СКАНДАЛ В ПИК! Експерт на Слави шокира десетки хиляди българи, искат затваряне на "Марица Изток 2“: Нямаме нужда от АЕЦ "Белене", абсурдно е да имаме 4 ядрени блока!

АВТОРСКИ НОВИНИ

СКАНДАЛ В ПИК! Експерт на Слави шокира десетки хиляди българи, искат затваряне на "Марица Изток 2“: Нямаме нужда от АЕЦ "Белене", абсурдно е да имаме 4 ядрени блока!

252545
на 10.04.2021
СКАНДАЛ В ПИК! Експерт на Слави шокира десетки хиляди българи, искат затваряне на Марица Изток 2“: Нямаме нужда от АЕЦ Белене, абсурдно е да имаме 4 ядрени блока!
Автор:   ПИК

Същински шок предизвика експерт от листите на партията на Слави Трифонов ИТН сред десетки хиляди българи, препитаващи се в енергийния сектор.

препоръчано

Иван Хиновски, който бе представен от татуирания шоумен още преди изборите като водещ спец по темата, днес обърна тотално намеренията на ИТН по отношение политиката в енергийния бранш. 

Човекът на Трифонов заяви, че ТЕЦ „Марица Изток 2“ ще изпадне от пазара, а въглищните модули трябва да бъдат заменени с парогазови. Репликата му буквално изправи на нокти семействата на над 2400 работещи в централата и над 15 000 от "Мини Марица Изток". 

Всички в Стара Загора и Нова Загора са в шок от изказването на Хиновски, тъй като никога преди изборите никой от хората на Слави Трифонов не е анонсирал подобни намерения да закрива препитанието им, особено в толкова кратки срокове. При това самият Трифонов бе водач на листа в града на липите, където ИТН събира 29 053 гласа. 

"Ние не можем да повярваме, че тези хора измамиха така толкова народ. Преди изборите не са говорели изобщо за такива неща, а сега изведнъж искат да ни оставят на улицата. Това е не просто лъжа, ами измама", пишат до ПИК старозагорци, шокирани от изказването на Хиновски. 

Не по-малко изненадани обаче ще бъдат и хората в Северна България, тъй като в коментара си за енергийната политика на ИТН Иван Хиновски стига и доста по-далеч и разкрива, че било абсурдно да имаме 4 ядрени блока дори сед 10 години. 

Ето какво коментира той по повод АЕЦ: „Моята лична концепция, а и на моите колеги, е, че ние нямаме нужда от АЕЦ "Белене", това е обременен проект, а най-добрият проект е да има 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй", като продължение на 5 и 6 блок."

свързани новини
Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 209
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това