СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: Путин въодушевен от Радев след изказването му за Крим (СНИМКИ)

Акценти

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: Путин въодушевен от Радев след изказването му за Крим (СНИМКИ)

125907
на 19.11.2021
СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: Путин въодушевен от Радев след изказването му за Крим (СНИМКИ)

Москва прегърна Румен Радев, а руският президент Владимир Путин е въодушевен след изказването на пилота от село Славяново, че Крим е руски. Държавният глава на Русия си пусна в Инстаграм своя снимка с Румен Радев и друга, на която има текст, че българският президент категорично е отговорил на въпроса "Чий е Крим?" - "Руски".

препоръчано

Профилът на Путин е следван от над 1,2 млн. души, а изненадващата поява в него на Румен Радев съвсем разбуни духовете и задълбочи дипломатическия скандал, който президентът на България забърка със снощното си изказване.

По-рано официалната държавна информационна агенция ТАСС маркира снощния дебат между проф. Анастас Герджиков и Румен Радев с два материала в телеграфичен стил. 

“Русия не може да бъде враг на България. Това мнение изрази в четвъртък действащият български президент Румен Радев по време на дебат с ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който е негов претендент за държавен глава“, пише ТАСС.

Естествено, най-силно впечатление в Москва, оставят думите на Радев, че Крим е руски. "Отговаряйки на уточняващ въпрос на своя опонент по темата Крим, Радев подчерта, че Крим в момента е руски“, пишат от ТАСС.

Това изказване предизвика остра реакция в Европейската комисия, която моментално даде брифинг и припомни, че позицията на съюза е, че Крим е окупирана от Русия територия.

В Украйна пък официалните власти в Киев привикаха посланика ни и поискаха незабавно извинение и поправка от страна на Румен Радев.

Сподели:
Бомба x
ПОЧИТ: Честваме обичана светица, неразривно свързана с историята на България ПОЧИТ: Честваме обичана светица, неразривно свързана с историята на България
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV: ГЕРБ на бунт срещу опитите за екзекуция на Труд - депутати от партията на Борисов пристигнаха в редакцията на вестника (ОБНОВЕНА/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК ТV: ГЕРБ на бунт срещу опитите за екзекуция на "Труд" - депутати от партията на Борисов пристигнаха в редакцията на вестника (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това