СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА! Янка Рупкина не знаела, че искали Летния театър без пари от нейно име

Региони

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА! Янка Рупкина не знаела, че искали Летния театър без пари от нейно име

33101
на 27.06.2018
 СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА! Янка Рупкина не знаела, че искали Летния театър без пари от нейно име
Автор:   ПИК

Скандал с юбилейния концерт на изпълнителката на народни песни Янка Рупкина днес разпали страстите на сесията на Общинския съвет в Бургас.

препоръчано

Създаде се усещането, че именитата странджанска певица злоупотребява с почетното си гражданство. В основата на тези подозрения бяха действията на импресариото, който я представлява. Днес стана ясно, че той е поискал от Община Бургас да му се предостави Летния театър безвъзмездно, защото Рупкина е почетна бургазлийка.

Пред администрацията въпросният импресарио изтъкнал, че това ще бъде "благотворителен концерт", но не споменал за какво точно. Плакатите за събитието вече са разлепени из целия град, билети се продават, но никъде не е упоменато каква ще е каузата на събитието, нещо, което направи впечатление на по-будните общински съветници.
„Организаторът на концерта не ми е казал, че събитието е с благотворителна цел. Не съм информирана за благотворителна кауза свързана с него. Аз лично, като певица, като човек не съм го обявила за такъв. Във връзка със събитията по-рано днес ще кажа, че знам защо се случва това, но не желая да коментирам! Местната власт трябва да координира по-добре какви концерти се правят и кой и защо ги прави. Случиха се някои неща между колегите, но аз не искам да ги огласям, а и не трябва. Не могат да се разместват датите за концертите както им хрумне. Аз правя юбилей, а не махленски концерт”, обясни пред флагман.бг певицата Янка Рупкина.

От разговора с голямата народна певица Янка Рупкина стана ясно, че и тя не знае, че организаторът е решил да спести 1500 лева за наем на Летния театър и поискал от нейно име да го ползва безплатно.

„Не знам, научавам от вас. На 11-ти юли правя в Бургас юбилеен концерт, а не благотворителен и ден преди това такъв имам във Варна. На една сцена излизам с Костадин Михайлов, Златка Ставрева, Лазар Налбантов и други колеги, които организаторът с е поканил с мое съгласие”, заяви изпълнителката.

Организатор на концерта е известният импресарио Владислав Славов от БГ Мюзик къмпани. „Янка Рупкина учредява стипендия за млади хора, която ще предостави на фестивал в нейна чест през следващата година", започна Владислав Славов и продължи. "Не съобщавам нещо ново в момента. То е описано в писмо до местната управа и по-точно до г-н Димитър Николов. А защо общинските съветници Георги Манев и Тодор Ангелов така скачат, предполагаме че е техен начин на работа. Датата 11-ти юли е запазена преди една година. Тогава са проведени разговорите по повод събитието. За нас не е проблем и да си платим наема на Летен театър – Бургас. Ние не правим благотворителен концерт за болно дете, Ние правим благотворителен концерт за създаване на българската култура”, заяви още той.

Славов "захапа" и националния лидер на СЕК и общински съветник в Бургас Георги Манев - основен спонсор на фестивала в Жеравна. Манев днес бе категоричен, че никога няма да допусне на сцена Янка Рупкина и изрази сериозни съмнения за авторството на песните й.

„Той вероятно няма идея за приноса на Янка Рупкина в световната музика. Знае ли г-н Манев, че Янка Рупкина е получила „Грами” и нейни песни са издавани в световни компилации. Това е само малка част от нейната биография, която трябва да познават всички”, разгневи се Славов.

Сподели:
Бомба x
Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - Мутрите на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - "Мутрите" на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО)
ново
Днес: 194
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това