СКАНДАЛ В ПИК: Правосъдният министър Надежда Йорданова сътвори чутовен гаф с гласуването на Галина Захарова за шеф на ВКС - ето защо изборът й е нелегитимен (ВИДЕО)

ЧАС ПИК

СКАНДАЛ В ПИК: Правосъдният министър Надежда Йорданова сътвори чутовен гаф с гласуването на Галина Захарова за шеф на ВКС - ето защо изборът й е нелегитимен (ВИДЕО)

191795
на 15.01.2022
СКАНДАЛ В ПИК: Правосъдният министър Надежда Йорданова сътвори чутовен гаф с гласуването на Галина Захарова за шеф на ВКС - ето защо изборът й е нелегитимен (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Доскорошната секретарка на Христо Иванов, продукт на соросоидните кръгове около Иво Прокопиев, и днешен министър на правосъдието Надежда Йорданова сътвори чутовен граф при избора на Галина Захарова за шеф на ВКС.

препоръчано

В края на продължилото седем часа и половина изслушване на Захарова от Висшия съдебен съвет, чието заседание се водеше от Йорданова, то трябваше да завърши с гласувано от членовете на ВСС на решение за избора на Захарова.

Преди това шефът на ВСС Боян Магдалинчев занесе на Йорданова подготвения проект за решение и подробно й обясни как трябва да се гласува, което се вижда и на видеоматериала, излъчен от ПИК.

С по 5 лапсуса в минута, в които обърка дори наименованието на ВСС, Йорданова започна да чете решението, което се състои от 3 точки, за да го подложи на гласуване.

Йорданова обяви: "По точка единствена от днешния дневен ред подлагам на гласуване следния проект на решение: изслушва кандидата Галина Владимирова Захарова, заместник на председателя и ръководител на Наказателната колегия на ВКС, и провежда избор на председател на ВКС". Моля за явно гласуване с вдигане на ръка."

20 от членовете на ВСС гласуваха "за". 

Йорданова продължи да чете точка втора от проекта за решение: "След проведеното гласуване с вдигане на ръка на основание на чл. 173 ал. 11 от Закона за съдебната власт избира Галина Владимирова Захарова, заместник на председателя и ръководител на Наказателната колегия на ВКС, за председател на ВКС". "Бяха необходими 17 гласа", добави от себе си Йорданова.

И продължи да чете: "На основание чл. 129 ал. 2 от Конституцията на Република България предлага на президента на България да издаде указ за назначаване на Галина Владимирова Захарова за председател на ВКС".

След което, засмяна до ушите, обяви: "Мисля, че трябва да поканим г-жа Захарова".

От залата обаче се разнесоха подвиквания от членовете на ВСС, че преди да поканят г-жа Захарова, тези точки също трябва да бъдат гласувани.

С подхихиквания Йорданова каза: "Добре, подлагам на гласуване и тези диспозитиви. Точка четвърта няма... Да... Добре... Подлагам на гласуване точка 3-та". И отново прочете точката за предложението към президента да назначи Захарова за шеф на ВКС.

"Моля гласувайте. 20 от 20. Единодушно е взето това решение. Нека да поканим г-жа Захарова, новоизбраният председател на ВКС".

Така гласуването за избора на Захарова за шеф на ВКС приключи преди точката за нейния избор изобщо да бъде гласувана. Всъщност, гласувани бяха само 1 и 3 точка от проекто-решението за нейното избиране.

И сега не е ясно какво точно ще трябва да подпише президентът Румен Радев. Защото неговите правни съветници задължително ще изгледат самото гласуване на това решение и безусловно ще установят, че Йорданова не е подложила на гласуване именно точката за избора на Галина Захарова за шеф на ВКС. Което със сигурност е отразено и в стенограмата на заседанието.

Така един очевидно старателно подготвен избор на шеф на ВКС от соросоидните кръгове около Христо Иванов и Иво Прокопиев, в който подозрително се намеси дори и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, по-известен като Кокорчо, уж да уговаря с тримата големи в съдебната система и шефа на ВСС Боян Магдалинчев бюджета на съдебната власт насред изслушването на Захарова, клетата секретарка и общественичка, монтирана в правителството на ПП-та на "Просто Киро", оплеска цялата работа.

И самият избор на Захарова е нелегитимен, тъй като такъв просто не е гласуван от ВСС.

Няма нищо по-естествено от това за хора, които с лекота газят Конституцията и законите. Но то е и поредното доказателство, че са негодни за абсолютно нищо, камо ли за управление на държава, пък с каквито и дипломи да са се сдобили. Уви, не стават.

И само продължават подмяната!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК