Вход
София
Времето в София 15 o C

СКАНДАЛ В ПИК! Спи ли РЗИ?! Шефът на БНР Андон Балтаков погази карантината - върна се от САЩ и хукна да уволнява из държавното радио

СКАНДАЛ В ПИК! Спи ли РЗИ?! Шефът на БНР Андон Балтаков погази карантината - върна се от САЩ и хукна да уволнява из държавното радио

на 24.05.2020
55749
0
СКАНДАЛ В ПИК! Спи ли РЗИ?! Шефът на БНР Андон Балтаков погази карантината - върна се от САЩ и хукна да уволнява из държавното радио
Автор: ПИК
24.05.2020
0
55749

След купищата нарушения на закона, които извърши като кандидат за шеф на БНР, Андон Балтаков отново погази закона, този път подлагайки на риск здравето на всички служители в държавното радио.

ПЪРВО В ПИК: СЕМ на съд заради нарушенията при избора на Андон Балтаков за шеф на БНР

ПЪРВО В ПИК: СЕМ на съд заради нарушенията при избора на Андон Балтаков за шеф на БНР

Софийският административен съд е насрочил делото срещу...

на 23.04.2020

Незаконно избраният за генерален директор американски гражданин Балтаков беше пуснат от СЕМ-каджийките в неправомерен едномесечен отпуск по време на пандемията, въпреки че няма задължителните месеци работа, за да го ползва и през който той замина за Щатите. След скандала, че ваканцува незаконно, Балтаков е прекратил отпуска си на 18 май и се е завърнал в България, научи ПИК от отлично информирани източници от БНР.

Според всички действащи закони и разпоредби на здравния министър и Националния оперативен щаб за борба с коронавируса в положението на извънредна епидемична обстановка, в което се намира България в момента, Балтаков трябва да бъде под карантина в течение на 2 седмици. Още повече, че се връща не просто от държава, която е извън ЕС, а от САЩ, където в момента има най-много заразени с COVID-19 и най-голяма смъртност от инфекцията.

Още на другия ден обаче - на 19 май, Андон Балтаков се е появил в БНР и започнал да издава всевъзможни заповеди за уволнения. Шефът на държавното радио се разхождал по коридорите без маска и без каквито и да било предпазни средства спрямо служителите.

За това нарушение според действащите в момента правила Балтаков подлежи на лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1000 до 10 000 лева, тъй като шефът на БНР най-нагло е нарушил задължителната карантина, на която подлежи. За времето на карантината Балтаков е длъжен да си пусне неплатен отпуск или да представи болничен лист, още повече, че е напуснал страната въпреки предупреждението на здравните власти с благословията на СЕМ.

Тези разпоредби обаче може да не са достигнали до ушите му, защото след изтичането на извънредното положение и.д. шефката на "Хоризонт" Даниела Късовска забрани излъчването на брифингите на Министерския съвет с изключение на сутрешните информации на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Главната предводителка на провокациите в БНР, които доведоха до свалянето на бившия генерален директор Светослав Костов, за втори път се опита да стане титуляр на този пост, но Управителният съвет на БНР повторно отхвърли кандидатурата й.

Службите на реда и лекарите, които контролират спазването на карантината, би трябвало незабавно да се намесят и предявят съответните претенции към Балтаков, както постъпиха с много български граждани,нарушаващи карантината, който не само бяха арестувани, но и осъдени.

Отговорност за действията на американския гражданин, избран за генерален директор на БНР, трябва да понесат и 5-те СЕМ-каджийки, тъй като те са допуснали този произвол на Балтаков. В момента в съда срещу тях се водят дела от трима от конкурентите за длъжността заради поредицата от нарушения, които медийните надзорнички направиха при избора на американския гражданин с действаща фирма в САЩ и при допускането му до конкурса, и след избора му.

 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34923
архив

На конкурс за прокопаване на голям тунел се явяват американска, френска и българска фирми. Основният въпрос е какво отклонение дават фирмите при срещата на двата ръкава.
Американците:
- Ние гарантираме отклонение от 1 метър!
Французите:
- Ние можем да постигнем отклонение 35 сантиметра!
Българите:
- Ако двата ръкава не се срещнат, ще прокопаем два тунела!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОЧАКВА НИ СБЛЪСЪК: Астероидът Апофис лети с бясна скорост към Земята
x