СКАНДАЛ В ЕФИР! Депутати от ГЕРБ, БСП и ДПС се хванаха гуша за гуша за честността на вота

Акценти

СКАНДАЛ В ЕФИР! Депутати от ГЕРБ, БСП и ДПС се хванаха гуша за гуша за честността на вота

47749
на 23.02.2021
СКАНДАЛ В ЕФИР! Депутати от ГЕРБ, БСП и ДПС се хванаха гуша за гуша за честността на вота
Автор:   ПИК

Избори по време на пандемия, как държавата ще гарантира сигурността на гражданите и вота с машини. Това коментираха депутатите Тома Биков от ГЕРБ, Велислава Кръстева от ДПС и Александър Симов от БСП по Нова телевизия.

препоръчано

Със сигурност тези избори ще са по-различни от всички досега. Едва ли има човек, който може да прогнозира какво ще е положението с коронавируса към 4 април. Няма време за приемане на ново законодателство, но ще се вземат всички санитарни мерки, дано не се случи и третата вълна и да има по висока активност, каза Биков.

Можеше да се подходи и по-разумно по отношение на датата, ще работим както можем. Управляващите демонстрират двоен стандарт като стил и стратегия на изборите - разрешиха спектаклите при 30 процента посещаемост, а не и срещите с избирателите, опонира Кръстева.

Не знам кой ще каже на избирателите, че са свършили билетите като на спектакъл и ще ги върне, опонира пък Биков. Той е доволен от въвеждането и на машинно гласуване заедно с ръчното гласуване.

Съвсем нормално е хората в България да искат машини, защото сегашният хибрид отново дава храна за коментари, че е оставена вратичка за фалшификации. Нямам усещането, че властта иска да стимулира масовото гласуване. Здравният протокол трябваше да е готов още в началото на годината. Прави се всичко възможно активността да е ниска, каза пък Симов.

Не всичко за активността зависи от партиите. Въпросът за страха от коронавируса също е фактор според Биков. Според него обаче е по-важно какво ще се случва след 4 април.

Техническата част е важна, защото е важно как ще се броят протоколите, опонира Велислава Кръстева. Тя е на мнение, че активността е важна, защото каквото посеят днес, ще пожънат утре.

Трябва да се ограничат приказките, че вотът е фалшифициран и предрешен, каза Биков.

Машините можело да блокират, ама то и хартиите могат да се скъсат, разви теза по темата Симов. Биков обаче каза, че не могат да поемат отговорността да ги обвиняват. Когато бюлетините са сложени в чувала никой не може да промени резултата, защото протоколите вече са написани. Вие ще загубите изборите, категоричен е Биков в изблик срещу опонентите си.

Няма да сме в коалиция с БСП и ДПС, категоричен е той.

Кръстева каза, че ще се съобразяват с програми и приоритети, а не с аритметични мнозинства, каквато била практиката на ГЕРБ от 10 години. 

Срутището ГЕРБ трябва да бъде отречено. Сигурен съм, че нашите избиратели ще отрекат коалиция с ГЕРБ дори при вътрешен референдум, каза Симов.

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО)
ново
Днес: 239
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това