СКАНДАЛЪТ СЪС СОБСТВЕНИКА НА "ЕКОНТ" - МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА, СЕ РАЗГАРЯ! Авторитетният "Юрипортър": Босът на частна поща №1 сложи ръка върху държавната поща в България

АВТОРСКИ НОВИНИ

СКАНДАЛЪТ СЪС СОБСТВЕНИКА НА "ЕКОНТ" - МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА, СЕ РАЗГАРЯ! Авторитетният "Юрипортър": Босът на частна поща №1 сложи ръка върху държавната поща в България

349362
на 18.12.2021
СКАНДАЛЪТ СЪС СОБСТВЕНИКА НА ЕКОНТ - МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА, СЕ РАЗГАРЯ! Авторитетният Юрипортър: Босът на частна поща №1 сложи ръка върху държавната поща в България
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандалното назначение на боса на "Еконт" Николай Събев за транспортен министър отеква в Европа.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Авторитетното издание "Юрипортър" (Eureporter) излезе с водеща статия "Как собственикът на частна поща стана министър на транспорта на България".

"Николай Събев, собственик на най-голямата частна пощенска и куриерска компания в България "Еконт" стана транспортен министър на държавата. Парадоксалното тук е, че именно оглавяваното от него министерство контролира сто процента от собствеността на държавните "Български пощи", най-големия конкурент на "Еконт", посочва "Юрипортър".

Български юристи остро поставят темата, че Николай Събев се явява в конфликт на интереси и не е ясно какъв ще бъде приоритетът в работата му - дали ще фаворизира държавните пощи или частната си компания. 

"Юрипортър" посочва и друг парадоксален факт около Събев - той е най-големият спонсор на партия "Продължаваме промяната", която спечели парламентарниге избори и състави правителство. Събев е направи дотации в два транша - веднъж 50 000 евро, и втори път - 105 000 евро. Второто дарение е дошло веднага след като премиерът Кирил Петков е номинирал Николай Събев за министър.

Авторитетното европейско издание констатира, че това е основателен повод да се предположи, че Събев всъщност си е купил министерския пост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 144
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК