СКАНДАЛ В ПИК: Новият шеф на НСО назначил на ръководен пост своя близка психоложка - в службата вече си имали генерал Пенка

АВТОРСКИ НОВИНИ

СКАНДАЛ В ПИК: Новият шеф на НСО назначил на ръководен пост своя близка психоложка - в службата вече си имали генерал Пенка

134891
на 29.10.2019
СКАНДАЛ В ПИК: Новият шеф на НСО назначил на ръководен пост своя близка психоложка - в службата вече си имали генерал Пенка
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Жесток скандал се вихри в Национална служба за охрана, сигнализираха до ПИК работещи там. В центъра на екшъна бил новият шеф Красимир Станчев, който пое охраната след напускането на приятеля от младини на президента Румен Радев - генерал Данчо Дяков.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Другият замесен била психоложката на охранителите - Пенка Евтимова. Според работещите в НСО двамата с новия шеф на службата били в особено близки отношения от няколко години. Затова и малко след като с указ на Румен Радев Станчев поема службата, Пенка се издигнала стремглаво. 

"Беше назначена за шеф на психолозите директно, като изпревари без конкурс и никакви мотиви други офицери от НСО с по-дълъг стаж и опит, но очевидно без протекции отгоре. В президенството си имат генерал Деси, ние в НСО си имаме генерал Пенка", казват служителите и това била новата шега сред държавните охранители.

Според сигнала освен типичен пример за конфликт на интереси, по-скандалното в случая било, че Станчев назначил приближената си на новия й пост със задна дата. Рокадата била направена между 15-19-ти октомври, а повишението обаче - от 1-ви октомври. 

Работещите в НСО съобщават още, че Пенка и Станчев не криели отношенията си и по коридорите вървели хванати за ръце. От скоро дори се говори, че живеят заедно, като не ясно дали новият шеф на НСО се е развел със съпругата си. 

Запознати разказват, че Станчев гласял и други рокади, като смятал съвсем скоро да назначи за свои заместници и свои близки приятели. Единят според тях бил добър човек и опитен в работата си, но другият дори нямал шофьорска книжка. Резултатите от изпитите му също били отчайващи, тъй като имал двойки на общата физическа подхотовка, което според работещите в НСО е недопустимо.  

Припомняме, че след разкритие на ПИК стана ясно, че докато е бил шеф на ВВС Румен Радев също не се е посвенил да назначи тогавашната си любовница Десислава Генчева, с днешна дата негова съпруга, на два договора, каето е абсолютно противозаконно. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО) Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК