СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: Путин въодушевен от Радев след изказването му за Крим (СНИМКИ)

Акценти

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: Путин въодушевен от Радев след изказването му за Крим (СНИМКИ)

146244
на 19.11.2021
СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: Путин въодушевен от Радев след изказването му за Крим (СНИМКИ)

Последвайте ни в Google News Showcase

Москва прегърна Румен Радев, а руският президент Владимир Путин е въодушевен след изказването на пилота от село Славяново, че Крим е руски. Държавният глава на Русия си пусна в Инстаграм своя снимка с Румен Радев и друга, на която има текст, че българският президент категорично е отговорил на въпроса "Чий е Крим?" - "Руски".

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Профилът на Путин е следван от над 1,2 млн. души, а изненадващата поява в него на Румен Радев съвсем разбуни духовете и задълбочи дипломатическия скандал, който президентът на България забърка със снощното си изказване.

По-рано официалната държавна информационна агенция ТАСС маркира снощния дебат между проф. Анастас Герджиков и Румен Радев с два материала в телеграфичен стил. 

“Русия не може да бъде враг на България. Това мнение изрази в четвъртък действащият български президент Румен Радев по време на дебат с ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който е негов претендент за държавен глава“, пише ТАСС.

Естествено, най-силно впечатление в Москва, оставят думите на Радев, че Крим е руски. "Отговаряйки на уточняващ въпрос на своя опонент по темата Крим, Радев подчерта, че Крим в момента е руски“, пишат от ТАСС.

Това изказване предизвика остра реакция в Европейската комисия, която моментално даде брифинг и припомни, че позицията на съюза е, че Крим е окупирана от Русия територия.

В Украйна пък официалните власти в Киев привикаха посланика ни и поискаха незабавно извинение и поправка от страна на Румен Радев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК