят да се е случвало такова нещо. Нищо, че половината местни медии в Талин и един куп руски вече тръбяха за това. 

Скоро оттам разбраха, че няма да могат да потулят случая, защото ПИК разкри всички подробности около случая и част от родните сайтове също спряха да си правят оглушки и писаха по темата. Затова излязоха с ново съобщение, че Радев не бил контактен с лице с доказан коронавирус - сиреч, когато той е контактувал с ген. Димитър Петров, командир на ВВС, той още не бил диагностициран. Намекът бе, че може да не е бил болен. Е, да, но тестът му е положителен още на другия ден, което означава, че е бил заразен 24 часа по-рано. 

И Радев, и администрацията му излъгаха и за още нещо - че не били изолирани с делегацията в Талин. Нещо, което самата президентка на Естония и местните власти вече бяха съобщили официално. Освен ако не обвиняват тях в лъжа...

ПИК разкри днес и четвърто - Румен Радев е бил в повече от близък и пряк контакт с ген. Димитър Петров, който не се е изчерпал само с церемонията на открито на празника на ВВС. 

Медията ни разузна, че вечерта в петък военните, повечето от които са приближени на бившия си колега Радев, са си спретнали заедно с президента и хора от администрацията му пищен купон на закрито в залите на рециденция "Лозенец"! На място са били над 100 човека, които си приказвали, ръкували и забавлявали без маски и каквато и да било дистанция. Сред тях е бил ген. Петров, който на другия ден се почувствал зле и си направил тест, излязъл положителен. 

Всичко това, както и факта, че над 100 военни са в потенциална опасност от заразяване с коронавирус, щеше да остане пълна тайна, ако ПИК вчера не беше разкрила скандала в Талин. Веднага след това пред медията ни за положителния тест на болния ген. Петров разкри първо самият той, а след това и вицепремиерът Красимир Каракачанов. Именно от нашите публикации всички присъствали на купона в "Лозенец" военни научили, че са в риск. 

"Ао не бяхте писали за това вчера и си бяхте замълчали угодно на Радев като останалите медии, сега нямаше да знам, че може да съм пипнал коронавирус от генерала, с когото също бях в близост. С колегите сме в шок защо това е крито от неделя и не е съобщено на всички контактни лица. Разбрах от публикациите ви, че са уведомили президента, ген. Ефтимов и министъра, но ние не сме ли хора? Гарантирам ви, че на нас никой не ни е казал и ао не бяхте, нямаше и да знаем, за да ни направим тестове и да предпазим близките си. Едни колега в неделя се е виждал с майка си на 86 години и сега е в ужас, че може да я е заразил. Това е напълно безотговорно поведение и на Радев, и на останалите, които са скрили, че се изолират", категоричен е военен, присъствал на купона, който потвърди случката пред ПИК.

Така се оказва, че шест дни стотици хора със семейства оставени на произвола и едва отбрани лица са получили важната информация. Според източници на ПИК, присъствали в петък на тържеството на ВВС, депутати, генерали, ръководители и военни не са били уведомени. Никой не е обявил, че има вероятост да са преносители или заразени с коронавирус, след като са общували с ген. Петров. 

Още по-скандалното е, че след официалната церемония се е провело и парти в "Лозенец", на което е присъствал целия генералитет в държавата, както и бивши военни. Имало е закрита и открита част. Носенето на маски е било мираж, а целувките и прегръдките между колеги и приятели са били повече от щедри. 

"Както медията ни съобщи, след скандала с укриването на информацията от страна на Румен Радев в Естония и изгонването му от там, той в момента е поставен под карантина. В самоизолация е и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който въпреки отрицателния тест реши да не рискува и да работи от дома си, като след дни ще си направи нов потвърждаващ тест. В самоизолация са и други приствали на ВВС тържеството, но не всеки от тях може да си го позволи.

Остава загадка разбира се, кой и по какви причина укри тази важна информация, която най-малкото заради ранга на ген. Петров трябваше да се съобщи публично и кой ще понесе отговорност, ако коронавирусът се разпространи сред генералитета у нас, защото никой не е обявил, че има някаква заплаха и дали всички присъстващи ще бъдат карантинирани и тествани. 

Сподели:
Бомба x
6 въпроса за живота, които ще ви покажат в каква посока да се движите 6 въпроса за живота, които ще ви покажат в каква посока да се движите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Стефан Янев избяга от Ива Николова - хукна след въпрос за назначението на децата му в БЕХ и “Булгаргаз” (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Стефан Янев избяга от Ива Николова - хукна след въпрос за назначението на децата му в БЕХ и “Булгаргаз” (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това