СКАНДАЛ! Бивш сътрудник на Пентагона разкри: САЩ провокират на границата с Русия, а Хилари Клинтън има интерес от това

СВЕТЪТ ДНЕС

СКАНДАЛ! Бивш сътрудник на Пентагона разкри: САЩ провокират на границата с Русия, а Хилари Клинтън има интерес от това

13938
на 08.09.2016
СКАНДАЛ! Бивш сътрудник на Пентагона разкри: САЩ провокират на границата с Русия, а Хилари Клинтън има интерес от това
Автор:   ПИК

Във въздушното пространство над Черно море в момента са съсредоточени много интереси, казва висш американски военен

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Преди ден американски разузнавателен самолет се е опитал да се доближи до границите на Русия без включени транспондери и рязко е сменил курса си след появяването на руски изтребители Су-27. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Русия. Бившият сътрудник на Пентагона МайкълМалуф коментира инцидента пред RT и смята, че действията на САЩ са чиста проба провокация.

препоръчано

„Това е много опасно. Аз смятам, че министърът на отбраната на Русия е длъжен да отправи протестна нота. Когато такъв самолет лети без включени транспондери, той не може да бъде разпознат и е взето единственото правилно решение от руска страна да вдигнат във въздуха изтребители. Когато те се доближили до неразпознаваемата машина, вече са разбрали, че това е RC-135“, казва Малуф.

Според него самото присъствие на такъв американски самолет в тази зона си е един вид провокация.

„Никога няма да видите руски самолет, който да лети на 100 км от американската граница“, допълва бившият сътрудник на Пентагона.
Малуф подчертава, че такава крачка от страна на САЩ създава неблагоприятна обстановка и не способства за провеждането на продуктивни преговори по други въпроси на руско-американските отношения.

„НАТО смята да се разширява, за да стигне до Русия. Хилари Клинтън се е обградила с хора, които са „за“ разширението на НАТО. Това, разбира се, ще подпомогне отбранителната промишленост. В техен интерес е да провокират криза, за да може този процес да не спира“, допълва Малуф.

Пред RT подполковникът от ВВС на САЩ в оставка Карен Квятковски също така отбелязва, че във въздушното пространство над Черно море в момента са съсредоточени много военни интереси.

„В този регион вървят учения на НАТО и Русия, има много самолети – както военни, така и граждански. Отчитайки ученията в този момент, просто е задължително да летиш с включени транспондери“, казва тя.

Квятковски припомня, че по-рано Финландия е предложила всички самолети задължително да летят с включени транспондери над Балтийско и Черно море, но САЩ не са подкрепили инициативата.

Според нея маневрите на американските самолети са били един вид проверка на противника.

„САЩ са провели опасна проверка, защото ако нещо се случи, ще обвинят страната, която реално е направила именно това, което се очаква от нея – да се защитава. Това не са просто двойни стандарти, това е отказ от страна на САЩ да съблюдава за безопасността на полетите“, казва тя.

Припомняме, че на 7 септември разузнавателен самолет на САЩ П8 „Посейдон“ два пъти се е опитал да се приближи към границата на Русия над акваторията в Черно море без включени транспондери.

По-късно от руското военно министерство обявиха, че след приближаването на техните изтребители неиндетифицираната машина рязко сменила курса си в противоположна от границата с Русия страна.

От ведомството отбелязват, че руските пилоти са „действали в строго съответствие с международните правила по време на въздушни полети“.

Превод: ПИК  

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 53
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК