СКАНДАЛ В ПИК: Рашков реже главите на 5000 полицаи по списък. Копоят на Радев вече реди постове в нов служебен кабинет

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

СКАНДАЛ В ПИК: Рашков реже главите на 5000 полицаи по списък. Копоят на Радев вече реди постове в нов служебен кабинет

321704
на 04.11.2021
СКАНДАЛ В ПИК: Рашков реже главите на 5000 полицаи по списък. Копоят на Радев вече реди постове в нов служебен кабинет
Автор:   ПИК

Масова чистка готви назначеният от Румен Радев служебен вътрешен министър вече в два кабинета Бойко Рашков, научи ПИК. Имотният крал със сметки и палати за няколко милиона лева така се окопал на поста си, че разширява напъните си за тотално овладяване на системата на МВР чак до редовите униформени.

препоръчано

За тази цел от две седмици насам в цялата страна по негово поръчение в структурите на вътрешното ведомство се правят списъци с хора, които вече имат 20 години служба в системата и по закон могат да бъдат пенсионирани с нареждане от Рашков.

Това са служители на МВР, упражнили правото си на пенсия, които продължават да работят в системата на ведомството и така, окнен пенсия, получават и заплата. 

Акцията по изхвърлянето им обаче означава, че бюджетът на МВР е пробит, парите са изчезнали в неизвестна посока и затова дори се наложи да бъде изпомпан неприкосновен запас от близо 8 млн. лв. за борбата с коронавируса и пренасочен към силовото ведомство, както ПИК вече съобщи.

Тъй като тези пари бяха предназначени за компенсирани на различни бизнеси при затваряне заради пандемията, явно това е и една от причините при рекардните за страната и света антирекорди на заразених и починали у нас, правителството да продължава да не обявява локдаун, а заразата - да вилнее и покосява.

Затова сега хунтата на Радев и копоя му Рашков посяга и на полицаите. Става дума за повече от 5000 полицаи на различни нива, научи още ПИК. Копоят на Радев, който върши най-мръсните му репресивни поръчки, се е заел с екипа си да проверява чинно досиетата на всички. Според данните и връзките на всеки униформен се преценява дали съответният кадър може да му е от полза и да му е верен и така се решава дали ще остане на работа или скоропостижно ще бъде пенсиониран.

ПИК научи още, че Рашков е искал да извърши кадровата екзекуция още миналия месец, но босът му Румен Радев категорично е забранил дори да споменава темата преди изборите, за да не изгуби подкрепа и да обърне униформените срещу себе си. Въпреки това МВР шефът е сглупил и започнал да прави списъците преди 14 ноември и вече за почти никого от високите нива в системата не е тайна каква страховита чистка предстои. 

Причината е, че бившият комунистически следовател бил напълно убеден в съставянето и на трети служебен кабинет след изборите и с Радев ударно раздавали постове по всички нива на държавните институции за след изборите. Предизборните им обещания за топли назначения по всевъзможни структури щели да бъдат изпълнени в най-кратки срокове още през декември. 

Сподели:
Бомба x
Ето защо не трябва да пиете кафе, когато сте болни Ето защо не трябва да пиете кафе, когато сте болни
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV: ГЕРБ на бунт срещу опитите за екзекуция на Труд - депутати от партията на Борисов пристигнаха в редакцията на вестника (ОБНОВЕНА/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК ТV: ГЕРБ на бунт срещу опитите за екзекуция на "Труд" - депутати от партията на Борисов пристигнаха в редакцията на вестника (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това