СКАНДАЛ В НС! Иван Гешев към Христо Иванов: Кой ще отговаря пред ЕК за популистките ви решения?!

Акценти

СКАНДАЛ В НС! Иван Гешев към Христо Иванов: Кой ще отговаря пред ЕК за популистките ви решения?!

112184
на 12.04.2022
СКАНДАЛ В НС! Иван Гешев към Христо Иванов: Кой ще отговаря пред ЕК за популистките ви решения?!
Автор:   ПИК

Съпедседателят на ДБ отговаря витиевато и си бърка в носа

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Заседанието на парламентарната правна комисия започна със скандали между Христо Иванов и депутати от опозицията, които поискаха да се даде думата на всеки, които иска да изкаже своето становище по закриването на специализираните структури в съдебната система. Главният прокурор Иван Гешев, които беше дошъл на заседанието за диалог със съпредседателя на ДБ, също постови множество въпроси, на които не получи отговори и напусна заседанието. Преди това обаче той също изказа своето мнение по казуса.

препоръчано

„Тук съм само и единствено от уважение към институцията Народно събрание. Ясно искам да кажа, че прокуратурата няма да служи за декор на политически решения. Европейските партньори вероятно ще реагират на закриването на тези структури – вероятно те ще реагират на едно такова решение, защото са признали ефективността на тези специализирани структури“, заяви главният прокурор Иван Гешев при откриването на заседанието на парламентарната правна комисия. Той призова българските граждани да наблюдават какво се случва и какви ще са последиците.

„Втората причини да съм тук е "флагманът на съдебната реформа" Христо Иванов. Ако  той не желае да обсъдим юридическите аргументи за тази реформа, аз ще си тръгна, защото имам важни ангажименти“, обърна се Иван Гешев към Христо Иванов.

Съпредседатялат на ДБ му отговори витиевато и с голяма доза популизъм. „Има процедура и ние ще се движим по нея г-н Гешев. Решението за закриването на тези структури е взето предварително и в това сте напълно прав. Взели сме го след три поредни избора, които сме спечелили. Закриването на тези структури е легитимно политическо решение. Така се прави в една демократична държава. Освободете прокуратурата от себе си и се явете на избори, спечелете ги и вземете каквото искате политическо решение“, отговори му Христо Иванов.

Главният прокурор не му остана длъжен и му зададе над 10 въпроса, какво стои зад това популистко политическо решение. „Явно ще трябва да кажа на колегите от специализираната прокуратура, че ги закриват защото си вържат работата и са високо оценени от Европейската комисия“, отговори му главният прокурор Иван Гешев и напусна заседанието на правната комисия, а Христо Иванов започна са си бърка в носа и да се прозява.

Очаквайте подробности!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК