СКАНДАЛ В ПИК: Журналист на Корнелия Нинова с жестоки думи към Румен Радев: Да ми говори на развален английски като Борат, не ми е естествено! Изглежда като дивак (ВИДЕО)

Политика

СКАНДАЛ В ПИК: Журналист на Корнелия Нинова с жестоки думи към Румен Радев: Да ми говори на развален английски като Борат, не ми е естествено! Изглежда като дивак (ВИДЕО)

166688
на 16.12.2020
СКАНДАЛ В ПИК: Журналист на Корнелия Нинова с жестоки думи към Румен Радев: Да ми говори на развален английски като Борат, не ми е естествено! Изглежда като дивак (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Истинска буря се завихря в редиците на БСП. Причината се оказва партийната на телевизия, която обслужва Корнелия Нинова, но с пари от червената каса. Назначеният от соцлидерката водещ Стоил Рошкев решава да се отпусне и да коментира президентът Румен Радев. Това обаче никак не се харесва на част от червените и се завихря истински скандал, видя ПИК. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

На 14 декември в предаването "Думата е ваша" излъчвано в червената телевизия, Рошкев се вдъхновява и започва канонада от обиди срещу Румен Радев. Така според водещия на Нинова, президентът не бивало да прави обръщението си към ООН на английски, защото е български президент. 

"Сега да ми говори на развален английски като Борат, някак си на мен не ми направи добро впечатление. Ние сме българи и трябва да си говорим на нашия си език", коментира Рошкев разпалено със своя зрител, който също е възмутен от Радев.

"Много е полезно да се знаят езици, но когато ти си държавен глава на една суверенна държава, да говориш на друг език изглеждаж като индианец. Разбирате ли, един индианец застава да говори с големия бял брат на неговия език. Ако искаш наистина да си горд представител на една изконна 1300-годишна нация, ти можеш да знаеш 65 езика, но трябва да говориш на твоя език. Иначе изглеждаш като един дивак", продължава още Рошев разпалено.

Според водещия Радев не знаел как да се държи на определени места и продължи, че по негово мнение президентът "доста, доста олекна".
Тези му изказвания обаче не останаха незабелязани от Кирил Добрев и Калоян Паргов, които са попаднали на видеото.

Добрев написа гневен коментар във фейсбук, като изрази надежда изказванията на Рошкев да са негова лична преценка и мнение, а не позиция на партийната телевизия. Той подчертава, че медията е собственост на БСП и се издържа от субсидията.

"За съжаление подобно мнение и епитети, използвани по адрес на държавния глава са меко казани нелепи, още повече БСП издигна Румен Радев и през целия си мандат до момента нито за миг не изневери на поетите към обществото ангажименти. Да използваш подобни епитети спрямо президента на Република #България и то в ефир, в който си благодарение на членския внос на стотици хиляди социалисти, е разочароващо, защото всеки един от тях е гласувал за Румен Радев с душа и сърце", пише Добрев и допълва, че ръководството на БСП в лицето на Корнелия Нинова трябва да реагират и да не останат безразлични към подобни случки. 

Изявата на Рошкев не остана незабелязана от шефа на софийските социалисти Калоян Паргов, който коментира, че е неестествено журналист на тяхната телевизия да вкара партията във филм, чийто абсурден сценарий все едно е писан от Саша Барън Коен.

"Подобно махленско поведение е недопустимо за професионалист. Абсурдно е журналист в телевизията, която се издържа с парите на всички нас, членовете на БСП, да се гаври с българския държавен глава, избран с нашата подкрепа. Очаквам обяснение за поведението на Стоил Рошкев от Вяра Емилова. Бих искал да знам и каква ще бъде санкцията, която ще бъде наложена за поведението му...", казва още Паргов. 

Така подчиненият на Нинова, Стоил Рошкев си навлече гнева на част от социалистите и по всичко личи, че уж свободната медия, никак не е свободна, за да може журналистите в нея да изказват мнението си. Подобни реакции за далеч по-скандални изказвания към депутати и членове на правителството до момента не е имало, но от БСП никак не искат да стане ясна истината, че между Корнелия Нинова и Румен Радев вече не цари любов. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Депутати се ритаха в кулоарите. Искрен Митев: Грозни сцени и глупост (ВИДЕО) ПИК TV! ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Депутати се ритаха в кулоарите. Искрен Митев: Грозни сцени и глупост (ВИДЕО)
ново
Днес: 148
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК