СКАНДАЛ В ПИК! Харизват летище "София" на турци! Замесват президента и сестра му, очертава се конфликт на интереси

НАЙ-ВАЖНОТО

СКАНДАЛ В ПИК! Харизват летище "София" на турци! Замесват президента и сестра му, очертава се конфликт на интереси

326710
на 09.03.2017
СКАНДАЛ В ПИК! Харизват летище София на турци! Замесват президента и сестра му, очертава се конфликт на интереси
Автор:   ПИК

Стяга се една от крупните далавери на прехода - летище "София" ще бъде харизано на турци! За това алармираха пред ПИК няколко независими един от друг източници от транспортното министерство, политически партии и големия бизнес.

препоръчано

Според схемата многострадалният аеропорт ще бъде даден на концесия на турския холдинг TAV, който менажира истанбулското летище "Ататюрк".

Както е известно, властите на няколко пъти отлагат срока за подаване на оферти по предстоящата концесия. Поредното отлагане бе направено от бившия министър Московски и този път е до средата на май. В същото време сред обществото се надигнаха сериозни съмнения, че процедурата ще бъде опорочена и е наложително да бъде повикан международен консултант по сделката.

Източниците на ПИК твърдят, че вече имало съглашение на "най-високо ниво" родният аеропорт да мине за 30 години в портфолиото на турския TAV. Под "най-високо ниво" се подразбирала президентската институция. Забележителен факт в тази посока е, че сестрата на президента Румен Радев - бившата стюардеса Лозана Странджева, заема пост в структурите на летище "София" и вероятно ще бъде активна страна в предстоящата процедура. 

Като особено активна крачка в предстоящата инвазия на TAV се сочи фактът, че бившата зам.-министърка по царско време Красимира Мартинова (на снимката) екстрено бе назначена за шеф на борда на летището. В същото време нейният брат Георги Мартинов е юристконсулт на TAV, което представлява сериозен конфликт на интереси. Възникнаха скандали и след внезапната смяна на шефа на сигурността, както и на директора на летището Пламен Станчев.

ПИК ще продължава да следи изкъсо одисеята около аеропорта и задкулисните интереси, които се преплитат покрай концесионирането му. Големият въпрос тук е дали е нормално летището на българската столица да мине в турски ръце. Нормално ли е, когато влизаш в паркинга на летището, отвсякъде да те гледат транспаранти с логото на "Търкиш еърлайнс", както е в момента?  

Мнозинството от европейските аерогари са стопанисват от националния превозвач на съответната държава. Май само в България няма да е така.

 

 

Сподели:
Бомба x
Астролог предупреждава: Бъдете готови за неочаквани неща Астролог предупреждава: Бъдете готови за неочаквани неща
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нидал Алгафари разкрива заверата на Румен Радев и Иво Прокопиев с новата партия - защо още няма нито един регистриран кандидат-президент (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Нидал Алгафари разкрива заверата на Румен Радев и Иво Прокопиев с новата партия - защо още няма нито един регистриран кандидат-президент (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 162
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това