СКАНДАЛ В ПИК: Рашков реже главите на 5000 полицаи по списък. Копоят на Радев вече реди постове в нов служебен кабинет

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

СКАНДАЛ В ПИК: Рашков реже главите на 5000 полицаи по списък. Копоят на Радев вече реди постове в нов служебен кабинет

330307
на 04.11.2021
СКАНДАЛ В ПИК: Рашков реже главите на 5000 полицаи по списък. Копоят на Радев вече реди постове в нов служебен кабинет
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Масова чистка готви назначеният от Румен Радев служебен вътрешен министър вече в два кабинета Бойко Рашков, научи ПИК. Имотният крал със сметки и палати за няколко милиона лева така се окопал на поста си, че разширява напъните си за тотално овладяване на системата на МВР чак до редовите униформени.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

За тази цел от две седмици насам в цялата страна по негово поръчение в структурите на вътрешното ведомство се правят списъци с хора, които вече имат 20 години служба в системата и по закон могат да бъдат пенсионирани с нареждане от Рашков.

Това са служители на МВР, упражнили правото си на пенсия, които продължават да работят в системата на ведомството и така, окнен пенсия, получават и заплата. 

Акцията по изхвърлянето им обаче означава, че бюджетът на МВР е пробит, парите са изчезнали в неизвестна посока и затова дори се наложи да бъде изпомпан неприкосновен запас от близо 8 млн. лв. за борбата с коронавируса и пренасочен към силовото ведомство, както ПИК вече съобщи.

Тъй като тези пари бяха предназначени за компенсирани на различни бизнеси при затваряне заради пандемията, явно това е и една от причините при рекардните за страната и света антирекорди на заразених и починали у нас, правителството да продължава да не обявява локдаун, а заразата - да вилнее и покосява.

Затова сега хунтата на Радев и копоя му Рашков посяга и на полицаите. Става дума за повече от 5000 полицаи на различни нива, научи още ПИК. Копоят на Радев, който върши най-мръсните му репресивни поръчки, се е заел с екипа си да проверява чинно досиетата на всички. Според данните и връзките на всеки униформен се преценява дали съответният кадър може да му е от полза и да му е верен и така се решава дали ще остане на работа или скоропостижно ще бъде пенсиониран.

ПИК научи още, че Рашков е искал да извърши кадровата екзекуция още миналия месец, но босът му Румен Радев категорично е забранил дори да споменава темата преди изборите, за да не изгуби подкрепа и да обърне униформените срещу себе си. Въпреки това МВР шефът е сглупил и започнал да прави списъците преди 14 ноември и вече за почти никого от високите нива в системата не е тайна каква страховита чистка предстои. 

Причината е, че бившият комунистически следовател бил напълно убеден в съставянето и на трети служебен кабинет след изборите и с Радев ударно раздавали постове по всички нива на държавните институции за след изборите. Предизборните им обещания за топли назначения по всевъзможни структури щели да бъдат изпълнени в най-кратки срокове още през декември. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК