СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

211483
на 07.05.2021
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

В последните часове от работата на скандалното и ялово 45-о Народно събрание Мая Манолова се хвърля в последен напън да дискредитира ГЕРБ в комисията, който създаде за себе си, за да сиправиполитически пиар и да имитира опозиционна дейност.

препоръчано

На миналото й заседание Манолова извади кошаревски свидетел срещу Бойко Борисов и други представители на ГЕРБ - обвинения в побоища, рекет и кражби на земи Светослав Илчовски, който има топла връзка и с хора от партията на Васил Божков. Същият на воля хвърляше обвинения без доказателства, а всички, които го познават, го оплюха като "луд", "наркоман", "изнудвач" и т.н.

Вече е ясно, че въпросната комисия на Мая Манолова не може да стигне до никакви решения, тъй като Румен Радев разпуска парламента на 11 май, но депутатката използва и последните му часове, за да влезе във фокуса на медийното внимание, което отчаяно търси от години.

В кулоарите свидетелят на Манолова Светослав Илчовски отрече срещу него да има заведени както наказателни, така и граждански дела. Отрече също да познава конкретни хора с конкретни имена.

„Нула дела водя с Иван Ангелов. Имаха някакво наказателно подготвено, но то не е тръгнало. Не познавам Румен Йончев.“ Това заяви на въпрос на ПИК TV кошервският свидетел на Мая Манолова – зърненият бос от Кнежа Светослав Илчовски, колко дела има с шефа на „Градус“ Иван Ангелов, когото опита да набеди. Така скандалният земеделец, обвинен от много хора в кражби на земи, рекет и побоища, опита да отрече скандалите, в които е замесен. Пробва да измести и темата и заяви, че дали познава министър Петя Аврамова щяло да стане ясно, когато прокуратурата разследва случая. Веднага обаче се оплете сам лъжите си, обяснявайки, че никога не е казвал името на жената, стояща зад компроматите срещу премиера Бойко Борисов. В агроиздание по-рано днес той заявил, че това е плейметката Маги Бадер, но след като тя обяви, че не е вярно и ще съди, сега в парламента той каза: „Не знам коя е Мата Хари, не съм й казала името. Знаете какво става с гражданско дело...“. Репликата му е по повод на това, че Бадер трудно ще го осъди и явно той разчита именно на това, ръсейки съчиненията си.

Манолова откри заседанието, като отчете засиления интерес към него.

Дани Каназирева от ГЕРБ-СДС направи забележка, че не се прави проверка на разходите в държавните дружества, а казусите са други. Абсурдно е да се привикват частни дружества, трябва ли да привикваме и съдии по дела. Този комисия според нея заприличва на трибунал, привикват се някакви странни свидетели. Първите две точки са извън предмета на комисията. Разбираме, че това е предизборно шоу и зрелище. Това до нищо друго, освен до скандал, няма да доведе, знаете го като юрист, г-жо Манолова, каза Каназирева. Тя попита кога ще има доклад по дейността на комисията.

Обратно предложение - точките да останат, направи Румен Гечев от БСП.

Извън личния живот на премиера, се изнесоха и много данни за злоупотреби, каза колегата му Явор Божанков в потвърждение на идеята за проверка на злоупотребите в държавни предприятия и незаконно строителство.

Манолова припомни, че комисията е приела възможността да бъдат изслушвани и сигнали на граждани. Каназирева и отвърна, че тези сигнали превръщат заседанието в цирк. Така се манипулира и се губи обективността. Каназирева обясни, че тези сигнали трябва да се насочват към компетентните органи, другото е предизборна агитация. Каназирева подчерта, че никой не се притеснява от проверки, но това, с проверките, е можело да стане, ако е било формирано правителство. Евала, вие си получихте звездния миг, каза Каназирева.

Манолова в контекста, че нищо не трябва да се крие, каза, че трябва да се изслушат сигналите за комплекса на Алепу, защото там било замесено и нейното име.

Точката - втора, вероятно ще има публицистичен характер, защото ние не сме получили документи, които да бъдат публично обсъдени, каза Тома Биков по повод на т.нар. свидетелски показания на Илчовски от предишното заседание. Биков поиска гласуване за това негово искане.

Решено бе точката за Алепу да изчака изслушването на Светослав Илчовски. Циръкт е пълен, каза Маноил Манев. Румен Гечев каза, че също не е виждал документите, които са при Манолова, но можело да има и търговска тайна и документите да не могат да бъдат публикувани. "Ти да видиш", репликира Манев.

Манолова каза, че няма да носи отговорност за документи, касаещи Фондовата борса. Дани Каназирева обясни незаконността на тази процедура.

Предполагам, че ще се опитате да провалите заседанието, каза Манолова по искането на Манев да му даде думата. Дайте ми думата, предложенията са за шамани и магьосничества, каза той. Манев поиска изслушване на представителите на фирма "Градус" и шефът Иван Ангелов, която е била подложена на унищожаване. 

Дани Каназирева яростно протестира, че се иска изслушване на Илчовски, като се прескочи изслушвавето на министър Петя Аврамова. 

От залата се чу въпрос дали от фирмата на Илчовски има изчезнали хора, които по-късно са откривани мъртви, тъй като имаше такива жалби и разкрития в медиите. "Кажете къде изчезнаха четирима ваши служители, г-н Илчовски, и двама от тях открити ли са мъртви", попита депутат в залата. 

След това Манолова помоли квесторите да отстранят Маноил Манев, въпреки че самият той лично получи заплашителни жестове от мургав човек с черна фланелка от залата, който дойде на място с Илчовски.

Илчовски каза, че никой не го е пратил на комисията, не познава Черепа, дошъл като гражданин. Така се опита да обясни близостта си с кандидат-депутатка от партията на Васил Божков, за която вчера разкриха хора от Кнежа

Манев отказа да замълчи. А под аплодисменти в залата влязоха голяма група народни представители от ПГ на ГЕРБ, които да бранят законността в комисията, нарушена от Манолова безпардонно. 

Министър Петя Аврамова на свой ред протестира, че вече за втори път е подложена на унижението да чака с часове, за да изнесе информацията по точка 2, за която е поканена.

"От май 2017 година съм донесъл снимчици с Иван Ангелов от Ница. Тамме заведе Ангелов. Там на яхта бил и представител на банка. Бяха ме поканили в Монако, за да направим фиктивен оборот на неговата фирма", каза Илчовски. Той щял да предостави още данни на прокуратурата, но не обясни защо до момента не го е направил. Продал и на една трета от цената на Ангелов машини за поливане, но не каза защо го е направил. 

"Предпоставка, за да ми взимат бизнеса, са заведените ми от Ангелов дела, искаше да ме сготви", каза Илчовски, който нямал и регистрирано оръжие. В старозагорската прокуратура му е било заведено делото за убийство по материали от Ангелов, обясни Илчовски, но не обясни защо го е заплашвал с убийство. Продължи да плаши и хората в залата, както и депутати от ГЕРБ, че щели да видят какво ще им се случи и на тях.

Нямам представа дали пачките в чекмеджето са били там, една женица е била почерпена с 5000 лева, за да обслужи премиера, каза Илчовски. Той каза, че 60-70 милиона лева е обемът на кухите сделки за 2017 година, за които бил помолен от Ангелов уж от името на премиера. 

От залата поискаха да му се направи тест за употребени наркотици. Причината е, че босът от Кнежа се държеше видимо неадекватно и не можеше да довърши нито едно свое изречение, а мисълта му прелиташе във времето и различни теми, като в крайна сметка не успя да представи нито едно доказателство, нито показа документи. Не можа и да обясни защо срещу него е имало жалби в прокуратурата за заплахи за убийство срещу Иван Ангелов. Илчовски се клатушкаше и хвърляше различни реплики на хората в залата, без връзка помежду им. Дори си позволи за заплашва депутатите от ГЕРБ, които присъстваха зад него, че щели да видят какво ги чака и тях.

Грантовете от правителството за ковид кризата се давали безвъзмездно на конкретни фирми, заяви още Илчовски, прескачайки на съвсем нова тема, но не можа да каже какво общо има със здравеопазването и откъде знае тези неща, нито пък кой му ги е казал.

Дайте възможност на Иван Ангелов да се защити, вие съдии ли сте, протестира Димитър Главчев от ГЕРБ.

Манолова поиска да дойде НСО, ако не е абдикирала, след като самата тя създаде безобразен хаос в залата. Продължиха подвиквания и лични обиди.

На "Витошко студена" бяхме 20-30 човека, повечето не ги познавам, бяха Батко и Братко. Теди Кацарова, Анелия бяха поканени да пеят. По-късно към 8 часа дойде премиерът, вдигна ръка, че му се играят карти. Цяла нощ си играха карти, до 12 часа и после си тръгна. Отстрани с жените на тези хора се смеехме, защото провалиха именния ден и само играха карти. После си тръгна.

А пък Боян Марков от Стара Загора ми показа запис на телефон. Всички го бяха разгледали. Как издевателстват над известен затворник в затвора. Надзирател се виждаше. Гордея се, че не съм тази шайка, каза Илчовски. 

Ставаме свидетели на дъното на парламентаризма, каза Дани Каназирева. Тя попита дали Илчовски е предоставил документи на комисията и изобщо какви са доказателствата за всички неща, които говори. Той обаче не каза нищо и не отговори.

Каназирена поиска от НАП да предоставят декларациите за данъци на Илчовски, за да се види има ли доходи, за да може да предоставя рушвети за 800 000, както твърди.

Депутатът Димитър Аврамов от ДПС беше следващият оклеветен от Илчовски. Той обвини и него във всевъзможни нарушения, но отново без никакви доказателства. 
Илчовски отказа да каже името на измъчвания затворник, което назова миналия път. Тогава той обяви, че това бил Миню Стайков, което също се оказа лъжа, защото няма как по това време той да е бил в затвора изобщо. Той бе арестуван едва през есента на 2018 г. Явно осъзнал плоската си лъжа и че лесно бе разкрит, Илчовски сега отказа да повтори името. 

Илчовски се отрече от половината си думи от предишната комисия. Обяви, че няма обявения клип с т.нар. Мата Хари, както беше обявил. Освен това заяви, че не е виждал кюлчета на живо. Само бил чувал кой ги е дал, но не е присъствал или виждал. 

"Аз съм един прост селянин. Не разбирам от тези неща", каза още "свидетелят" на Манолова. Той призна, че има 300 млн. лв. след като бил рекетиран от Ангелов и продал част от бизнеса си на него. Можел да има два пъти по толкова и съжали за това. 

Манолова даде думата за въпрос на един от журналиститге в залата, но отказа да я даде на Ива Николова от ПИК TV. Водещата обаче беше настоятелна и й припомни, че тя й плаща заплатата и трябва да се държи уважително към данъкоплатците,които я издържат. 

Николова връчи на Илчовски тест за дрога, заради съмненията на хората в залата, че той е дрогиран и неадекватен. Той го взе и уж беше готов да си го направи, но в крайна сметка сори не го отвори. 

"Кажете какво сте взел и ако не сте, тогава какъв е по-сериозният проблем, който имате и заради който се държите неадекватно?", попита тя. 

Каназирева поиска все пак документи за твърденията на Илчовски кой къде е ял и пил и къде колко и какви кокошки има, да се даде думата и на Ангелов, а и да бъде изслушана министър Петя Аврамова.

След това Илчовски каза, че е инвестирал 4,5 млн. лева в канали за напояване, но след това този канал от 27 км бил спрян от шефа на Напоителни системи в Мизия. Причината била, че не си плащал държавната такса за водата. Според Илчовски таксата била твърде скъпа . 

Илчовски отново отказа да даде каквито и да било снимки, документи и доказателства и на протестите на депутати от ГЕРБ отговори: "Ще видите и вие какво ще се случи с вас", заплаши ги той, но Манолова не реагира и не въведе ред в залата. 

Беновска попита Илчовски кой го е поръчал и в какви зависимости е, за да дойде в комисията да хвърля обвинения без никакви доказателства. Той обаче отново започна да шикалкави и обяви, че не познава нито Черепа, нито никой. 
На въпрос на Ива Николова как така е видял запис с МИню Стайков в ареста през 2017 г., след като той е арестуван чак година по-късно, Илчовски също не можа да обясни. 

"Това са лъжи и не мога да си обясня защо журналисти и депутати стоят и слушат тези лъжи, защо ги разпространяват. В Библията е казано, че това е грях и знам, че Господ гледа. Всеки, че си отговаря за лъжите. 
Винаги съм купувал от Илчовски на по-високи цени всичкатта продукция. Показвам документи - на 280 лв. на тон съм купувал от него царевевица, а вижте тук - от друга фирма съм купил на 270 лв. Ето как пада едната му лъжа. За тези лъжи аз ще го дам на прокуратурата", заяви Иван Ангелов. 

"С договор, който нося съм му дал 5 млн. лв. заем през 2018 г. и той няма пари да ми го върне. След това ми иска още 3,5 млн. лв. и моли Борис Марков да му ходатайства пред мен", каза Ангелов. "Илчовски твърди,ч е съм ползвал името на премиера в Монако, но това е лъжа и е срам! Никога не съм използвал името на премиера. Нито пред този господин, нито пред друг. "Градус" е с 29-годишна истори. 150 млн. разплодни яйца произвеждаме и от тях 135 млн. яйца се изнасят в целия свят. Представете си за какъв авторитет става дума, а какви се опитва той да ни изкара. Как си обяснявате, че ние имаме такъв износ на разплодни яйца и това доверие и авторитет в цял свят? А представяте ли си как се отразяват тези лъжи на нашия бизнес?", попита Ангелов Манолова и депутатите от новото ОФ, които позволиха кошаревския свидетел на Манолова да разиграе този фарс в парламента. 

"Само в неговото мътно съзнание ги има тези неща. Радвам се, че тази госпожа му даде този тест и той си знае защо отказа да го ползва. Много добре си знае защо не го ползва", каза Ангелов по повод теста за наркотици, който Илчовски отказа да си направи, след като Ива Николова му го подари заради съмненията на присъстващите в залата заради неадекватното му поведение. 

"Аз съм производител на месо и работя вече 29 години труден и много трудоемък бизнес. Но не съм се отказал 1700 човека работят при мен само в "Градус". Още 2300 човека работят в болниците "Токуда" и "Сити Клиник". Аз ли съм този идиот, за когото ме представя този човек? 
Как си представяте, че човек с моя авторитет се занимава с плеймейтки?", каза още Ангелов и се пошегува, че Борисов може да има само класни и уважавани жени и за разлика от Илчовски не си поръчва жени. 

"Работата ми с властта е била само една - когато имам договори с чужбина и правя експорт и имаме проблеми административни, като голям инвеститор аз си общувам с администрацията. Например покрай кризата с коронавируса имаше различни изисквания, които ние трябваше да знаем и да можем да спазваме. Например, държавата да гарантира, че нашите сертификати са европейски и признати пред държави от трети страни", каза още Ангелов. 

"Той ме заплаши, че ако не му платя царевицата на исканата от него цена, въпреки, че имаме договор за 630 лв., а той искаше изведнъж 690 лв., ще ме нареже на парчета, ще ни съсипе със сина ми и ще видим кой е той и какво ще ни се случи", каза още Ангелов. 

Румен Гечев попита Ангелов дали е бил в Монако да уговаря царевица и зърно. "Ама в Монако ходих наекскурзия, там има море, плажове, жени, каква царевица?", каза по повод екскурзията Ангелов.  

"Признайте си най-после г-н Илчовски, че лъжете! Защо не го направите?", каза още Ангелов. 

"Не ви ли е срам, г-жо Манолова, че само за два дни, заради това, което правите, акциите ни паднаха с 40 млн. лв. Не ви ли е срам? Вие носите отговорност за всичко, което се случва тук", каза още Ангелов.

След заседанието Иван Ангелов заяви, че е нормално държавата да съдейства на българския бизнес. Той отговори на въпрос на Ива Николова кой го е забъркал в този пошъл сценарий: "Виждате какво правят и кои го правят. Съсипват ни бизнеса".

Накрая Илчовски отново заплаши депутатите от ГЕРБ и извика на Маноил Манев: "Това е началото на края ви". Той обаче така и не си направи тест за наркотици и не престана с неадекватното поведение. 

Светослав Илчовски избяга от журналистите и отказа да отговори и на въпрос на Ива Николова кога е гледал записа с Миню Стайков, той буквално й се разкрещя, демонстрирайки невиждана агресия:"Той сам ще си излезе и ще си каже. Говорих с него днес сутринта по телефона и ми каза. Този човек Миню Стайков сам ще си каже". Илчовски беше видимо ядосан, че версиите му издъхнаха и всички го хванаха, че лъже за фактите, които описва и годината, през която е гледал записа. 

Министър Петя Аврамова заяви, че се страхува от отмъщението на този милионер Илчовски, който лъже за нея и й е отказана думата да се защити от лъжите му. "Страхувам се, аз съм в отпуск, но дойдох тук, а вие не ми дадохте думата. Страхувам се от този човек и искам защита. Ще заведа дело и може да ми бъде отмъстено за това", каза Аврамова. 

Вижте всичко от скандалната комисия от излъчването на живо на ПИК TV:

Сподели:
Бомба x
6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено 6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това