СКАНДАЛ В ПИК: Мая Манолова послъгва на едро като Слави още на старта - няма да сваля депутатите от мерцедесите, и тя сяда в лъскава лимузина с шофьор (ВИДЕО/СНИМКИ)

АВТОРСКИ НОВИНИ

СКАНДАЛ В ПИК: Мая Манолова послъгва на едро като Слави още на старта - няма да сваля депутатите от мерцедесите, и тя сяда в лъскава лимузина с шофьор (ВИДЕО/СНИМКИ)

531135
на 20.04.2021
СКАНДАЛ В ПИК: Мая Манолова послъгва на едро като Слави още на старта - няма да сваля депутатите от мерцедесите, и тя сяда в лъскава лимузина с шофьор (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Мая Манолова се кани да победи Слави Трифонов и хората му по брой неизпълнени обещания пред избирателите, видя ПИК.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Припомняме, че шоуменът-депутат стана флагман в послъгването в новото народно събрание след като още на старта му стана ясно, че няма да изпълни една от ибез това само двете точки, уж заради които влезе в политиката - мажоритарни избори.

Тъй като от партията му ИТН са наясно, че ако ги искат, подкрепа ще се намери и точката ще бъде приета, за това се отказаха от нея набързо. По другата точка - партийна субсидия от 1 лев пък е ясно, че подкрепа няма да имат така и така и затова ще я вкарат с пълното съзнание, че тя няма да мине и ще имат оправдание пред избирателите - ние искахме, ама те ни спряха... 

Манолова постъпва по абсолютно същия начин с обещанията си да свали депутатите от служебните лимузини и дори действа още по на едро, тъй като хората на Трифонов поне се опитаха да замажат лъжата си с обяснението, че "не му е дошло времето".

Докато Манолова се кани да праща депутатите в градския транспорт от поне година, а на старта на изборната кампания се кълнеше, че не просто ще го изпълни, а дори, че това ще е абсолютно първия проект, който ще внесе в НС. Е, не беше първото, нито второто.

По-фрапиращото е обаче, че изобщо няма намерение да го внесе. Това става ясно от поправките в закона за НСО, които днес са внесли "мутрите" от партията й в Народното събрание. В тях е записано, че трябва да отпадне предоставянето на кола и охрана от НСО само на столичния кмет, на бивши премиери и на бивши председатели на НС, видя ПИК. Но не и на депутатите, шефовете на комисии в парламента и прочие.

Накратко - Мая Манолова искаше да вземе колите на депутатите, ако са от другите партии, но щом тя стана такава, вече не иска. Затова пък иска да вземе колите на бившата шефка на НС Цвета Караянчева, която й се полага за известно време и след мандата. 

Манолова само преди месец твърди, че властимащите изобщо нямат нужда от охрана, шофьори и коли и трябва да се движат сред народа, за да чуят какво мисли, а сега е сменила коренно позицията си. "Нуждата от транспорт от НСО се обосновава единствено от заеманите от тях висши длъжности и следва да отпадне незабавно след освобождаването им", пише в проекта на "мутрите".

Наред с това те предлагат промени в начина на функциониране на комисията, която взема решения кой и как да се охранява. В момента там влизат шефът на НСО, вътрешният министър и председателят на ДАНС. От "мутрите" предлагат обаче последните двама да нямат право на глас, а само дават нужната информация.

Разбира се, за Мая Манолова е най-важно да се запазят лъскавите мерцедеси за шефовете на комисии, на които им се зачислява собствена кола, шофьор и прочие персонал. Все пак точно заради това клетата бивша омбудсманка се пъна да си измисли създаването на някаква комисия, която да оглави, защото само така може да ползва тази екстра.

Като обикновен депутат щеше да имаправона служебен превоз само при работни ангажименти, докато сега са на нейно разположение постоянно. И най-сетне ще може отново да се вози в мерцедес, след като преди три години, именно с цел пестене, ГЕРБ й отнеха тази привилегия, докато беше омбудсман. Тя се разсърди, метна се на влака, напусна и влезе в политиката в опит на всяка цена отново да седне в служебен мерцедес като кмет на София. След като загуби от Фандъкова, сега най-после го постига като шеф на парламентарна комисия. Ще има лелеяния мерцедес с шофьор и иска да го отнеме от Фандъкова. 

Затова и мигом забрави обещанието си, дадено на 8 март и препотвърдено два дни след изборитена 6 април, че сваля всички депутати, вижте във видеото:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК