Вход
София
Времето в София 11 o C

Скандал! Алгафари скочи на Стефан Цанев заради бежанците

Скандал! Алгафари скочи на Стефан Цанев заради бежанците

на 12.09.2015
4344
12
Скандал! Алгафари скочи на Стефан Цанев заради бежанците
Автор: ПИК
12.09.2015
12
4344

Бежанският проблем предизвика задочен скандал между драматурга, поет и писател Стефан Цанев и пиар експерта Нидал Алгафари, чийто баща е сириец.

Виктор Орбан: Християните в Европа може да станат малцинство, ако не спрат бежанците

Виктор Орбан: Християните в Европа може да станат малцинство, ако не спрат бежанците

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е убеден,...

на 12.09.2015

Алгафари се възмути от мнението на Цанев и реагира във „Фейсбук” така:

Цитат от изказване на Стефан Цанев!

„Те защо не идват да се спасяват в България? А бягат към удобство, към богатия център на Европа? Те не молят за милост да бъдат нахранени, а претендират, вдигат скандали. Идват със самочувствието, че имат право да се ползват с благините на Европа, без да са ги произвеждали. Това не са гастарбайтери, които идват да работят – те претендират да им се даде това, което нямат право.“, разсъждава поетът.

Господин Цанев, коректно в друг цитат сравнявате това време с кръстоносните походи. Надявах се коректно да кажете, че тези хора са произвели благините на Европа! След кръстоносните походи, избили и изклали цели градове и опустошили обширни територии в Сирия, наследниците на кръстоносците колонизираха Сирия и териториите около нея. Вероятно забравяте или не сте имали възможността да прочете, какво ограбване на ресурси е било и продължава до ден днешен. Историята след походите е също така интересна и при запознаване с нея, вероятно ще промените мнението си. Богатствата на Сирия и териториите около нея не стигнаха до хората живеещи там, а стигаха до "богатите" сега европейски държави. Някак редно и прилично е хора като вас с авторитет и определящи общественото мнение да погледнат малко по широко от пропагандата. И най- съм впечатлен от "те претендират да им се даде това, което нямат право". Кое нямат право, господин Цанев? В кое вие сте прав?

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34636
архив

Само българинът може: 1. Да дава акъл, дори да не разбира. 2. Да може да прави всичко, без да учил за него, 3. Да иска европейска заплата, без да работи. 4. Да чака друг да го оправи. 5. Да даде половината си заплата за лотарийни билети и после да излезе на протест... за цената на тока...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x